Szórakozás / Otthon

Hihetetlen, de igaz: 5 mesebeli és filmes karakter, akiket létező személyekről mintáztak

A meséket és filmeket épp azért szeretjük gyakran nézni, mert ilyenkor egy kicsit kiszakadunk a hétköznapi mókuskerékből, és olyan vicces, különleges történetek részeseivé válunk, amelyek egyébként nem történnek meg velünk például egy átlagos csütörtökön. Csakhogy talán nem is sejtetted, de számtalan olyan sztori van, amit megtörtént események ihlettek! Például az alábbi mesebeli és filmes karaktereket valós, létező személyekről mintázták.

Mary Poppins

P.L.Travers írta Mary Poppins történetét, aki a Banks család varázslatos nevelőnője volt, bűvös táskával és beszélő esernyőjével.

Nem véletlenül hagyott mindenkiben olyan mély nyomot a sztori és a karakter, olyannyira, hogy jelenleg is készül a legújabb mozifilm Mary Poppinsszal a főszerepben.

Azt viszont csak kevesen tudják, hogy az ikonikus karaktert saját életének egyik szereplőjéről mintázta az író: nagynénjének, Ellie-nek nem voltak ugyan képességei, sem varázslatos tárgyai, de mindig cipelt magával egy útitáskát, ahogy a mesebeli Mary Poppins is.

Nagyon erős karakter volt, aki mindig kioktatta a gyermekeket az etikettről, és két kutyájával élt együtt.

 

Popeye

Popeye karaktere még 1929-ben született meg, miután Elzie Crisler Segar megálmodta a mesefigurát, és egy képregényben bemutatta őt az egész világnak. Azonban még ez a különös karakter sem csak a puszta fantázia szüleménye!

Olvastad már?  5 mesefilm, amin a felnőttek is sírnak

Az izmos tengerész külsejét és tulajdonságait egy Frank Fiegel nevű férfi inspirálta, aki a karikaturista városában, Chesterben élt. Frank mindig is híres volt pipájáról és szemtapaszáról, ráadásul nagyon gyakran leállt verekedni másokkal, mert szerette a balhés helyzeteket.

Társa, Olive Oyl karakterét is egy létező személy inspirálta, aki ugyancsak Elzie szomszédságában élt; egy magas, vékony nő volt, aki mindig kontyban hordta a haját.

 

James Bond

A híres 007-es ügynökről biztosan nem gondolnád, hogy egykor létezett, de valójában nem teljesen kitaláció minden, amit a James Bond filmekben látsz!

A karakter ugyanis egy igazi titkosügynökről lett mintázva: Forest Leo-Thomas egy brit kém volt, aki hamar hírnevet szerzett magának elképesztő bátorságával és azzal, hogy a lehető legveszélyesebb helyzetekből is sikerült élve megmenekülnie.

Ezek után talán nem csoda, hogy a nőknél is legalább annyira sikeres és népszerű volt, akár csak James Bond is.

 

Róbert Gida

A.A.Milne imádnivaló története Micimackóról és a többiekről nem teljesen mesebeli történet!

Valójában Róbert Gida karakterét az író saját kisfiáról mintázta, sőt, olyannyira megihlette a gyermeki lét, hogy végül fia nevét adta a mese főhősének is (angolul ez Christopher Robin).

Olvastad már?  Ezekkel a mesekönyvekkel szuperül lefoglalhatod a kicsiket és a nagyobbakat is

Noha a Százholdas Pagony sajnos nem létezik, a lakói azért részben igen: Micimackót, Fülest és a többieket kisfia kedvenc plüss állatairól mintázta, és keltette őket életre a történetek segítségével.

Ám végül Christopher mégsem volt annyira boldog édesapja munkái miatt, hiába lett olyan népszerű a mese. Ő ugyanis sosem szerette, ha felnőttként a gyermekkönyv karakterével azonosították őt.

 

Betty Boop

A mesebeli karakter egy létező személyről, Helen Kane-ről lett mintázva, aki színésznőként dolgozott a 20-as és 30-as évek Hollywoodjában.

Híres volt arról, hogy a Broadwayen előadott dalaiban gyakran énekelte a boop-boop-a-doop dallamot, ezért már önmagában az is nagyon sokat sejtető, hogy az animált karakter neve Betty Boop lett.

A színésznő nagyon mérges volt, amikor meglátta, hogy egy ilyen animált figura készült róla, hiszen a dalszövegen kívül külsejében is hasonlított rá Betty; ezért be is perelte a készítőket, ám a bíróságon nem sikerült megnyernie az ügyet.