Otthon / Dekor

Egyedülálló DIY dekorációs ötletek 2018-as trendek alapján

Végre beköszöntött a tavasz és a jó idő, ami ideális motivációt jelenthet a lakásunk kisebb – vagy akár nagyobb – átalakítására, kidekorálására! Ma már megannyi DIY megoldás közül válogathatunk, ha mi magunk szeretnénk egyedülálló dekorációt készíteni az otthonunkba, amikhez nem kell más, mint a megfelelő alapanyagok – amik gyakran töredék árát képzik a boltban kapható késztermékeknek –, kézügyesség, és természetesen türelem! Most azokat az ötleteket gyűjtöttük csokorba, amik idén igazán népszerűek, és tényleg bárki elkészítheti őket házilag is!

Beton mécsesek és vázák

Talán az egyik legbonyolultabb, mind közül, hiszen a tökéletes keverési arányok elengedhetetlenek ahhoz, hogy a beton megfelelő minőségű és tartós legyen! Szükség van öntőformákra, amik lehetnek kiüresedett tejfölös/joghurtos poharak – egy nagyobb és egy kisebb –, illetve cementre, vízre, és az utólagos dekoráció kialakításához szükséges kellékekre, mint például arany fólia vagy festékszóró, stb.

A folyamat viszonylag egyszerű, elsőként keverjük ki a cementet vízzel, melynek arányáról tájékozódhatunk a neten, majd tegyük a nagyobb öntőformába, amibe nyomjuk bele a kisebbet (kialakítva a mécsestartó/váza belsejét.) Hagyjuk egy éjszakán át kötni, majd ha elkészült az alap, akkor dekorálhatjuk is!

Bonyolultabb öntőformát is választhatunk természetesen, amit akár kellékesnél beszerezhetünk, akár házilag elkészíthetünk!

 

Virágos feliratok

Manapság nagyon elterjedt és közkedvelt dekorációnak számítanak, amik az esküvők világából szivárogtak át az otthonokba. Többféleképpen is megvalósíthatók, de mindenképpen művirág felhasználását javasoljuk, ha hosszútávú megoldásban gondolkoztok!

Akár kartonlapból kivágott betűket ragasztotok tele levágott művirágfejekkel, akár egy betűre formázott szivacsos anyagba tűzdelitek bele, a végeredmény biztosan káprázatos lesz! Fali dekorációként és asztali/szekrény dekorelemként is tökéletesen alkalmazható a méretétől függően!

Ha nem állandó dekorációnak szánjátok, és nem fontos a tartósság, akkor elkészíthető élő virágok felhasználásával is.

 

Minimál üvegház

Szintén egy dekoratív megoldás, mely elkészíthető élő- vagy művirág felhasználásával is! Előbbi esetében földre van szükségünk, utóbbinál egy kis homokra. Emellett szükséges egy dekoratív üvegedény, melyben kialakíthatjuk majd a mini kertet, virágok – élő vagy mű –, kövek és más szabadon választott dekor kellékek.

A végeredménynek csak a fantáziánk és a kézügyességünk szabhat határt!

Ha élő növényeket alkalmazunk, arra mindenképpen ügyeljünk, hogy inkább moha-, zuzmó-, fű-, kaktusz- és pozsgásnövény féléket válasszunk, amik kevesebb gondoskodást igényelnek, és nem terebélyesednek el.

 

Tárolódobozok újratöltve

Bizonyára mindenki otthonában van pár elfekvőben lévő karton- vagy cipősdoboz.

Ezeket könnyedén átalakíthatjuk modern és esztétikus tárolódobozokká, amik manapság nagyon divatosak!

Csupán spárgára, ragasztóra és egy vászonzsákra van szükségünk hozzá, és már kész is a legújabb fürdőszobai, konyhai vagy nappali tárolóedény!

Vannak verziók, amik akár a falra is felszerelhetők, érdemes inspirációért kutakodni kicsit a neten.

 

Frissesség és természet újragondolva

A tavasz beköszöntével egyre nagyobb igény mutatkozik a természet becsempészére az otthonunkba is. Ezt megtehetjük műnövények felhasználásával és élőkkel is, attól függően, mennyi időt és energiát tudunk fektetni a későbbi gondozásukba! Remek alternatívát nyújtanak a különböző mohák és fűfélék, melyek viszonylag kevés gondoskodást igényelnek, a hűvösebb, árnyékosabb helyen is elélnek, és még dekoratívak is!

Ez a fali kialakítás csak bátrabbaknak ajánlott, hiszen itt a falban kialakított résekben helyezték el a ládákba ültetett növényeket, de ezt megvalósíthatjuk hungarocell, műanyag növényláda, egy kis föld és némi zöld növény felhasználásával is, kisebb felületen!

Akár falra szerelve, akár asztali dísznek kialakítva, gyönyörű megoldások születhetnek!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást