Otthon / Dekor

Hová kerüljenek a gyerek rajzai? Ötletes megoldások, hogy ne egy mappában végezzék

Szinte minden gyerek hordja haza az óvodából vagy az iskolából a rajzait, méghozzá nagyon lelkesen – az embernek nincs szíve rögtön mappába dugni őket, ha nem muszáj. Ezekkel a tippekkel kreatívan felhasználhatod a kis lurkók alkotásait, és az otthon díszévé teheted őket.

A klasszikus: a hűtőszekrény

Ide tudod őket a legegyszerűbben feltenni – nem kell hozzá fúrni-faragni, mégis mindig szem előtt van.

A hátránya, hogy azért egy hűtőre nem lehet túl sok mindent odazsúfolni, egy-két rajzon kívül nem fér el rajta semmi, viszont előnye, hogy könnyen tudod cserélni mindig az aktuális kedvencet.

Ha szeretnéd, hogy a gyerek rajza szem előtt legyen, de nem akarsz vele túl sokat dolgozni, a klasszikus hűtős megoldás lehet a legjobb verzió.

 

Kereteztesd be!

A színes kis irkafirkák nagyon jól mutatnak a falon, mindegy, hogy hófehér vakolatról vagy valamilyen intenzívebb színről van szó.

Egész egyszerűen kereteztesd be a rajzokat egy visszafogott kerettel, és lógasd fel őket a falra.

Úgy nem igazán mutat, ha csak egy-kettő van egymás mellett, de ha a rajzos kedvű lurkó már hozott haza pár mesterművet, együtt nagyon szépek lesznek kompozícióban.

 

Nyomtasd ki kicsiben!

Ha nem szeretnél egy egész falat rááldozni a gyerek művészetére, akkor nyomtasd ki kicsi, Instagram-szerű mozaikként a rajzokat, és ezt az egy-két képet kereteztesd be.

Mégis örül a lurkó, hogy kikerültek a művei, de nem kell egy egész falat szentelni a projektre.

 

Lógasd fel!

Egy kifeszített zsinóron is szép lehet a lakásban a sok rajz, ennek ráadásul előnye, hogy pofonegyszerű cserélni a műveket, ha a gyerek fejlődik, vagy esetleg másik rajz tetszik neki éppen.

Minimális energiabefektetést igényel csak, és nagyon jól mutat.

 

Csináltass belőle kulcstartót!

Bárhol belegravíroznak bármit a fémkulcstartókba, a gyerek rajzát pedig így mindig magaddal cipelheted.

Kérd meg, hogy rajzoljon le téged, aztán gravíroztasd bele az arcképedet egy kulcstartóba – garantáltan maradandó ajándék magadnak, és még a gyerek is nagyon fog örülni az ötletnek.

 

Személyre szabott ágynemű

Válaszd ki a kedvenc rajzokat, ezek lesznek az ágynemű mintái.

Néhány helyen képesek személyre szabott ágyneműket gyártani, de ha nem akarsz ennyi pénzt kiadni egy saját mintás darabért, akkor párnára, bögrére, vagy bármilyen hasonló ajándéktárgyra is rányomathatod a rajzot.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást