Otthon / Dekor

A legromantikusabb lakberendezési stílus – Vidéki miliő

A gyönyörű francia vagy angol vidék idéződik fel bennünk, amikor egy gyönyörű, vidékies, kicsit rusztikus stílusú házban járunk. Ha szeretnél egy romantikus, az otthon melegét árasztó lakást magadnak, akkor érdemes ebben a stílusban berendezned a házadat. Mutatunk néhány tippet, amely segítségedre lehet majd.

A fehér konyha

Egy meseszép fehér fából készült konyhabútor és egy kis tejeskávébarna szín máris megalapozza a vidéki hangulatú otthonodat.

Egy stílusban hozzá illő fehér ajtó tökéletes választás lesz mellé, amelyre bátran varrhatsz egy kedves, kockás vagy pöttyös függönyt is.

Az otthon melege a bejáratnál is

A vidéki stílusú házak elengedhetetlen része, hogy a bútorok, a padló és egyéb részletek is fából készüljenek.

Egy hasonló előszobában a világításról gyertya alakú lámpák vagy akár igazi gyertyák is gondoskodhatnak, amelyek még hangulatosabbá teszik majd az ablakban ücsörgős időt.

Használd fel a régit!

Létrából törölközőtartó, fémdézsából mosdó, régi ablakkeretből tükrös szekrény: ha a vidéki stílus lesz a cél az otthonod berendezésénél, akkor a régi bútorok és holmik számodra kincset érnek majd.

Melyik reggelt ne dobná fel egy ilyen tündéri fürdőszoba?

Apró részletek

A régi szatócsboltok hangulatát idézi ez a telezsúfolt fürdőszoba szekrény, amelynek tökéletes helye van a kád fölött.

A kosarak, az üvegtárolók és a kedves díszek nélkül ez csak egy egyszerű fürdő lenne, így viszont egy igazi kis vidéki stílusú relaxációs központ!

Dekoráld a folyosót is

Ha van egy hasonló régi, ütött-kopott szekrénykéd, akkor itt az ideje, hogy egy picit renováld, hiszen tökéletes tároló válik majd belőle a vidéki stílusú otthonod folyosójára.

Nagy kosarakkal a rendszerezéssel sem lesz probléma, a polc tetejét pedig kedved szerint dekorálhatod.

Szemet gyönyörködtető összenemillőség

Egy hatalmas, fából készült súlyos asztal tökéletes lesz a nagy, családi ebédekhez és vacsorákhoz.

Ebben a vidékies étkezőben igazán jól mutatnak az egymáshoz nem teljesen passzoló ülőbútorok, amelyek éppen ettől lesznek nagyon hangulatosak és bájosak.

Kő és fa

A terméskő és a fa együttes használata tökéletesen biztosítja az otthon melegét, így a nappaliban érdemes ezeket használnod.

Egy kandallóval, néhány fotellel és egy-két kötött pokróccal még a leghidegebb napok is remekül telnek majd ebben a szobában.

Olvastad már?  Így rendezd be az otthonodat, csillagjegyed szerint

Királyi háló

Ugyan vidékies a stílusa, a hatalmas belmagasságú, fehér falú szoba a látszógerendákkal igazán úri hálószobát eredményez.

Egy antik hatású, világos keretű ágy és a pelyhes párnák garantálják a csodálatos álmokat.

A ház éke

Ha verandás házban élsz, akkor igazán szerencsésnek vallhatod magad, hiszen a vidéki hangulatú házak egyik elengedhetetlen része ez.

A stílusnak megfelelően rendezd be ezt is karosszékekkel vagy padokkal és dekoráld virágokkal, hogy a melegebb napokon itt tölthesd a szabadidődet.

Ne feledkezz meg a kertről sem!

Egy szépen ápolt, virágokkal telerakott kert még gyönyörűbbé teheti a vidéki stílusú otthonodat.

Szerintünk a közös kinti étkezések kéz a kézben járnak egy ilyen hangulatú házzal, ezért gondoskodj egy nagy asztalról is idekint.

A régi varrógépasztalból átalakított étkező például tökéletes választás lehet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást