Szerelem / Párkapcsolat / Szex

Ennyi mindenre jó a rendszeres szex

Ha esetleg extra moticáviót keresnétek a pároddal arra, hogy feldobjatok egy esős szombat délutánt, vagy ne sorozatnézéssel töltsétek a hétfő estét, akkor a tudomány máris a szolgálatotokba áll! A külön jó hírünk pedig az, hogy a rendszeres szexuális élet számos kedvező egészségügyi hatása akkor is fennáll, ha szólóban dolgozol az immunrendszereden.

Megelőzi a korai menopauzát

A University College London tanulmánya kimutatta, hogy azok a nők, akik legalább hetente egyszer nemi életet élnek – ideértve a közösülést, az orális szexet és az önkielégítést is – 28%-kal kisebb eséllyel néznek szembe korai menopauzával.

A kutatók szerint ennek oka az lehet, hogy a szexuális stimulálást a test lehetőségként értelmezi a teherbeesésre, azonban, ha ez hosszabb távon elmarad, akkor a szervezet az energiát másra kezdi el felhasználni, mint arra, hogy fent tartson egy rendszert a potenciális fogantatásra.

Ruth Mace professzor, a tanulmány egyik szerzője megjegyezte: a menopauza egy természetes és elkerülhetetlen folyamat a nők esetében, és nincs az az életmódi tanács vagy gyakorlat, ami a reproduktívitás megszünését leállíthatná.

Ugyanakkor az eredmények azt mutatják, hogy a rendszeres szexuális élet, a teherbeesés lehetősége befolyásolja a menopauza idejét is.

Olvastad már?  Szexuális balesetek – Nem is kell hozzá extrém együttlét, és beüthet a baj

 

Ébren tartja az immunrendszeredet

A rendszeres nemi életet élők kevesebb betegszabadságot vesznek ki.

A pennsylvaniai Wilkes University kutatói azt találták, hogy azokban a hallgatókban, akik hetente egy vagy két alkalommal éltek nemi életet, magasabb számban voltak jelen bizonyos antitestek, mint azokban, akik ennél ritkábban bújtak a paplan alá.

A rendszeres szexuális élet így segíthet elkerülni vagy gyorsabban leküzdeni a vírusos betegségeket, és kevésbé gyengíti le őket a stressz.

 

Csökkenti a magas vérnyomást

Számos tanulmány igazolta már, hogy a rendszeres nemi élet segít csökkenteni a magas vérnyomást.

A szisztolés vérnyomás – ez az első érték, amit vérnyomásméréskor a kijelzőn látsz – a szív összehúzódásakor keletkező nyomást mutatja, és 50 éves kor fölött ez az érték a legfontosabb, bár természetesen a másik sem elhanyagolható.

Egy tanulmány a behatolással járó közösülést – tehát például az önkielégítést nem – kimondottan a szisztolés vérnyomás csökkentésével hozta összefüggésbe.

 

Csökkentheti a prosztatarák kialakulásának esélyét

Azok a férfiak, akik rendszeresen – egy hónapban legalább 21-szer – ejakulálnak, kisebb eséllyel kapnak prosztatarákot, állítja egy tanulmány.

Olvastad már?  3 póz amit ki kell próbálnotok, ha kezdene ellaposodni a szex

A jó hír, hogy minden magömlés számít, így nem csak a szexuális együttlét, de akár az önkielégítés is.

A tanulmány szerzői ugyanakkor megjegyzik, hogy a rák kialakulásának valószínűségét rengeteg adat befolyásolja, így nem állítható minden kétséget kizáróan, hogy a rendszeres ejakuláció önmagában csökkentené a rizikót, de aki biztos ami biztos alapon gyakrabban él szexuális életet, az biztosan nem árt vele.

 

Jobban alszol tőle

Megfigyelted már, hogy szex után könnyebben és gyorsabban álomba zuhansz? Nem véletlenül!

Orgazmus után a szervezetben prolaktin hormon szabadul fel, ami a pihenés és álmosság érzetéért felel.

Ráadásul a szex a stressz szintjét is csökkenti, így már semmi akadálya nem lesz annak, hogy békés álomba merülj, és nyugodtan aludj reggelig, hogy aztán kipihenten, feltöltődve ébredj – egy jó alvás pedig aztán tényleg rengeteg kedvező egészségügyi hatással bír!