Életmód / Receptek / Táplálkozás

Kecskesajtos sült körte + 4 szuperkönnyű őszi vacsora

Hamisítatlan őszi falatok, percek alatt készülő receptek – mi kell még egy otthon maradós, melegben ücsörgős estéhez? Esetleg egy pohár bor, na meg persze a jó társaság. Ezeket az ételeket már elkészíteni is élvezet lesz, az ízük pedig olyan, mint egy falat a zamatos szüretből.

Kecskesajtos sült körte

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, spricceld le olívaolajjal, a sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A lédús, érett körtéket hosszában vágd körülbelül fél centi vastag szeletekre, mindegyik tetejére tegyél egy evőkanál lágy kecskesajtot és szórd meg őket durvára vágott dióval, egy csipet sóval és borssal.

Tedd őket a sütőbe, és süsd addig, amíg a körték félig megpuhultak.

Ekkor vedd ki őket, mindegyikre locsolj egy kevés mézet és süsd addig, amíg a körték teljesen puhák nem lesznek.

Tálald forrón, friss zöldsalátával!

 

Töltött csillagtök

Tisztíts meg és vágj apróra két zellerszárat, két gerezd fokhagymát, egy marék salátát, egy fél hagymát, majd az egészet párold meg egy kevés olajon.

Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel.

Olvastad már?  10 halloween parti falatka, amitől kitör a frász

A párolt zöldségeket keverd el egy adag rizzsel.

Egy csillagtököt vágj kisebb darabokra, kapard ki belőle a magokat és töltsd meg a helyét a zöldséges rizzsel.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon, kevés olajjal meglocsolva süsd addig, amíg a tök meg nem puhul.

 

Zsályás-sütőtökös tészta

Egy kevés olajon piríts meg két gerezd összezúzott fokhagymát, majd öntsd rá egy kisebb sütőtök megsütött, kikapart és pürésített belsejét.

Ízesítsd sóval, borssal, majd öntsd fel 3 dl húsleves lével, és forrald tíz percig.

Egy másik serpenyőben sóval és borssal párolj meg 30 dkg darált marhahúst, majd öntsd rá a sütőtökös krémet, és alaposan keverd el.

A kész szószt öntsd a kifőzött tésztára, szórd meg parmezánnal és olívaolajon pirított zsályalevelekkel, majd azonnal, forrón tálald.

 

Tejszínes-spenótos sült lazac

A lazacot sózd, borsozd, majd fóliával letakarva kezd el 180 fokra előmelegített sütőben sütni.

Közben a tűzhelyen egy serpenyőben kevés olajon és fokhagymán párolj meg 300 gramm spenótot, amíg össze nem esik.

Ekkor öntsd fel 300 ml sűrű főzőtejszínnel, és forrald össze.

Olvastad már?  Magyarország 6 legszebb vízesése

A lazacokat vedd ki a sütőből, tedd őket egy jénai tálba, öntsd rá a spenótos tejszínt és fólia nélkül tedd vissza a sütőbe, amíg meg nem pirul a teteje.

Tálalás előtt egy friss citrom levével csepegtesd meg a halat.

 

Balzsamecetes-fügés csirkecombok

Készítsd el a pácot előző nap: egy kevés olajon piríts meg két zúzott fokhagymát, hat friss, félbevágott fügét, egy kis fej apróra vágott hagymát, majd öntsd fel egy csésze húslevessel, és főzd kis lángon, amíg el nem fő a leve.

Ekkor keverj hozzá egy evőkanál dijoni mustárt, egy evőkanál mézet és egy evőkanál balzsamecetet.

Sózd, borsozd, adj hozzá friss kakukkfüvet, majd a pácba alaposan forgasd bele a csirkecombokat, és tedd őket a hűtőbe.

Másnap este nem lesz más dolgod, mint előmelegített sütőben készre sütni őket, és forrón, friss salátával, esetleg sült édesburgonyával tálalni.