Párkapcsolat / Szerelem

Az okai, amiért magányosnak érzed magad a párkapcsolatodban

Az okai, amiért magányosnak érzed magad a párkapcsolatodban

Annak ellenére, amit a filmek, sorozatok és könyvek sugallnak, ha van egy partnered az életben, még nem jelenti azt, hogy soha többet nem leszel magányos. Egy párkapcsolaton belül is vannak olyan időszakok, amikor egyedül érzed magad, annak ellenére, hogy minden napodat megosztod valakivel. Ez azonban legtöbbször olyan szituáció, amit helyre lehet hozni – az alábbiakat érdemes megfontolni, ha hasonló cipőben jársz.

Nem kommunikáltok megfelelően

Közhely, de igaz: a jó kapcsolat alapja a bizalom mellett a megfelelő kommunikáció. Ha valami félrecsúszik, könnyen lehet, hogy elbeszéltek egymás mellett, vagy nem értitek meg, hogy a másik mit akar mondani.

A félreértések és az izoláció elkerülése végett érdemes néha beszélni arról, ha valamelyik félnek nem megfelelő a kommunikációja, és elmondani, hogy ez miért bántó, valamint meghallgatni, hogy a másik mit érez. Így rengeteg konfliktusnak elejét lehet venni.

Persze könnyen lehet, hogy másképp rendezitek le a vitákat, és máshogy közelítitek meg a problémákat, de ezen is sokat segít, ha legalább beszéltek róla, és letisztázzátok, hogy ez a helyzet – így mindketten tudjátok, hogy mit várjatok a másiktól.

Ne akarjatok mindig csinálni valamit!

Nincs azzal baj, ha eseménydús, izgalmas a kapcsolatotok, és szerettek együtt új dolgokat kipróbálni. De ugyanolyan fontos az is, hogy legyenek nyugodt, meghitt időszakaitok is, amikor csak egymásra figyeltek, és meghallgatjátok a másikat.

Ellenkező esetben olyan érzés lehet, mintha két jó haver élne egymás mellett, akik ugyan szeretik egymást, de mit sem tudnak a másik lelki szükségleteiről, az érzéseiről, a vágyairól. Ez pedig egy párkapcsolatban korántsem ideális.

Szánjatok időt arra, hogy otthon legyetek, egymás társaságában, és ne csináljatok a beszélgetésen kívül semmit – még olyan kiegészítő tevékenységeket se, mint a tévénézés, a főzés, vagy bármi más, ami elvonja a figyelmeteket egymásról.

Nem figyelsz oda magadra

Ha te nem vagy rendben magaddal, akkor a párkapcsolatodban sem fogod jól érezni magad – ha úgy érzed, valami gond van, először mindig nézz magadba, hogy nem a saját túlhajszoltságod, önbizalomhiányod, fáradtságod áll a dolog hátterében.

Ha te nem törődsz magaddal, akkor hiába igyekszik a párod, nem fogja tudni megadni neked azt, amit szeretnél, hiszen nem is az ő feladata.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy a korábbi kapcsolataidban hasonló problémáid voltak-e, mert ha igen, akkor könnyen lehet, hogy ez egy beléd ivódott minta, amiből neked kell kitörnöd.

Persze az is előfordulhat, hogy csak rossz párokat választasz magadnak, de mindig egyszerűbb először letisztázni, hogy rajtad múlik-e a helyzet, vagy a másikon, esetleg mindkettőtökön.

Titkolózol, vagy kerülsz egy bizonyos témát

Nem kell mindent megbeszélned a pároddal, ez egyértelmű, de ha titkot tartasz előtte, vagy van egy specifikus topik, amit nem szívesen érintesz, úgy érezheted, hogy a személyiségednek vagy az életednek egy részét mindig el kell dugnod előle, ami magányossághoz vezethet.

Hiába kellemetlen egy téma, akkor is kell róla beszélni, hiszen a jó párkapcsolat alapja a fent említett kommunikáció mellett a bizalom, és az is, hogy bármiről beszélhetsz a pároddal.

Nyílj meg nyugodtan, hiszen ha nem fogad el teljes valódban, akkor nincs is értelme együtt lenned vele, folyamatosan így fogod érezni magadat mellette.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást