Család / Életmód

Így készít fel egy kutya arra, hogy később jó anya legyél

Így készít fel egy kutya arra, hogy később jó anya legyél

Már egy kutya is hatalmas felelősség az életedben; hát még az mekkora elköteleződést és határozottságot igényel, ha gyermeket vállalsz a pároddal! Azonban nem véletlenül javasolják sokan azt, hogy érdemes először egy kutyát örökbefogadni és nevelgetni, hiszen a kis kedvenced nagyon sok módon felkészíthet téged az anyaságra.

Ugyanazon célok

Amikor van egy kutyusod, a célod egyértelmű: igyekszel egészségesen tartani a kis kedvencedet, és boldoggá tenni őt. Ez pedig ugyancsak igaz akkor, ha kisbabád születik!

Míg a különféle fajták egészen más napi szükséglettel rendelkeznek (bizonyos kutyáknak sok mozgásra van szükségük, másoknak a gazdi állandó közelsége a fontos), összességében ugyanazt teszed.

Vigyázol rá, felügyeled őt, figyelsz az egészségére, és a lehető legboldogabb életet szeretnéd megadni neki.

Egy gyermeknél lényegében ugyanezt csinálod, így a felelősségérzettel már korábban meg is tudsz ismerkedni, és nem lesz idegen számodra a helyzet.

 

Szüksége van rád

A kutyádnak szüksége van rád. Mindegy, hogy miről van szó, a kis kedvencednek a te segítséged kell; tőled kap ételt, te viszed el az orvoshoz, te játszol vele, és te vagy a legfontosabb társasága is.

Egy kisbabánál szintén ez a helyzet.

Onnantól kezdve, hogy világra jött a gyermeked, szüksége van az anyukájára az életben maradáshoz, és ezt eleinte talán furcsa lehet megszokni.

Az életed ugyanis nagyobbat változik, mint valaha, és lesz melletted valaki, aki teljes egészében tőled függ.

Ezt egy kiskutyától is megtanulhatod valamilyen szinten, és bár természetesen egészen más a két helyzet a gyakorlatban, némileg mégis át tudod érezni mindezt, ha a baba előtt kutyád is volt.

 

Úrrá leszel a káoszon

A kisbabák tudják, hogyan kell káoszt okozni két perc alatt. Például amikor a szülés után először veszel fel fehér ruhát, biztos lehetsz abban, hogy a gyermekednek aznap lesz hányingere, vagy a sütis kezével fog belekapaszkodni a ruhádba. Egyszerűen kivédhetetlen.

De rá fogja önteni az üdítőt az autó hátsó ülésére, és le fogja dönteni a kedvenc vázádat is. A kutyádra ez szintén igaz.

Akárcsak egy kisbaba, úgy ő is lehet beteg, a sáros lábával összejárhatja a kanapédat, és pont úgy fog felugrani a kedvenc kabátodra, hogy az kiszakad valahol.

Ugyanakkor mindez segít megtanulni egy fontos dolgot: hogy miként uralkodj a legnagyobb káoszon is.

Hogyan reagálj gyorsan a váratlan helyzetekre. Onnantól kezdve, hogy a kutyusod ezt megtanította neked, a gyermekednél is alkalmazni tudod ezt a képességet.

 

Önzetlenebb leszel

Az emberi természet egy kicsit önző, de a neveltetésed, valamint az élettapasztalatok fokozatosan átformálnak téged is. A kutyád pedig segít abban, hogy amikor megszületik a gyermeked, képes legyél mindent magad elé helyezni!

A kis kedvenced miatt ugyanis kompromisszumokat kell kötnöd. Nem élheted az életed úgy, ahogy szeretnéd: hiába van kedved egész hétvégén bulizni, a kutyádnak szüksége van rád otthon, hogy levidd sétálni, és játssz vele.

Rengeteget kell költened rá, és mégis azt fogod érezni, hogy ez nem fáradság számodra, hiszen szívesen megteszed érte ezeket.

A kisbabádra pedig mindez duplán érvényes lesz! Amikor megérkezik az életedbe, a kutyádnak köszönhetően már tudod, milyen érzés mindent magad elé helyezni, és milyen csodálatos is tud ez lenni.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást