Életmód / Ezotéria

Ételek, amik célzottan segítik gyógyítani a csakráidat

Az ókorban a távol-keleti orvostudomány térképezte fel testünk csakráit. Úgy vélték, hogy testünkben hét energiaközpont található – ezek a gerinc mentén helyezkednek el, és bár alapvetően testi tüneteket produkál a „meghibásodásuk”, valójában szoros kapcsolatban állnak a bennünk zajló lelki folyamatokkal. A csakrákra egyfajta összefüggő láncként érdemes tekinteni: mindegyik csakra szoros kapcsolatban áll a mellette levő csakrával, de a többitől sem lehet elszakítani a működését. Ha bármelyik csakra hibásan működik, akkor a teljes egyensúly felborul, és ez betegségeket okozhat.

A lelki élet kiegyensúlyozott működése alapvető a csakrák harmóniáját tekintve, azonban a testedről való gondoskodás is legalább ilyen lényeges. Az alábbi ételek célzottan járulnak hozzá ahhoz, hogy gyógyítani tudd a csakráidat!

Korona csakra

Hol található? A korona csakra a fejtetőn helyezkedik el.

Mi a feladata? Elsődleges feladata, hogy felelősséget vállaljunk önmagunkért, cselekedeteinkért, tudatosan éljünk, döntsünk. A korona csakra a többi csakrához képest sokkal inkább lelki, semmint testi funkciókhoz kapcsolódik, de hibás működése esetén felléphet epilepszia, depresszió, skizofrénia is.

Mivel gyógyíthatod? A korona csakra színe a fehér, így gyógyhatásúak rá a fehér növények: a fehérrépa, sörretek, a zeller, a torma, a karfiol, a kókusz és a hagyma is.

 

Harmadik szem csakra

Hol található? A homlok csakra néven is ismert harmadik szem csakra a két szemöldökünk között helyezkedik el.

Mi a feladata? Elsődleges feladata a koncentráció, a tudat irányítása. A testieket tekintve, a harmadik szem csakra problémáira utal a gyakori fejfájás és a szembetegségek is, mint például a látásproblémák, szürke hályog.

Mivel gyógyíthatod? Színe az ibolya, ezért a lilás növények tudnak rajta segíteni. Jót tesz a füge, az áfonya és a lila alga.

 

Torok csakra

Hol található? A torok csakrát a gégefő tájékán találod.

Mi a feladata? A hétköznapokat illetően a torok csakra a kommunikációért felel, az önkifejezéssel, problémamegoldással áll kapcsolatban. A testieket tekintve, a torok csakra problémái esetén gyakoriak a fül-orr-gégészeti megbetegedések, pajzsmirigy- és szájüregi, fogászati gondok.

Mivel gyógyíthatod? A torok csakra színe a kék, ezért érdemes előnyben részesítened a kékes-lilás színű növényeket: jöhet a fekete ribizli, szilva, szeder, lilaburgonya, lilaszőlő.

 

Szív csakra

Hol található? A szív csakra a mellkas közepén, a szíved környékén helyezkedik el.

Mi a feladata? A szív csakra átmenetet képez a szellemünk és az anyagi világunk között, a lelkünket szimbolizálja. Nem megfelelő működése esetén felléphetnek szív – és keringési problémák, de gyakoriak az immunrendszerrel kapcsolatos betegségek, az asztma, az ekcéma és a rák is.

Mivel gyógyíthatod? A szív csakra színe a zöld, így érdemes a zöld növényeket előnyben részesítened, ha nehézségeid adódnak ezen a területen. A friss leveles zöldségek, a salátafélék, a borsó, az uborka, az avokádó, a brokkoli, és persze a kiwi, spárga is segít.

 

Napfonat csakra

Hol található? A köldök és a szegycsont között helyezkedik el.

Mi a feladata? A lélek szintjén ez a csakra felel az érzelmek feldolgozásáért, de ide tartoznak a különféle szenvedélyek és a belső energiák is. Problémás működése esetén emésztési gondok, cukorbetegség, máj- és szemprobléma jelentkezhet. Állandósul a rosszkedv, a negatív hozzáállás, gyakori az idegeskedés és a kisebbségi érzés.

Mivel gyógyíthatod? Élénksárga színéhez a szinte ragyogóan sárga ételeink passzolnak. Segít rendben tartani ezt a csakrát a citrom, a kukorica, a banán, a sárga paprika és a sárga lencse.

 

Szakrális csakra

Hol található? A köldök és a farok csont között található.

Mi a feladata? Ez a csakra a párkapcsolattal, a szexualitással, a fizikai állóképességgel és a táplálkozással áll szoros összefüggésben. Ha problémák lépnek fel a működésében, akkor ezeken a területeken számolhatsz nehézségekkel: menstruációs, termékenységi gondok, elhízás, vagy éppen kóros fogyás, emésztési problémák jelzik a hibát.

Mivel gyógyíthatod? Színe az élénk narancssárga, így gyógyító hatással bír a sárgarépa, a narancs, a sárgadinnye és a sütőtök.

 

Gyökér csakra

Hol található? A gerincoszlop alsó részén, a farokcsont, keresztcsont területén.

Mi a feladata? A lelkieket tekintve a biztonságérzetért felel. Ha a gyökér csakra nem működik megfelelően, akkor vérnyomásproblémák, alvászavarok, izomgörcsök, emésztési, kiválasztási problémák, és gerincbetegségek jelennek meg.

Mivel gyógyíthatod? Mivel színe a vörös, a gyökér csakrádat elsősorban céklával, piros almával, piros színű bogyós gyümölcsökkel, paradicsommal gyógyíthatod.

 

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást