Szerelem / Párkapcsolat

Erőltessük azt, ami nem megy? Ezek ma a leggyakoribb párkapcsolati válságok

Gyakran hajlamosak vagyunk erőltetni azt, ami már nem működőképes és, amiről már belül érezzük, hogy menthetetlen. Mégis rengeteg olyan párral találkozhatsz nap, mint nap, akik képtelenek elengedni egymást és még évekig élnek egy olyan kapcsolatban, ami már soha nem lesz a régi. Így a nehéz elválás helyett jönnek a még nehezebb problémák.

A túl gyors összeköltözés

Rengeteg olyan párt ismerek, akik már az első hónap után összebútoroztak és az igazság az, hogy a többségük abszolút megbánta ezt az elhamarkodott döntést.

Hogy miért?

A legtöbb esetben a magyarázat az, hogy oda lett a romantika és bedarálta őket a szürke hétköznapok lavinája.

Kivételek mindig voltak és lesznek is, akik azt mondják, hogy a korai összeköltözésnél legalább már az elején kiderülnek a problémák, amiket egyébként lehet, hogy csak évek múltán vennénk észre, de mégis pont egy kapcsolat legjobb részétől fosztják meg magukat.

A másik és önmagunk elhanyagolása

Egy idő után természetes, hogy enyhül a tűz a két fél között, de az már korántsem egészséges, ha teljesen kialszik.

Mindkét félnek keményen kell dolgoznia azért, hogy működjön a kapcsolatuk, ami azzal jár, hogy törődnek a másikkal.

Olvastad már?  A szakítástól a megújulásig ezeken a fázisokon át vezet a lelki út

Jó példa erre, ha egyikük folyamatosan visszautasítja párját és már nem is fektet abba energiát, hogy a szexuális együttlétek olyan vibrálóak legyenek, mint az elején.

Ez sok mindenen múlhat, például gyakori, hogy az egyik fél annyira elengedi magát, hogy párja már nem tudja úgy kívánni, mint régebben.

Fontos, hogy bármennyire is biztonságban érzed magad a párod mellett, neked mindig te magad legyél az első. Ápold a külsődet és belsődet egyaránt, így megőrizheted azt a tüzet, ami az elején volt köztetek.

A haverok

Sok nő panaszkodik arról, hogy nem szereti, ha párja görbe estét tart a haverjaival, mert aggódik, hogy esetleg olyat tesz, amit később meg fog bánni.

Na, akkor tisztázzuk, hogy miket érhetsz el azzal, ha túl rövid pórázon tartod a pasidat.

Az elején még tartja magát és ténylegesen távol tartja magát a barátaitól, mert mégis csak te vagy a fontosabb számára, de aztán, ahogy telik-múlik az idő rájön, hogy te bizony kemény korlátok közé szorítottad, amihez semmi jogod nincs.

És valljuk be, igaza van. Te a társa vagy, akinek támogatnod kellene, bízni benne és engedni, hogy ő is élje az életét.

Olvastad már?  Jobban szeretem a gyerekemet, mint a férjemet – Elfogadják ezt a férfiak?

Az persze már más probléma gyökere, ha attól tartasz, hogy becsajozik, de, ha nem adott eddig okot bizalmatlanságra, akkor nincs miért aggódnod. Nekünk nőknek van egy hatalmas fegyver a kezünkben.

Ha képes vagy elhitetni a pasiddal, hogy végtelen szabadsággal rendelkezik, akkor ő annál jobban fog kötődni hozzád és nem is igényli majd azt a szabadságot annyira.

Önbizalomhiány kivetítése

Ennek sajnos majdnem minden nő áldozatául esik és nagyon nehéz kijönni az ördögi körből.

Arról van szó, hogy, ha egy nő nincs önmagával megelégedve, akkor hajlamos a körülötte lévő összes nőt párja potenciális szeretőjének látni. Ezzel kikészítve egyidejűleg partnerét is.

Hidd el, ha a pasid veled van, akkor veled akar lenni. Téged szeret, te tetszel neki. Abból pedig kár lenne problémát gyártanod, ha néhanapján megnéz egy csinos nőt.

Persze ne feltűnően, de őszintén, a te szemed is megakad olykor-olykor egy jóképű férfin. Rá kell jönnöd arra, hogy ez rólad szól.

Nem vagy rendben magaddal és ezt vetíted ki a párodra. Mi lenne, ha mostantól ezt mantráznád magadnak: „Nálam jobbat úgysem talál.”