Életmód / Egészség / Lélek

Az energiavámpíroknak több típusa van, és egészen máshogy szívják le az energiádat

Az energiavámpírok azok az emberek, akik teljesen elveszik az energiádat, fizikailag és érzelmileg egyaránt. Egy velük folytatott beszélgetés szinte maga a pokol, és sokszor csak utólag veszed észre, mennyire rossz hangulatod támad ezek után, ahogy azt is, hogy milyen fáradttá válsz tőlük.

Ez a személy bárki lehet, kezdve egy kollégától egészen a tesódig. Több fajtáját is megkülönböztetik, így nem árt képben lenned arról, melyiküket mi jellemzi!

A mártír vámpír

Ő az a személy, aki mindig az áldozat szerepét tölti be. Vele kizárólag csak rossz dolgok történnek, mindenki csak bántja őt, és sosem képes felelősséget vállalni a tetteiért.

Elkésett a munkából? Biztos, hogy a buszsofőr volt a hibás, aki becsukta előtte az ajtót, vagy minden piros lámpánál megállt.

Összetört egy poharat? Arról sem ő tehet, hiszen elterelték a figyelmét, miközben a kezében volt.

Lényeg a lényeg, őt az tölti fel energiával, ha mások előtt sajnáltathatja magát, és emiatt nem fél bűntudatot kelteni az emberekben.

Mindent elkövet, hogy megnyerje az empátiádat, és ha nem te vagy a hibás valamilyen szituációban, tesz róla, hogy kimagyarázza úgy a szitut, hogy a végén te legyél a rossz, ő pedig az ártatlan áldozat.

 

A nárcisztikus vámpír

Ez a személy egyszerűen nem képes empátiát vagy valós érdeklődést kimutatni mások felé. Folyamatosan csak magával van elfoglalva, mindenki más a háttérbe szorul nála.

Elvárja, hogy megkérdezd tőle, mi újság az életében, ezt részletesen el is meséli, de a te válaszodra már nem kíváncsi.

Nem véletlenül látod azt, hogy sokszor amikor beszélsz, a tekintete a semmibe mered, mert valójában egyáltalán nem figyel arra, amit te mondasz.

Ha ő szeretne találkozni, és te lemondod a programot, mélységesen megharagszik rád, de fordított helyzetben elvárja, hogy megértő legyél vele szemben.

Rendelkezik egyfajta megnyerő bájjal, amivel mindenkit magához édesget, de ez csak egy álca, mert amint nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy ő szeretné, gond nélkül hátba támad téged.

 

A dominátor vámpír

Könnyű felismerni ezt a típusú energiavámpírt, hiszen mindig próbál domináns lenni, és elnyomni másokat.

Általában ő a szoba leghangosabb személye, hangoztatja a véleményét, és látszólag igazi alfa személyiség.

Olvastad már?  7 tárgy a lakásodban, ami mindenkinél balszerencsét okoz

Másokkal hajlamos azt éreztetni, hogy ő felettük áll minden téren, de erről igazából belső bizonytalanságai tehetnek.

Tart attól, hogy mások lenézik őt, ezért inkább mindenkivel szemben egoista módon viselkedik, és egy idő után el is hiszi, hogy jobb a többieknél.

Ritkán kedves azokkal, akikhez nem fűződik további érdeke, leginkább csak azokkal barátságos, akiktől a jövőben még szeretne szívességet kérni.

 

A drámai vámpír

Ez a vámpír imádja a problémákat, és folyton drámai helyzeteket kreál magának, sokszor a semmiből is.

Folyamatosan krízishelyzetet él meg, állandóan valamilyen nagy probléma jelentkezik az életében, és ebbe imád másokat is belerángatni.

Azt akarja, hogy a többiek sajnálják őt, és mindenki vele foglalkozzon.

Ezért például a párkapcsolatában, barátságaiban sokszor olyan dolgokon is képes megsértődni, amelyek teljesen feleslegesek, csak mert azt akarja, hogy a dráma sose múljon el.

Kicsit hasonlít az áldozat típusú energiavámpírra, hiszen többnyire ő is mindig ebben a szerepben tündököl a viták alatt.

 

Az ítélkező vámpír

Alacsony önbizalma miatt ez a típus imád másokat kritizálni és megalázni.

Előszeretettel pletykál, és szinte minden nap talál valakin valamit, amit megszólhat – nem feltétlenül szemtől szembe, hanem csak a másik fél háta mögött.

Egy munkahelyen többnyire ő az, aki szeret pletykálni a másik kolléga új frizurájáról, ruhájáról vagy akár magánéletéről, de ezt mindig rosszindulatúan teszi.

Hajlamos arra, hogy egy beszélgetés közben burkoltan szóljon be másoknak, úgy, hogy az ne legyen túlságosan feltűnő, de a másik mégis rosszul érezze magát tőle.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást