A meleg egyik (áldásos?) hatása, hogy csökken tőle az étvágyunk. De ettől függetlenül a főétkezéseket ekkor sem szerencsés kihagyni, hiszen szüksége van ezekre a szervezetünknek. Az egyik legfontosabb étkezés ezek közül pedig a reggeli, így erre az étkezésre inkább tanulj meg néhány könnyebb fogást, hogy mindig kedved legyen enni valami finomat ébredés után. Mutatunk most mi is néhányat.
Tojásos quesadillas
Hozzávalók:
- 2 tojás,
- 50 ml tej,
- só, bors,
- 2 teáskanál vaj,
- 2 szelet sonka, kockákra vágva,
- ¼ csésze cheddar sajt, reszelve,
- 2 tortilla lap.
Elkészítés: A tojásokat verd fel a tejjel, sózd és borsozd. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd le ezen a sonkát, és öntsd bele a tojást is. Süss belőle omlettet, majd szedd egy tányérra. Felezd el az omlettet, majd mindkét tortilla lapra tegyél belőle úgy, hogy csak a lapok közepéig legyen a tojásos töltelék. Szórd meg a tojásos részeket cheddar sajttal, majd hajtsd félbe a tortilla lapokat. A serpenyőben süsd mindkét oldalukat 2-2 percig, majd félbe vágva tálalhatod is a quesadillas-kat, zöldsalátával körítve.
Avokádós tojássaláta
Hozzávalók:
- 1 közepes avokádó, felkockázva,
- 2 evőkanál görög joghurt,
- 1 citrom leve,
- 4 főtt tojás, felkockázva,
- 1 szálzeller, felkockázva,
- 1-2 evőkanál apróra vágott snidling,
- só, bors.
Elkészítés: Az összes hozzávalót tedd egy turmixgépbe, vagy egy tálba. A turmix vagy egy botmixer segítségével készíts belőlük krémet, amely legyen egy kicsit darabos. A salátát kend rozskenyérre, amit előtte meg is piríthatsz. Friss zöldségekkel tálalva a legfinomabb!
Áfonyás zabpalacsinta
Hozzávalók:
- ½ csésze zabpehely,
- ½ teáskanál sütőpor,
- 1 pohár natúr joghurt
- ½ banán,
- 1 tojás,
- 1 teáskanál vanília aroma,
- 1/3 csésze áfonya,
- 1 szelet vaj.
Elkészítés: Az áfonyát kivéve minden hozzávalót tegyél egy turmixba, vagy botmixer segítségével készíts belőle egynemű masszát egy tálban. Hevítsd fel a vajat a serpenyőben, majd egy merőkanál segítségével tegyél bele kis adag tésztákat, korong alakban. Szórj néhány szem áfonyát a félig nyers tésztákba, majd süsd a korongok mindkét oldalát aranybarnára. Még melegen tálald!
Gombás-spenótos tojásfehérje fritatta
Hozzávalók:
- 2-3 fej gomba, szeletelve,
- 1 marék bébispenót,
- 1 csésze tojásfehérje,
- só, fehérbors,
- 2 evőkanál reszelt parmezán,
- olíva olaj.
Elkészítés: Egy hőálló üvegtál alját kend meg olajjal, majd tedd bele elosztva a gombaszeleteket. A tojásfehérjét verd fel a fűszerekkel, majd öntsd a gombára. A spenótot oszlasd el a tojás tetején, majd előmelegített sütőben süsd 180 fokon 10 percig. Tálaláskor szórd meg a tetejét parmezánnal.
Málnás-mangós chia puding
Hozzávalók:
- 1 és ½ csésze növényi tej (mandula, zab, szója, ízlés szerint),
- 2 teáskanál agave vagy juharszirup,
- 1 teáskanál vanília aroma,
- 6 evőkanál chia mag,
- ½ csésze friss vagy fagyasztott málna,
- 1 mangó, szeletelve.
Elkészítés: A chia magot áztasd be a tejbe, és keverd hozzá a szirupot és a vanília aromát is. Hagyd állni 4-6 órát, de a legjobb, ha éjszakára beteszed a hűtőbe. Ha megdagadtak a magok, egy üvegpohárba kanalazz egy keveset a pudingból, majd tegyél rá málnát és mangót – ezt ismételd addig, amíg meg nem telik a pohár a szintekkel. A puding tetejére tegyél még gyümölcsöket, és már eheted is!