Életmód / Egészség

A legjobb DIY fürdősók tavaszi megfázásra

Jön a tavasz, nyílnak a virágok, kiolvadnak a bacik… Ha nem szeretnéd a napjaidat megfázással, köhögéssel, orrfolyással elvesztegetni, akkor egy forró fürdő mindig segít, hogy jobban érezd magad. Ha ezeket a különleges fürdősókat is a vízbe teszed, akkor pedig még a gyógyulás is hamarabb jöhet.

Eukaliptuszos fürdősó

Egy adag szódabikarbónát keverj el egy adag epsom sóval vagy tengeri sóval, majd csepegtess hozzá vanília és eukalpitusz kivonatot tetszés szerint.

A vanília nyugtató, ugyanakkor élénkítő hatással bír, átmelegít, segíti a méregtelenítést, míg az eukaliptusz felszabadítja a légutakat, megkönnyíti a légzést és a köhögést is csillapítja.

 

Méregtelenítő fürdősó

Két csésze epsom sót vagy tengeri sót keverj el egy csésze szódabikarbónával, egy teáskanál őrölt gyömbérrel és néhány csepp levendulával.

A fürdővíz gőze segít megszüntetni a fejfájást, enyhíti a torokfájást és a láz kellemetlen tüneteit, miközben a gyömbér erőteljes méregtelenítő hatása a forró vízben még jobban érvényesül.

A fürdő után takarózz be alaposan, aludj egy nagyot, és izzadd ki magadból a betegséget!

 

Borsmenta eldugult orra

Eldugult az orrod, úgy érzed, alig kapsz levegőt, és már hiába is fújod, az sem segít?

Olvastad már?  A legnépszerűbb detox kúrák – emiatt nem hat egyik sem

Akkor keverj össze egy csésze tengeri sót fél csésze szódabikarbónával és csepegtess hozzá bőségesen borsmenta- és eukaliptusz olajat.

Engedj magadnak egy forró fürdőt, öntsd bele a fürdősót és figyeld a hatást!

A finom illóolajak azonnal megnyitják a légutakat, az orrnyálkahártya megnyugszik, a légzésed pedig felszabadul.

Készíts a kád mellé zsebkendőt, mert lehet, hogy az első percekben intenzívebb lesz az orrfolyás, de ahogy megszabadulsz a lerakódásoktól, máris érezni fogod a megkönnyebbülést.

 

Kamillás fürdősó köhögésre

A kamilla az egyik legősibb gyógymód, ha megfázásról van szó, a virág főzete belélegezve csökkenti a gyulladásokat, így a légúti megbetegedések tüneteit is azonnal enyhíti.

Mivel a legjobb eredményt akkor éred el, ha a só már átvette a kamilla illatát, érdemes előre elkészíteni a keveréket, hogy mindig legyen belőle, amikor szükség van rá, de természetesen a gyorsan összekevert fürdősó áldásos hatását is érezni fogod.

Egy csésze tengeri vagy epsom sót kever el ugyanannyi szódabikarbónával, majd az egészbe forgass fél csésze szárított kamillavirágot, és tedd zárható dobozba addig, amíg nem használod fel.

 

Narancsos fürdősó

Egy csésze epsom vagy tengeri sót keverj el fél csésze szódabikarbónával, egy teáskanál szárított rozmaringgal és adj hozzá ízlés szerint narancs illóolajat.

Olvastad már?  4 salaktalanító smoothie, ami segít formába jönnöd nyárra

A narancs illata a többi citruséhoz hasonlóan segíti a nyálkahártyák megnyugtatását, fertőtlenítő hatással bír, ugyanakkor segíti a megnyugvást, ellazulást is.

A rozmaring fokozza a vérkeringést, így elősegíti a méregtelenítést, gyorsítja a regenerálódást és megszüntetheti a fejfájást.

A fürdősó így nem csak azonnal képes enyhíteni a megfázás kellemetlen tüneteit, de a gyógyulást is hamarabb elhozhatja.