Otthon / Szórakozás

Édes történetek a nagyszülői szeretetről – megható gyerekkönyveket ajánlunk

Édes történetek a nagyszülői szeretetről – megható gyerekkönyveket ajánlunk

A nagymamák, nagypapák jelenléte és szeretete nagyon sok pluszt ad a gyerekeknek. A kicsik a nagyszülők gondoskodásával érezhetik, hogy támaszra és biztonságra lelnek a család idősebb tagjainál is. Olyan aranyos mesekönyveket mutatunk, amelyekben a nagyszülők és az unokák bensőséges kapcsolata kerül középpontba.

Szeretlek, nagypapa

Szem nem marad szárazon ettől a könyvtől!

A cuki illusztrációkkal teli kötetben a Kismackó és Mackónagypapa együtt kalandoznak az erdőben.

A kicsi maci sokat tanul a bölcs mackótól, látja, hogy mennyi mindenben jártas az ő nagypapája, és büszke, ha a nagypapi megdicséri.

A macika felnéz a mintát jelentő okos, sokat tapasztalt, higgadt mackópapájára.

Megható, ahogy az öreg medve a kicsikét a hátán cipeli és védelmezőn átöleli.

Szeretlek, nagymama

A cserfes, mindenre kíváncsi, energikus kismaci lelkendezve kérdezgeti a világ dolgairól a nagymamáját, aki mindenre válaszol is neki.

Nagyi megtanítja élelmet keresni a kicsit, és arra is, hogyan használja a nóziját és a körmeit.

A közös tanulás, életre nevelés összeköti őket.

Ez a szoros kapocs a puha ölelésben is megmutatkozik.

A Szeretlek, nagymama szívszorítóan bájos mese a féltő szeretettel nevelgető nagyikról.

Pesti mese – Nagymamáknak és unokáknak

A hatalmas szemű ötéves kislány a nagymamájánál vendégeskedik Budapesten.

Felfedezi a rohanó város minden szépségét. A Dunát, a hidakat, a villamosokat, a gangos házakat, a Gellért-hegyet, a Szabadság-szobrot, az Állatkertet. A fantasztikus illusztrációk igazi vizuális kalandra hívják a gyerekeket! Felismerhető a mesében szereplő összes budapesti helyszín, épület, híd, villamos, így a gyerkőcök játszva tanulhatnak is belőle.

A mesebeli kislány persze a nagymamája lakásának titkait is szeretné megismerni, például a titkos kincses fiók rejtelmeit.

Hiányzol! – de addig is jól érzem magam!

Nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy bizony nem minden család van egyben. Beszélni kell olyan élethelyzetekről is, amikor apa és anya nem egy háztartásban él, de szeretik a közös gyermeket, mindketten gondoskodnak róla.

A gyerkőcöknek akkor sem kell szomorkodniuk, ha nem a szülők vigyáznak rájuk, hanem a nagyi és a papa.

A Hiányzol – de addig is jól érzem magam! című könyvecske azt üzeni, hogy vidám pillanatokat élhet meg a gyermek elvált szülőkkel is, és hogy természetes, ha a nagyszülők is gondoskodnak a napi teendőkről.

Csapody Kinga beszélgetőkönyve abban segít, hogy a kicsik bizonyos, számukra nem mindig egyértelmű szituációkat meg tudjanak érteni.

Nagypapa szigete

Sajnos, azt a szomorú tényt sem lehet elhallgatni, hogy vannak nagyszülők, akik már nem élnek. Az unokáknak valahogyan fel kell dolgozniuk a halált, és azt, hogy akit szeretünk, az örökké ott él a lelkünkben.

A Nagyapa szigete című gyönyörű vigasztalókönyv az elengedésről, a gyász feldolgozásáról szól. A szimbolikus értelmű történetben Peti a nagypapájával fantasztikus tengeri utazásra indul. Távoli szigeten kötnek ki, csodás vidékeken barangolnak, ám végül Peti egyedül tér haza. Petinek meg kell tanulnia, hogy a szeretet olyan erős kapocs, ami minden fizikai, kézzel fogható dolognál erősebb.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást