Arc / Stílus

Ezek a legszebb szemsminkek az idei télre

Ezek a legszebb szemsminkek az idei télre

A tél az az évszak, amikor rendszerint előkerülnek az erősebb színek a szemfestékes palettákból. Az idei szezonban sem lesz ez másként – az egészen merész, narancsos csillogástól kezdve a jeges, hűvös, mégis látványos és karakteres sminkekig minden divatos most, ami szikrázó hatást kelt.

Bronzos csillogás

A csillogó, fémes színek minden téli szezonban divatosak.

Idén az inkább narancsba hajló, mégis hidegebb bronzok kerülnek előtérbe, amelyek szürkével, barnás-zölddel is jól mutatnak, árnyékoláshoz pedig a szintén népszerű burgundit érdemes használni velük.

 

Földes színek

A sötét zöld évek óta nagy kedvence a téli sminkpalettáknak, de idén inkább földes, természetes árnyalatával hódít.

Ebben a sminkben aranyba úszik át és lilás-barnás színnel árnyalják, ezzel csillogást adva az egyébként sötétebb, de mégis nyers, naturális színeket használó sminknek.

 

Zöld szemhez burgundi

A lilás, bíboros színek egyszerre keltenek drámai, mégis elegáns hatást.

Használhatod őket árnyékoláshoz, satírozáshoz is, de lehet ez a szemfestéked domináns színe, sőt monokróm szemfestékként, vagy csak saját árnyalatukkal satírozva is jól állnak – főleg azoknak, akiknek a szemük kékes vagy szürkés zöld.

 

Narancsos pompa

A narancsos színek sokáig tabunak számítottak a szemfestésben, most azonban olyan népszerűek, hogy akár nappali sminkként is megállják a helyüket.

Válassz a bőrtónusodhoz illő, világosabb árnyalatot és dolgozd el bronzos, barackos színekkel a szemöldökcsont alatt.

 

Akár a csillagos égbolt

Az előbbi narancsos, barackos nappali sminkből könnyen alkalmi vagy éjszakai sminket készíthetsz, ha a szemhéjad mozgó részére csillogó festéket applikálsz, de ez a narancsos szín jó alap lehet akár a nagyobb méretű, egyedi glitterek felhelyezésére is.

Ha szeretnéd, hogy az ünnepi fények visszatükröződjenek a sminkeden, használj irizáló szemfestéket a szemhéj külső harmadában.

 

Természetes ragyogás

Ha inkább a visszafogott, natúr sminkeket részesíted előnyben, akkor próbálj ki valamilyen törtfehér, gyöngyház színű szemhéjpúdert, matt finissel.

Ez egyrészt simábbá, puhábbá teszi a szemkörnyéket, így sokkal kipihentebbnek mutatja a szemeidet, ráadásul fiatalít is, másrészt diszkrét ragyogást is kölcsönöz.

A szemöldökcsont alatti zugban valamilyen semleges, barnás nude színnel árnyékold a szemfestéked.

 

Jégkirálynő

A szürke, füstös szem természetesen idén sem megy majd ki a divatból, de ez is egy hűvösebb, jegesebb formában lesz népszerű.

A feketés vagy éppen az ezüstös színek helyett most egy hűvösebb, szürkébe hajló árnyalat lesz az, ami a legtöbb sminkmestert megihleti.

Ez az árnyalat barnával és lilás színekkel is szépen összedolgozható, ráadásul barna és zöld szeműeknek egyaránt jól áll.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást