Párkapcsolat / Szerelem

Ez az oka annak, hogy az igazán boldog párok nem a Facebookon élik életüket

Ez az oka annak, hogy az igazán boldog párok nem a Facebookon élik életüket

Már megint tele van a Facebook üzenőfalad az ismerőseid boldogságával? Eljegyzési hírek, esküvői és babafotók? Nem csodáljuk, ha már eleged van belőle. Ha azonban jobban belegondolsz, egyáltalán nem biztos, hogy ezeknek az embereknek az élete csupa öröm és boldogság. A statisztikák azt mutatják, hogy az igazán boldog párok kerülik a közösségi oldalakat és nagyon ritkán osztanak meg fotókat a nyilvánossággal. Hogy miért? Olvasd el cikkünket, amelyből kiderül!

Csak a pillanatnak élnek

Ha igazán jól alakul egy párkapcsolat, akkor a benne lévők gyakran nem is látnak mást, csakis egymást.

Érvényes ez a kapcsolat elejére, amikor körüllengi őket a rózsaszín köd, de ha igazán boldogok együtt, akkor ez az érzés még nagyon-nagyon sokáig megmarad.

Bár ők is imádják megörökíteni a közös pillanataikat és természetesen használják a közösségi médiát is, valójában meg sem fordul a fejükben, hogy közös képeiket nyilvánossá tegyék, inkább megőrzik saját maguknak és élvezik az együtt töltött pillanatokat.

Nem kell bizonygatniuk semmit

Sokan – tudatosan vagy sem – azért is osztják meg boldogságot sugárzó közös fotóikat, hogy egy picit iriggyé tegyék a többieket.

Lehet ez egy titkos üzenet a pasi exének vagy a kibírhatatlan természetű szomszédnak, előfordul, hogy egy kicsit szándékosan szeretnénk jelezni a világnak, hogy nagyon boldogok vagyunk együtt.

Ha azonban valóban tökéletesen működik kettőtök kapcsolata, akkor semmi szükség erre.

Ebben az esetben megbíztok a párotokban, nem foglalkoztok másokkal és ezáltal nem is bizonygattok semmit a nagyvilágnak, egyszerűen nem érzitek szükségét ennek.

Nem akarnak másokkal osztozni

Természetes, hogy ha boldogok vagyunk, akkor legszívesebben telekürtölnénk az egész világot az érzéseinkkel.

Erre azonban semmi szükség, miért is tennénk, hiszen a párkapcsolatunk csak ránk tartozik és mindenki foglalkozzon a saját magánéletével.

Arról nem is beszélve, hogy te sem veszed túl jó néven, ha egy ismerősöd napról napra telerakja a Facebook üzenőfalat a tökéletesnek tűnő családja fotóival.

A boldog párok fütyülnek másokra és gyakran még a kapcsolati státuszukat sem írják ki a közösségi oldalukra.

Nincs idejük a Facebookra

Ugye, már te is szembesültél azzal, amint véget ért a szingliséged, az összes szabadidődet a pároddal töltötted?

Az igazság az, hogy a boldog párok nagy része szinte sülve-főve együtt van és gyakran eszükbe sem jut, hogy létezik olyan, hogy Facebook. 

Vagy ha eszükbe is jut, úgy gondolják, miért is pocsékolnák az idejüket egy virtuális világra, amikor ott vannak ők egymásnak és azzal lehetnek, akit igazán szeretnek.

Boldogabbak közösségi oldalak nélkül

Nem csak mi mondjuk, kutatások is bizonyították már, hogy azok az emberek, akik egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán használnak Facebookot, sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak a többieknél.

Mindez annak köszönhető, hogy tudat alatt nem hasonlítgatják össze a saját maguk és mások életét.

A közösségi oldal nagyon csalóka lehet, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az ott látottakból.

Mindig tartsuk szem előtt azt, mi az, ami igazán fontos az életünkben, éljünk a valóságban és ne egy virtuális világban, ahol azt számolgatjuk és figyeljük, kik és hányan lájkolták egy-egy bejegyzésünket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást