Otthon / Szórakozás

Az 5 legjobb esküvői témájú film – szerintünk

Az 5 legjobb esküvői témájú film – szerintünk

Mindegy, hogy azért, mert közeleg az esküvőd, azért, mert még a kanyarban sincs, de már vágysz rá, esetleg azért, mert már túl rég volt és jól esik felidézni – esküvői filmet nézni mindig remek szórakozás. Összegyűjtöttük, hogy szerintünk melyek a legjobb, legviccesebb és legmeghatóbb filmek a nagy napról!

Örömapa

Egy igazi klasszikus esküvői film, ami nem a menyasszony, hanem az örömapa szemszögéből mutatja be a nagy nap izgalmait és azt, hogy milyen nehéz elengedni az egy szem – ráadásul alig húszéves – lányát, amikor ő közli, hogy férjhez megy.

Az örömszülők szerepében Steve Martin és Diane Keaton, akik persze máris utálják lányuk választottját, nem is beszélve a rémes szüleiről.

Egy kedves, amerikai, családi gyöngyszem a kilencvenes évek elejéről, amit bármikor öröm újranézni.

 

Oltári nő

Julia Robert és Richard Gere kettőse a kilencvenes évek végén garancia volt a sikerre, így a Micsoda nő! után az Oltári nő is sokak kedvence lett.

A történet szerint Ike (Richard Gere), a nagyvárosi újságíró épp témahiányban szenved, amikor egy kocsmában vicces történetet hall egy menyasszonyról, Maggie-ről (Julia Roberts), aki mindig elmenekül az esküvő elől – éppen az oltárnál. A férfi rögtön billentyűzetet ragad és megírja a történetet, csak éppen jócskán kiszínezve.

Az újság végül eljut magához a menekülő menyasszonyhoz is, aki csodák-csodájára újabb esküvőjére készül és helyreigazítást követel. Ike elveszíti a munkahelyét, egyetlen esélye maradt csupán: ha személyesen próbál utánajárni a különös, kisvárosi történetnek és elutazik, hogy megismerje a hírhedt arát.

A kezdeti ellenségeskedés után hamar kiderül, hogy Maggie talán nem is annyira szörnyű nőszemély…

 

Négy esküvő, egy temetés

Ez a brit kedvenc sem hiányozhat a sorból, amely szintén a kilencvenes években került mozikba – nincs mese, a legkedvesebb esküvői filmek még az ezredforduló előtt készültek.

A történetben Charles (Hugh Grant) és Carrie (Andi MacDowell) egy esküvőn találkoznak, ahol azonnal vonzalom alakul ki közöttük, olyannyira, hogy egy szenvedélyes éjszakát is együtt töltenek.

Legközelebb két hónap múlva találkoznak – láss csodát, egy újabb esküvőn, ahova Carrie a vőlegényével érkezik.

Charles szomorúan törődik bele, hogy hiába kedveli a lányt, nem lehet az övé, továbblép és néhány hónap múlva már saját esküvőjére készül, ahol azonban felbukkan Carrie, és közli, hogy elvált…

 

27 idegen igen

Mindannyiunk életében van egy időszak, amikor szinte havonta járunk esküvőkre. Vendégként, koszorúslányként, tanúként vagy épp legjobb barátnőként, mindegy, hogy milyen szerepben veszünk részt az esküvőn, azért mindig ott bujkál bennünk az érzés, vajon a miénk milyen lesz, ha majd eljön az ideje?

A filmbeli Jane (Katherine Heigl) végtelen romantikus lány, akinek épp ezért konkrét elképzelése van a saját esküvőjéről is – de addig is, amíg odáig eljut, lelkesen segíti minden barátnőjét koszorúslányként, igazi profi módjára.

Azonban amikor saját húga, Tess lesz a menyasszony, boldogsága mégsem felhőtlen, hiszen húgának az általa is kiszemelt férfit, a főnökét, George-ot sikerült meghódítani. Jane igyekszik leküzdeni csalódottságát és együtt örülni testvérével, azonban van, amihez már neki sem sikerül jó képet vágnia.

A helyzetet csak bonyolítja, hogy egy riporter fantáziát lát a nő történetében, akinek 27 koszorúslány ruha lapul a szekrényében…

 

Mamma mia!

Esküvőre gyülekeznek a vendégek a kis görög szigeten, ahol Donna (Meryl Streep) adja férjhez egyetlen lányát, Sophie-t (Amanda Seyfried).

A lány nagyon szeretné, ha apja is jelen lenne az esküvőn, azonban sajnos nem tudja biztosan, hogy ki az.

Ezért meghív három ismeretlen férfit az anyja múltjából, remélve, hogy ha szembetalálkozik velük, tudni fogja, hogy kit kell megkérnie: vezesse az oltárhoz.

A történetet a remek színészek és a csodás tájak mellett a felejthetetlen ABBA-slágerek teszik igazán különlegessé, olyannyira, hogy az embernek azonnal kedve támadna táncra perdülni egy remek lagziban.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást