Szórakozás / Otthon

A 10 legjobb budapesti étterem, panorámával és terasszal – szerintünk

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő, az ember strandra jár – de a budapestiek inkább egy jó fröccsre vagy limonádéra ülnek ki egy teraszra, ahonnan még a városukban is gyönyörködhetnek. Bónusz pont, hogy ezeken a helyeken ráadásul jókat is ehetsz, miközben a lenyűgöző látványra csorgatod a nyálad.

Ligeti romantika: Városliget Café & Restaurant

Békebeli idők, otthonos hangulat és ismerős ízek. Bár a Városliget Caféra a tulajdonosok elsősorban étteremként tekintenek, a kávézó részben szívesen látják azokat is, akik csak egy finom italra ülnének be a ligeti fák szomszédságába.

Az 1895-ben alapított étterem a századfordulós Pest eleganciáját, könnyedségét, a polgári életérzés csempészi vissza ma is a Városliget látogatóinak mindennapjaiba, így itt egy kávét meginni olyan, akár egy időutazást tenni a századfordulóhoz.

A környezettel pedig – Budapest első közparkjával, Vajdahunyad Várával és a városligeti tóval – nehéz felvenni a versenyt.

Ottlétünket a kedves kiszolgálás és a páratlan kilátás tette feledhetetlenné. Gyerekekkel is jöhetünk, hiszen kedves játszósarok várja a lurkókat, mi pedig mindeközben méltó pihenésben és gasztro-kényeztetésben részesülhetünk.

A lombok felett: Hermina Terasz

Nem kell sokkal messzebb menni azért sem, hogy a Liget fáit madártávlatból csodálhasd.

A Hermina és az Ajtósi út felöli sarkon ugyanis, a város fölé magasodva áll a Hermina Terasz, ahol elegáns, mégis barátságos környezetben, a Liget fáinak lombkoronájára nézve, kényelmesen fogyaszthatod ebéded, vacsorád vagy éppen kávédat, teádat, kellemes háttérzene kíséretében.

A föld fölött hat méter magasan kialakított étterembe lifttel is fel lehet jutni, így babakocsival vagy kerekesszékkel sem akadály a megközelítés, és veled érkező négylábú kedvencedet is szívesen látják.

Kilátással a várra: Panoráma Terasz

A Duna korzón 2015-ben megnyitott étterem elsősorban a finom, fűszeres, helyben készített húsokról híres, melyeket állandó magas minőségben szolgálnak fel vendégeiknek – no meg persze a kilátásról, amit a Duna meg a part fényei és a Vár közelsége tesz feledhetetlenné.

Olvastad már?  Csodás szabadstrandok Budapest közelében, ahol átvészelheted a legforróbb napokat

Az impozáns étteremben klasszikus, magyaros fogások, nemzetközi és vegetáriánus ételek is készülnek a konyhán.

A hídra nézve: Terasz Budapest

A KIOSK nyári, kiülős helye, ahonnan a Duna fölötti naplementét és az Erzsébet híd látványát is el lehet csípni.

Az étterem részen reggelik, ebédek, hétvégén vonzó brunchok csalogatják a buliból érkező vagy buliba készülő, esetleg egyszerűen csak szép környezetre és finom fogásokra vágyó vendégeket, a teraszon pedig bármikor elszürcsölhetsz egy frissítő koktélt vagy egy hűsítő fröccsöt.

Az étteremben saját cukrászda is működik, ezért páratlan desszertfinomságokat is próbálhatsz itt.

Ki a szabadba: Pázsit Étterem

Ha tényleg szeretnétek kicsit kiszakadni a városi nyüzsgésből, akkor irány a harmadik kerületi Pázsit Étterem, ami meglepő módon egy golfpályához tartozik, de ez semmit nem von le az ételek minőségéből, sőt!

A Pázsit teljes értékű étteremként is funkcionál, ami önmagában is bárhol a városban megállná a helyét, de a zöld pályára és a Kiscelli Múzeumra nyíló kilátás mellett csak még finomabb lesz minden falat.

Körpanoráma: 360 Bar

Aki turistaként érkezik a városba, és mindent szeretne egyszerre látni, annak kihagyhatatlan, de még bennszülött budapestiként is leesik az állad attól a látványtól, amit a 360 Bar kínál: az Andrássy út, a Bazilika, a Parlament és a Citadella is látszik innen, a finom italok mellett pedig tálak, BBQ ételek és más finomságok is készülnek a látványkonyhában.

A nap bármely szakában pazar látványt nyújt, de a naplemente tényleg feledhetetlen itt.

A Duna szépségei: Bálna Terasz

Szent Gellért tér, Szabadság híd, dunai hajók, Gellért-hegy: akár nappal, akár éjjel, kivilágítva csodálod őket, nehéz napirendre térni ennyi szépség fölött.

A Bálna Teraszról ez mind egyszerre látható, ráadásul még az ételeik is kimondottan finomak, a borkínálat pedig gazdag és minőségi.

Olvastad már?  5 mókás illemszabály a 19. századi pesti életből

Szívesen látnak baráti társaságokat és kutyával érkezőket is, de persze randihelyszínnek is pazar választás.

Karnyújtásra a Bazilika: High Note Skybar

Az Aria Hotel étterméhez tartozó rooftopon az embernek olyan érzése támad, hogy ha kinyújtja a karját, akár a Bazilika kupoláját is elérheti.

A tetőterasz egyébként nem csak szerintünk jó, 2018-ban a Condé Nast Traveler válogatásában bekerült a világ legjobb tetőteraszainak listájára, úgyhogy mindenképpen érdemes tenni ide egy látogatást, vagy akár különleges eseményt is szervezhettek ide – lánykéréshez például kifejezetten ajánlják, egy lenyugvó napfényben csillogó Bazilika képe előtt térdelő ifjú szerelmes gondolatától nekünk is azonnal hevesebben ver a szívünk.

Ételben és látványban is erős: St Andrea Wine and Skybar

Eger egyik legfontosabb étterme és pincészete a budapesti belvárosba is belopta magát, mi pedig nem is tudnánk ennek jobban örülni, hiszen a pazar borok mellett a gourmet bárkonyhában kiváló ételek készülnek, amelyek méltó társai lesznek a minőségi italoknak.

És ha már ilyen kiváló a kínálat, persze, a környezet sem maradhat el: a Vörösmarty tér fölötti teraszról páratlan kilátás tárul eléd a belvárosra, a fedett vendégtérnek köszönhetően pedig az időjárás sem jelent akadályt akár a jó borok, akár a finom ételek vagy a kilátás élvezetében.

Fellini Római Kultúrbisztró

A Római part régi kedvence ennél közelebb már nem is lehetne a Dunához, ami nem csak lenyűgöző panorámát kínál, de tényleg akár a vízbe is lógathatod a lábadat a csíkos napernyőkről, miközben egy jó limonádét vagy egy finom belga sört kortyolgatsz.

Bár a Fellini alapvetően egy igazán szeretetreméltó kiskocsma, ami a természetbe való visszatérés érzését kínálja a városi forgatagból hazavágyóknak, finom grill ételek is készülnek itt, így minden adott ahhoz, hogy maradjatok még egy órát… Meg még egyet… És még egyet…