Szórakozás / Otthon

Átok ült rajtuk? A legtragikusabb, legpechesebb filmforgatások

Vannak filmek, amelyeket mintha elátkoztak volna: balesetek, természeti katasztrófák vagy akár halálesetek is kísérik az útjukat. Összegyűjtöttük minden idők legpechesebb filmforgatásait.

A holló

Mindig borzalmas, ha egy fiatal színész a forgatás közben hal meg – ez történt Heath Ledgerrel a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma forgatása alatt, vagy River Phoenixszel a Dark Blood idején.

Ám talán még szörnyűbb, ha a kamerák előtt történik a tragédia: A holló forgatását a főszereplő, Brandon Lee halála árnyékolta be.

A fiatal színészt egy elvileg hatástalanított fegyverrel lőtte le a színésztársa: a pisztolyban valahogyan mégis maradtak tölténydarabkák, Lee pedig még aznap belehalt a sérüléseibe.

Ómen

Az Ómen története láttán gyanút foghatunk, hogy a sátán műve az a rengeteg baleset és tragédia, ami a film készítése idején történt.

A főszereplő Gregory Peck fia öngyilkos lett, a stáb mindkét repülőgépébe villám csapott, több stábtag autóbalesetet szenvedett az első forgatási napon, a rendező szállodáját lebombázta az IRA terrorszervezet, az állatidomárra rátámadtak a saját rottweilerei, a tigrisidomárt széttépték az oroszlánjai… és még sorolhatnánk.

The Conqueror

John Wayne gigantikus, Dzsingisz Kánról szóló filmjének forgatásán egymást érték a katasztrófák: egy hirtelen jött áradásban majdnem az egész stáb megfulladt, majd egy párduc támadt Susan Hayward színésznőre.

Ám ez semmi ahhoz képest, hogy a filmet meggondolatlanul az amerikai hadsereg nukleáris kísérleti központja mellett forgatták: a következő években a 220 stábtagból 91 rákos lett – 46-an, köztük a két főszereplő és a rendező belehalt.

The Man Who Killed Don Quixote

Terry Gilliam imádott filmtervének forgatásán annyi probléma adódott, hogy kénytelen volt feladni a harcot: a kudarcot a La Mancha elveszett lovagja című dokumentumfilm örökíti meg.

A főszereplő súlyosan megbetegedett, elfogyott a pénz, a közeli repülőgépek zajától nem lehetett dolgozni, egy hirtelen áradás elpusztította a díszlet nagy részét… A rendező tavaly újrakezdte a The Man Who Killed Don Quixote forgatását – reméljük, ezúttal több szerencséje lesz.

A passió

A passió forgatásán leginkább a főszereplőt, Jim Caviezelt sújtotta balszerencse: kétszer belécsapott a villám, kificamodott a válla, tüdőgyulladást kapott, majdnem teljesen kihűlt, néhányszor valóban megkorbácsolták, ami miatt a testéből kiszakadt egy darab.

Eközben folyamatosan fejfájással és bőrpanaszokkal küzdött a napi nyolc órás sminkelés miatt.

Olvastad már?  4 romantikus film 2018-ban, ami miatt mindenképp el kell menned a moziba!

Az átok talán azóta sem tűnt el, hiszen A passió óta a színész karrierje megfeneklett.

Mátrix-trilógia

Amilyen sikeres trilógia lett a Mátrix, olyan tragikus volt a forgatása.

Keanu Reeves barátnője halott kisbabát hozott világra, majd nem sokkal később autóbalesetben elhunyt.

Az énekesnő Aaliyah már javában dolgozott a második filmen, amikor repülőgép-szerencsétlenségben meghalt, így hónapokat csúszott a forgatás; közben Gloria Foster színésznő is meghalt.

Reeves motorbalesetet szenvedett, majd hónapokig a leukémiás testvérét ápolta.

Végül lemondott a fizetéséről, hogy be tudják fejezni az egyre dráguló második filmet.

Homályzóna

A Homályzóna leginkább arról híresült el, hogy a forgatás alatt végzetes helikopter balesetet szenvedett Vic Morrow és két gyerekszínész: a forgatókönyv szerint amerikai katonák támadták meg a helikoptert Vietnámban, viszont a pirotechnikai eszközök berobbantak, a gép pedig lezuhant, megölve a veterán színészt és a gyerekeket.

Később a vizsgálatok rengeteg szabálytalanságot mutattak ki a film körül – többek közt a gyerekszínészeket is illegálisan dolgoztatták.

Az emberöléssel megvádolt stábtagokat végül mégis felmentették.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást