Egészség / Életmód / Lélek

Céltalanul élni életveszélyes – így találd meg életed értelmét!

Céltalanul élni életveszélyes – így találd meg életed értelmét!

Volt már olyan napod, mikor azt érezted, hogy nincs előtted cél, nem tudod merre haladsz és, hogy megrekedtél egy számodra nem kívánatos állapotban? Szerintem kevés ember van, aki erre a kérdésre nemmel felelne, de most mindenkit kirángatunk ebből az állapotból.

Igenis legyenek álmaid!

Az életed akkor veszti el igazi lényegét, mikor feladod az álmaidat. Biztos neked is van valami, amire annyira vágysz, amiről tudod, hogy boldoggá tenne, de talán túlságosan félsz megtenni az első lépést. Vagy éppenséggel a jószándékú szeretteid törték le szárnyaidat, mondván ideje két lábbal állni a földön.

Bárhogy is legyen, te akkor sem adhatod valaki más kezébe a boldogságodat. Még azokéba sem, akiket a Világon a legjobban szeretsz, ugyanis ez kizárólag a te feladatod. Ha van egy álmod, akkor küzdj érte, de ne add fel az első nehézségnél, mert akkor az nem is igazi küzdelem.

Amikor igazán harcolsz valamiért, akkor rengeteg alkalommal küldenek majd padlóra, de a tizedik után is fel kell állnod, ahogy egy igazi harcos tenné. Te miért érnéd be kevesebbel?

Ne a jövőben élj!

Van, hogy elkalandozunk és céljainkat már annyira előre vetítjük, hogy teljesen megfeledkezünk a jelenben élni. Képzeletben már a sportkocsinkban ülve autózunk az új házunk felé, míg a valóságban még jó pár lépcsőfokot meg kell másznunk ehhez.

És itt sokan elfeledkeznek a legfontosabb dologról, a jelenről. Mert, hogy nem az a cél, hogy egy nem létező állapotban kalandozzunk, hanem, hogy a jelenlegiben megtaláljuk a szépet, legyen az bármilyen is.

Ugyanis nem mindig szép és könnyű az élet, gyakran csőstül jön a baj, de neked ott és akkor meg kell fogadnod, hogy nem adod fel és bármilyen kilátástalan is a helyzeted, haladni fogsz a célod felé úgy, hogy közben megtalálod a szépet a hétköznapokban is.

Foglalkozz a gondolataiddal!

Honnan is tudhatnád, hogy milyen céljaid vannak igazán, ha nem foglalkozol eleget a gondolataiddal? Először is tisztázd magadban a vágyaidat. Mit gondolsz, mi lenne számodra a tökéletes hivatás, milyen párkapcsolatban szeretnél élni és milyen környezetben képzeled el magad öt-tíz év múlva?

Ha ezzel meg vagy, akkor ezt ültesd el az agyadban és a szívedben, majd folytasd tovább az életedet, de most már úgy, hogy tudod, hol fogsz kikötni.

Foglalkozz többet a gondolataiddal, ásd bele magad a témába és biztos lehetsz benne, hogy a válaszok érkezni fognak.

Legyen hited!

Ez elengedhetetlen lesz akkor, ha szeretnéd céljaidat megvalósítani. Hinned kell magadban, még akkor is, ha senki más nem hisz benned. És ez a legnehezebb, mert ilyenkor hajlamosak vagyunk elhinni, hogy mások jobban tudják, mire van szükségünk, pedig ezzel csak a felelősséget hárítjuk, a könnyebb utat választva.

Mert mégis kinek van kedve kiállni a családja elé és elmondani, hogy márpedig én ezt és ezt fogom csinálni. Mi most pontosan arra bíztatunk, hogy tégy így!

Próbálgasd magad!

Ha mégsem tudod, hogy igazán mi adna értelmet az életednek, akkor menj bele minél több dologba, próbáld ki magad, feszegesd a határaidat és egy idő után minden kikristályosodik előtted.

Nem lesznek rossz döntéseid, csak tapasztalataid, melyek által eljuthatsz oda, ahova szeretnél. Csak egyet ne tegyél: soha ne tétlenül nézd végig életed történéseit, mert közben a nagy lehetőségek elmennek melletted.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást