Életmód / Táplálkozás

Ételkombinációk, amik együtt fogyasztva még finomabbak

Emlékszel még arra a Jóbarátok részre, amikor Rachel receptkönyvében összeragadt két lap, és véletlenül babos trüffelt készített? Joey szerint a végeredmény finom lett, hiszen a hús, a bab, a trüffel és a többi hozzávaló egyesével nagyon jó, így együtt sincs velük gond. A valóságban azért kicsit más a helyzet! De tény, hogy akadnak olyan élelmiszerek, amelyek együtt fogyasztva sokkal finomabbak, mint külön! Neked melyik a kedvenced?

Mogyoróvaj és lekvár

Amerikában nagyon felkapott a mogyoróvajas szendvics lekvárral; olyannyira, hogy még dalok is születtek erről a kombinációról.

Hazánkban valamilyen okból kifolyólag nem kimondottan elterjedt ételválasztás, pedig valójában tényleg nagyon jól összepasszol a két ellentétes ízvilág!

Bármilyen lekvár jöhet az epertől a barackig, hiszen a mogyoróvaj kissé sós ízvilága szuperül összepasszol az édes lekvárral.

 

Tojás és bacon

Nagyon sokan választják reggelinek a rántottát vagy a tükörtojást, és ilyenkor szinte alap, hogy jöhet mellé a jól megsütött bacon is!

Az emberek nagy része úgy gondolja, a bacon szinte mindent fel tud dobni, de a tojás ízvilágával még inkább összepasszol, mint bármi mással.

Azért óvatosan, ugyanis a zsírtartalma miatt nem ajánlott minden nap túl sokat enni belőle!

 

Tészta és sajt

Nagyon egyszerű párosítás még gyerekkorunkból, mégis, a mai napig mindenki imádja a sajtos tésztát!

Mindegy, hogy csak egy szimpla, gyorsan összedobott receptről van szó, vagy már egy továbbfejlesztett, tejszínes csirkés tésztát szórunk meg reszelt sajttal, valahogy a kettő együtt különleges ízkombinációt alkot.

Szinte már el sem tudjuk képzelni egyiket a másik nélkül, az biztos.

 

Tej és keksz

A hagyományok szerint már a Mikulásnak is mindig tejet és kekszet hagytak elől a gyerekek a téli ünnepi időszakban, és nem véletlenül jött ez a választás!

Már nagyon régóta bevett szokás, hogy egy pohár tejbe mártogatjuk a kekszet, hiszen a két ízvilág nagyon jó kombinációt alkot.

Arról nem is beszélve, hogy a tej megpuhítja a már szárazabb kekszet is, így pedig még jobb lesz a végeredmény.

 

Ketchup és mustár

Noha a két szósz ízvilága nem is lehetne eltérőbb, mégis, valamilyen különös oknál fogva nagyon jó összhangban állnak egymással.

Ez az oka annak, hogy előszeretettel alkalmazzák őket együtt a hot-dog készítésnél, valamint az, hogy a hamburgerekből sem hiányozhat a két összetevő.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást