Otthon / Utazás

Az 5 legjobb egzotikus úti cél, ha idén különleges nyaralásra vágysz

Az 5 legjobb egzotikus úti cél, ha idén különleges nyaralásra vágysz

Ha idén egy különlegesebb úti célt választanál magadnak a nyaraláshoz, érdemes a listát leszűkítened, hiszen számos olyan egzotikus célpont van, ahova jó lenne eljutni. Mi most hoztunk neked ezek közül ötöt, hogy könnyebb legyen a döntés, ha ilyen vakációról álmodozol. Tudjuk, hogy ezek a nyaralások nem tartoznak a legolcsóbbak közé, de ha esetleg már egy ideje spórolsz egy ilyen útra, akkor ezek közül is választhatsz.

Cancún, Mexikó

Cancún az Atlanti-óceán partjánál fekszik Mexikóban, a város egy kicsit olyan, mintha az Egyesült Államokhoz tartozna, nem is annyira Mexikóhoz.

Az amerikai atmoszféra miatt kis-Miaminak, második Miaminak is szokták nevezni.

Az amerikaisága miatt rengeteg turista érkezik ide az Egyesült Államokból.

A csodaszép, fehér homokos tengerpartjáról híres városban gyakorlatilag minden népszerűbb tengeri programnak hódolhatsz, így ideális hely a tengerpartrajongóknak.

A város éjszakai élete is igencsak pezsgő, ezért szórakozási lehetőségekből sincs hiány.

 

Quito, Ecuador

Ecuador fővárosa csupán 35 km-re fekszik az egyenlítőtől, így az örök nyár szerelmesei számára az egyik legjobb nyaralóhely.

A város s Pichinchal-hegy lábánál fekszik, amely egy ma is aktív vulkán.

A város igazi turistaparadicsom, rengeteg spanyolos vonással.

Az óváros, a kőtemplomok, a kővel borított utcák mind Spanyolországra emlékeztetnek, de ha kiszabadulunk a városból és ellátogatunk a környező erdőkbe, már sokkal inkább az igazi Dél-Amerikát ismerhetjük meg.

Túrázós, aktív nyaraláshoz tökéletes helyszín, a magával ragadó kultúra miatt legalább 10 napot megéri itt eltölteni.

 

Katmandu, Nepál

Katmandu Nepál fővárosa, és leginkább azoknak érdemes ide látogatni, akik Indiában is jártak. A szegénység, a zsúfoltság, a légkör ugyanis nagyon hasonló a két országban, így egyesek számára nyomasztó lehet.

De mégis megéri ide utazni, hiszen a természet gyönyörű, és valóban egy teljesen más kultúrával ismerkedhetünk meg itt. Egy-két napot érdemes a városra áldozni, de inkább az útra kelésre biztosítunk, hogy a környező romvárosokat, régi falvakat fel tudjátok fedezni.

Mivel a városok gazdagságát régen itt az jelentette, melyiknek van több, nagyobb, szebb temploma, ezért látnivalóban nem lesz hiány. A Chitwan Nemzeti Parkba is érdemes tenned egy kirándulást, ahol elefántokat, majmokat és hasonló vadon élő állatokat lehet megfigyelni.

 

Petra, Jordánia

Ha rajongsz a történelemért, az Indiana Jones történetekért, vonz minden, ami ősi, akkor Petra romvárosa igazi paradicsom lesz a számodra Jordániában.

A város a sivatagban található, egykori karavánközpont.

Ha itt jársz, Mózes völgyét mindenképpen meg kell látogatnod, a Biblia alapján ez az a terület, ahol Mózes vizet fakasztott a sziklából.

Petra igazi szépségét az adja, hogy a természet tökéletes összhangban van az ember által alkotott építményekkel ezen a helyen.

 

Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek

Abu-Dzabiba nem csak akkor érdemes ellátogatnod, ha Szex és New York rajongó vagy, az Arab Emírségek egyik legnépszerűbb városában ugyanis rengeteg a látnivaló.

Abu-Dzabi maga a luxus, miközben óvárosa, a helyi kultúra öröksége is fenn tudott maradni.

Az igazi közel-keleti piacozás, a fantasztikus, egzotikus ételek, és a sivatag páratlan szépsége mind vonzó ebben a helyben.

Ha Dubai-ba nem szívesen utaznál, de megnéznél egy helyet errefelé, mi ezt ajánljuk neked.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást