Életmód / Egészség / Lélek

Jelek, hogy az életed nem arra tart, amerre kéne

Jelek, hogy az életed nem arra tart, amerre kéne

A kiégés nem csak idősebb korban jelentkezhet, hiszen már fiatalon is belefáradhatunk egy munkába vagy életvitelbe. Előfordul, hogy a körülmények és az emberek változnak, és ami egykor inspirált, már egyáltalán nem olyan fontos számunkra. Az életünk sokszor kanyarodik mellékutakra, amelyen nem járunk boldogan, mégis, csak sokkal később vesszük ezt észre. Ha az alábbiak jellemzőek rád, eljött az ideje a változásnak!

A sikereid nem tesznek boldoggá

Hiába kapsz dicséretet, vagy teljesítesz sikeresen egy nehéz feladatot, ez már egyáltalán nem tesz boldoggá. Míg korábban szinte örömtáncot jártál volna egy ilyen helyzetben, mára csak vállat vonsz, és nem vagy büszke magadra.

Előfordulhat, hogy növekedtek az elvárásaid magaddal szemben, és ez áll a háttérben. De sokkal nagyobb az esélye annak, hogy egyszerűen már nem vagy boldog az adott helyen.

Például, tegyük fel, hogy gyerekkorod óta saját szépségszalonról álmodtál, de a szüleid lebeszéltek róla, mert nem látták benne a lehetőséget. Így elkezdtél dolgozni egy könyvelőirodában, jól is megy, nem is keresel rosszul, mindenki büszke rád; de te akkor is érzed, hogy valami másra vágynál szíved mélyén.

Minden és mindenki idegesít

Kimerültnek és nyúzottnak érzed magad, ráadásul az ismerőseid is egyre jobban idegesítenek? Már nem tudsz egész nap vidám maradni, folyton stresszelsz, de hogy pontosan miért, azt igazából nem is tudnád megfogalmazni.

Eljött az ideje annak, hogy feltedd a kérdést: vajon mi okozza ezt? Előfordulhat, hogy a boldogtalanságod már fizikailag is megjelenik rajtad, méghozzá úgy, hogy egyre nehezebben találsz erőt reggel kiszállni az ágyból.

Ez a kiégés egyik jele lehet, utalás arra, hogy belefáradtál a munkádba, a párkapcsolatodba, vagy épp abba, hogy már régóta egyedülálló vagy.

Mindent megkérdőjelezel

Folyton azon kapod magad, hogy olyan kérdések fordulnak meg a fejedben, mint hogy mégis mit művelsz az életeddel? Ha összességében nem vagy elégedett azzal, amid van – legyen ez munka, lakhely, vagy akár párkapcsolat – az az egyik legnagyobb jele annak, hogy az életed valahol rossz kanyart vett.

Az állandó bizonytalanság, hogy biztosan jól cselekszel-e, csak még inkább alátámasztja, hogy te sem hiszel a mostani helyzeted sikerében.

Hiába mondja mindenki, hogy lehetne sokkal rosszabb is, és fogadd el, amid van, sose tégy így! Idővel mindenki elindul a hullámvölgyből kivezető útra, és csak sajnálni fogod, hogy később kezdtél bele.

Csak rosszak történnek veled

Érdekes, de ha megfelelő úton haladsz az életedben, valahogy minden jól alakul. Igazán egyszerűen, komplikációk nélkül.

Ha kapcsolatban élsz, a pároddal jól kijöttök, ha pedig szingli vagy, épp megismersz valakit. A munkád felvidít, és még a pénztáros is kedvesen beszélgetni kezd veled.

Amikor viszont rossz útra lépsz, pont ennek ellenkezője történik meg. Elejted a telefonodat az utcán, és betörik a képernyő; minden lámpa pirosra vált; megbüntetnek parkolásért. Apró, balszerencsés események, amelyeken keresztül üzeni meg az univerzum, hogy nem jó irányba haladsz.

Nem akarsz továbblépni

Életünk során mindannyian megtapasztaljuk, milyen az, amikor valakinek/valaminek búcsút kell intenünk. És hogy erre képesek legyünk, meg kell tanulnunk elengedni azt, ami már nem a miénk.

Ez az egyik legnehezebb feladat, és sokan nem is képesek rá. Ha azon kapod magad, hogy ideje továbblépned valamin, de egyszerűen nem mersz, mert félsz az ismeretlentől, pont eljött az idő.

Ahogy az Egy durva év című filmben is mondják: amikor ijesztőnek tűnik az ugrás, pontosan akkor kell ugranod, máskülönben ugyanott maradsz egész életedben.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást