Szerelem / Párkapcsolat

Hogyan csapod be magad, amikor valójában csak egy másik fiú után kellene nézned?

Mi nők szeretünk kombinálni, agyalni, és persze néha az is előfordul, hogy egymáshoz egyáltalán nem kapcsolódó információkat összerakunk a fejünkben és a valósághoz elég távol álló sztorikat hozunk össze belőle. Legtöbbször, ha pasiügyekről van szó, akkor bolondulunk meg egy kicsit, kifogásokat gyártunk a fiúk helyett, hogy miért nem jött össze, miért nem írt vissza és miért nem alakult ki valami. Ezeknek a többsége azonban a valóságban nem létezik, és csak becsapod magad velük. Lássuk, mik ezek!

Sokat dolgozik

Minden munkahelyen vannak olyan időszakok, amikor többet kell dolgozni, amikor nagy a hajtás, amikor kevesebb a szabadidőd.

Ha azonban az elmúlt hetekben már többször is azzal próbáltad győzködni magad, hogy a srác azért nem keres és azért nem jön össze a randi, mert túlságosan elfoglalt és sokat dolgozik, akkor csak áltatod magad.

Soha senki nem lehet annyira elfoglalt, hogy egy üzenet vagy egy gyors telefonbeszélgetés ne férne bele a napjába, hiszen arra van időd, amire csinálsz magadnak.

Nincs felkészülve egy kapcsolatra

Van, hogy olyan kifogásokat hallunk a másik nemtől vagy a barátnőink azzal vigasztalnak minket, hogy a fiú egyszerűen nincs felkészülve egy kapcsolatra, ezért nem jön össze a dolog.

Valójában, ha a másik fél nem néhány hete szakított élete szerelmével és nem most lépett ki egy többéves lángoló szerelemből, akkor ez nem állíthatja meg abban, hogy valami szuper újba belekezdjen.

Persze egy szakítást mindenki másképp kezel, ezt tiszteletben kell tartani, de lehet, hogy nem csak az idővel van probléma, ha az a bizonyos szakítás már több hónapja volt.

Nem akar kötődni

Lehet, hogy egy nagyobb csalódás vagy szakítás után már te is érezted úgy, hogy nem bízol meg senkiben és egy jó darabig nem is akarsz senkihez túl közel kerülni.

Ezzel valójában saját magadat véded, azaz meggátolod, hogy esetleg újra sérülj.

Ha azonban ezt a kifogást hallod folyamatosan a fiúktól, akkor érdemes valóban elengedni a dolgot, valószínűleg mégsem fogtad meg annyira, amennyi ahhoz kellett volna, hogy mindent félredobva belevágjon a dologba.

Ami nem megy, azt pedig kár erőltetni, nem igaz?

Túl hamar beadtad a derekad

Ha azon izgulsz, hogy azért nem csörren meg a telefonod másnap vagy a következő hetekben, mert az első randik egyikén rögtön beadtad a derekad és lefeküdtél a fiúval, akkor valószínűleg csak becsapod magad.

Ha egy fiút igazán érdekelsz, akkor annak ellenére is érdekelni fogod, hogy túl gyorsan történnek a dolgok, ha pedig eltűnik, akkor valószínűleg akkor is így történt volna, ha vársz még egy-két hetet vagy akár egy hónapot.

Persze ezzel nem azt mondjuk, hogy akkor ugorj bele, lesz, ami lesz, de vannak olyan esetek, amikor jobb, ha előbb kiderül, hogy működik-e a kémia vagy sem.

Rossz az időzítés

Sokszor nyugtatod magad azzal, hogy biztosan csak rossz volt az időzítés és azért nem jött össze valakivel a dolog.

Lehet, hogy éppen te is másban voltál, a fiúnak sem jött ki úgy a lépés, épp egy kapcsolatból jött ki, élnie kellett vagy most épp másra koncentrált.

Igen, van, amikor kell egy kis szerencse is ahhoz, hogy minden sikerüljön, amiben sokat segíthet, ha éppen ugyanazon pörögtök, ugyanabban az életszakaszban vagytok vagy hasonló dolgok érdekelnek, de azért nem foghatsz mindent arra, hogy balszerencséd volt és rossz volt az időzítés.

Ha már többször előfordult ilyesmi, akkor érdemes körbejárni a témát, hátha mással is gond van, amin javíthatsz.

Megijesztetted valamivel

Sokszor előfordul, hogy ha nem jön össze egy kapcsolat, akkor rögtön magadban keresed a hibát?

Biztosan valamit rosszul csináltál, túl sokat vagy túl keveset mutattál magadból vagy esetleg elijesztetted valamivel?

Az az igazság, hogy a legjobb, ha az elejétől kezdve magadat adod, amivel, ha elijeszted a másikat, akkor állj úgy hozzá, hogy jobb, hogy előbb kiderült, különben csak az idődet vesztegetted volna!

Persze ez nem azt jelenti, hogy ajtóstul kell rontani a házba, rögtön magad elvárásokkal és igényekkel beleugrani a kapcsolatba, de azért az alapokat nem árt együtt lefektetni!