Stílus / Divat

Így öltözz vékonyabbnak ősszel – inspiráló szettekkel

A nagyobb túlsúlyt nem egyszerű elrejteni ruhákkal, de néhány kilót könnyen észrevétlenné tehetsz, ha megfelelően öltözködsz – ám ugyanígy kiemelheted őket, ha nem figyelsz a viseletedre. Az alábbi szettekkel nem követheted el ezeket a hibákat, ugyanis tökéletesen palástolnak pár kiló pluszt!

Válaszd a hosszított felsőt

A hosszított felsők kiválóan el tudnak takarni némi pluszt, és nem csak akkor, ha ejtett fazonúak.

Akkor szintén sokat karcsúsíthatsz az alakodon, ha egy tunikát veszel fel, varrásnélküli cicanadrág társaságában.

Mivel a legtöbb nőnek inkább az alteste problémás, érdemes azt háttérbe szorítani egy fekete leggingsszel, míg a tunika lehet vidámabb, élénkebb színű, ezzel is elterelve a figyelmet a méretesebb fenékről és combokról.

A képen látható szett ugyancsak kiváló választás: a sztreccs farmer, a combcsizma és a fekete, hosszított, de laza felső tökéletesen eltünteti azt, amit nem akarsz közszemlére tenni.

Magasított derék

Az elmúlt időszakban ismét teret hódított a magasított derékszabás, holott a csípőnadrágok világában nem gondoltuk volna, hogy ezt valaha megéljük.

Mégis, ez a fazon sokkal több nőnek jól áll, mint a csípőszabás.

Felvehetsz hozzá ejtett és feszes felsőt is, egyszerű próbával eldöntheted, melyik emeli ki jobban karcsú derekad, melyik áll jobban a testalkatodhoz.

Ha karcsúsítás a cél, feltétlenül magas sarkú cipőt, csizmát érdemes választanod, és az is szerencsés, ha itt-ott felbukkan a fekete, a sötét alapszín az öltözékedben.

Olvastad már?  1 farmer rövidnadrág - 7 viselet

Emellett fontos, hogy viselj valamilyen kardigánt, kiskabátot a szetthez, ugyanis a derékszabás leginkább szemből karcsúsít, hátulról hajlamos túlkerekíteni a látványt.

Ezt könnyen kiküszöbölheted, ha egy csinos blézerrel elrejted a felesleget.

Derékszabású ruhák

Ősszel sem kell lemondanod a ruhákról, hiszen a hőmérséklettől függően viselheted őket cicanadrággal, vagy akár harisnyával, vastag, bundás csizmával, vagy átmeneti bokacipővel.

Mindegyik előnyös lehet a teltebb alkat esetében, főleg akkor, ha itt is a derékszabás mellett voksolsz. Egy teljesen hétköznapi, egyenes fazonú ruhából pl. tökéletes szettet varázsolhatsz egy szép öv segítségével.

Ha ehhez kötött kardigánt, esetleg egy feltűnő sálat is választasz, akkor aligha foghatsz mellé. Ruha esetében a legtöbbször az az előnyös választás, ha fekete harisnyát, vagy cicanadrágot viselsz.

Azért, hogy ne legyen minden szetted sötét, ilyen összeállításban bátran megengedhetsz magadnak egy bordó, vagy akár mustárságra ruhát is!

 

Hatalmas sálak

A sálak öltöztetnek, teljesen mindegy, milyen anyagról, vagy színről beszélünk esetükben.

Ha a karcsúsítás a cél, érdemes hatalmas, feltűnő, kötött sálakat választanod, hiszen ezek még a leghétköznapibb szetteket is egyedivé varázsolják. Nem utolsó sorban melegítenek, és mellettük eltörpülsz – ezzel a némi felesleged is háttérbe szorul majd.

Olvastad már?  5+1 öltözködési stílus, amit még idén nyáron ki kell próbálnod - trendre szabva

Viselheted sportos, elegáns, vagy éppen nőies szettben, ősszel a sál kötelező, és a leginkább nélkülözhetetlen kiegészítő. Amit fontos mérlegelned, hogy nem csak az számít, az adott szín mennyire tetszik, az is alapvető, jól áll-e.

Ezt könnyen eldöntheted: ha az arcodhoz téve sápaszt, akkor nem jó választás, míg, ha üde tekintetet varázsol, nyugodtan megveheted.

Vásárlás előtt mindig tesztelj, hiszen a sál az arcod közvetlen közelében van, teljes mértékben meghatározza az első pillantást.

Szoknyás szett

A szoknya ideális választás ősszel is, akárcsak a korábban említett ruha. Előbbinek előnye, hogy könnyebben kombinálható, pl. egy semleges szoknyát gyakorlatilag az összes felsőddel felvehetsz.

Emiatt célszerű inkább egyszerűbb, de sokoldalúbb darabot választani, mint amilyen a pliszírozott, vagy éppen ceruzaszoknya.

Ugyancsak előnyösebb a sötét szín, aminek nem muszáj feketének lennie, hiszen ott a sötétkék, a szürke, a bordó és a zöld, amik ugyancsak háttérbe szorulnak egy-egy világos felső társaságában.

Az alapszabályok itt is hasonlóak, mint a ruhák esetében: jó választás a fekete harisnya, a magas sarkú csizma, cipő és persze a méretes kardigán, ami pontosan olyan jó tulajdonsággal bír, mint egy hatalmas sál.

Emellett ősszel nélkülözhetetlen alapdarab is, szóval a kellemest összekötheted a hasznossal.