Könnyű reggelik, amiket melegben is szívesen megeszel majd

Könnyű reggelik, amiket melegben is szívesen megeszel majd

Címlap / Életmód / Receptek / Könnyű reggelik, amiket melegben is szívesen megeszel majd

A meleg egyik (áldásos?) hatása, hogy csökken tőle az étvágyunk. De ettől függetlenül a főétkezéseket ekkor sem szerencsés kihagyni, hiszen szüksége van ezekre a szervezetünknek. Az egyik legfontosabb étkezés ezek közül pedig a reggeli, így erre az étkezésre inkább tanulj meg néhány könnyebb fogást, hogy mindig kedved legyen enni valami finomat ébredés után. Mutatunk most mi is néhányat.

Tojásos quesadillas

Hozzávalók:

  • 2 tojás,
  • 50 ml tej,
  • só, bors,
  • 2 teáskanál vaj,
  • 2 szelet sonka, kockákra vágva,
  • ¼ csésze cheddar sajt, reszelve,
  • 2 tortilla lap.

Elkészítés: A tojásokat verd fel a tejjel, sózd és borsozd. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd le ezen a sonkát, és öntsd bele a tojást is. Süss belőle omlettet, majd szedd egy tányérra. Felezd el az omlettet, majd mindkét tortilla lapra tegyél belőle úgy, hogy csak a lapok közepéig legyen a tojásos töltelék. Szórd meg a tojásos részeket cheddar sajttal, majd hajtsd félbe a tortilla lapokat. A serpenyőben süsd mindkét oldalukat 2-2 percig, majd félbe vágva tálalhatod is a quesadillas-kat, zöldsalátával körítve.

 

Avokádós tojássaláta

Hozzávalók:

  • 1 közepes avokádó, felkockázva,
  • 2 evőkanál görög joghurt,
  • 1 citrom leve,
  • 4 főtt tojás, felkockázva,
  • 1 szálzeller, felkockázva,
  • 1-2 evőkanál apróra vágott snidling,
  • só, bors.

Elkészítés: Az összes hozzávalót tedd egy turmixgépbe, vagy egy tálba. A turmix vagy egy botmixer segítségével készíts belőlük krémet, amely legyen egy kicsit darabos. A salátát kend rozskenyérre, amit előtte meg is piríthatsz. Friss zöldségekkel tálalva a legfinomabb!

 

Áfonyás zabpalacsinta

Hozzávalók:

  • ½ csésze zabpehely,
  • ½ teáskanál sütőpor,
  • 1 pohár natúr joghurt
  •  ½ banán,
  • 1 tojás,
  • 1 teáskanál vanília aroma,
  • 1/3 csésze áfonya,
  • 1 szelet vaj.

Elkészítés: Az áfonyát kivéve minden hozzávalót tegyél egy turmixba, vagy botmixer segítségével készíts belőle egynemű masszát egy tálban. Hevítsd fel a vajat a serpenyőben, majd egy merőkanál segítségével tegyél bele kis adag tésztákat, korong alakban. Szórj néhány szem áfonyát a félig nyers tésztákba, majd süsd a korongok mindkét oldalát aranybarnára. Még melegen tálald!

 

Gombás-spenótos tojásfehérje fritatta

Hozzávalók:

  • 2-3 fej gomba, szeletelve,
  • 1 marék bébispenót,
  • 1 csésze tojásfehérje,
  • só, fehérbors,
  • 2 evőkanál reszelt parmezán,
  • olíva olaj.

Elkészítés: Egy hőálló üvegtál alját kend meg olajjal, majd tedd bele elosztva a gombaszeleteket. A tojásfehérjét verd fel a fűszerekkel, majd öntsd a gombára. A spenótot oszlasd el a tojás tetején, majd előmelegített sütőben süsd 180 fokon 10 percig. Tálaláskor szórd meg a tetejét parmezánnal.

 

Málnás-mangós chia puding

Hozzávalók:

  • 1 és ½ csésze növényi tej (mandula, zab, szója, ízlés szerint),
  • 2 teáskanál agave vagy juharszirup,
  • 1 teáskanál vanília aroma,
  • 6 evőkanál chia mag,
  • ½ csésze friss vagy fagyasztott málna,
  • 1 mangó, szeletelve.

Elkészítés: A chia magot áztasd be a tejbe, és keverd hozzá a szirupot és a vanília aromát is. Hagyd állni 4-6 órát, de a legjobb, ha éjszakára beteszed a hűtőbe. Ha megdagadtak a magok, egy üvegpohárba kanalazz egy keveset a pudingból, majd tegyél rá málnát és mangót – ezt ismételd addig, amíg meg nem telik a pohár a szintekkel. A puding tetejére tegyél még gyümölcsöket, és már eheted is!

 

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!