Életmód / Egészség / Lélek

A boldogság 5 egyszerű titka, amit neked is meg kell tanulnod

Számodra mit jelent a boldogság? Pénzt, hírnevet, örök szerelmet, utazás, kalandot, esetleg egy csodás karriert? Abban megegyezhetünk, hogy mindenki másban látja meg saját boldogságát, a kérdés viszont az, hogy az tényleg valós boldogság, vagy csak egy felfújt lufi, ami mögött valójában nincs semmi? Gyere, derítsük ki!

Boldogság = Boldog pillanatok

Ha valaki azt állítja neked, hogy ő az év 365 napján mindig boldog, azt semmiképp ne hidd el neki. Nem azért, mert hazug és azt szeretné, ha te ettől rosszabbul éreznéd magad, hanem azért, mert ez lehetetlen.

Lefogadnánk, hogy még Buddhának is voltak rosszabb napjai, amikor nem látta a világot egy csodának. De ez nem baj!

Nem kell úgy élned, hogy minden nap vidám, energikus, életrevaló vagy, mert a mélypontok is az emberi lét részét képzik. Éppen ezért a boldogság nem egy élethosszig tartó időtartam, inkább csak milliónyi apró pillanat.

Az első és legfontosabb dolgod az, hogy ezeket észrevedd és ne hagyd őket elúszni.

Megbecsülés

Ez gyakorlatilag a hála alapja, amikor tiszteled és megbecsülöd azt, amid van. Túllépve az anyagi javakon, mi a családodra is gondolunk.

Sokszor én is azon kapom magam, hogy meggondolatlanul mondok ki dolgokat olyan embereknek, akiket a világon a legjobban szeretek.

Nem az lenne inkább az alap, hogy őket óvjuk, féltsük és becsüljük a leginkább? Dehogynem!

Ha igazán boldog életet szeretnél élni, akkor ahhoz elengedhetetlen, hogy a szeretteiddel jó kapcsolatot ápolj.

Becsüld meg a szüleidet, testvéreidet, de még a legtávolabbi rokonaidat is, hiszen ők a legfontosabbak az életedben.

Légy merész!

Gyakran nem vesszük észre, hogy van élet a napi rutinunkon túl, elveszünk a nagy pörgésben és nem látjuk azt, hogy számtalan lehetőség várna ránk, ha hagynánk.

Ne ragaszkodj semmihez!

Talán ez az a keleti bölcsesség, amit a nyugati embernek minden nap a fejéhez kellene vágni.

Ragaszkodunk a rossz beidegződéseinkhez, a szokásainkhoz és nagyon nehezen vesszük rá magunkat a változásra.

Ez biztos, hogy egyik részről megvéd minket megannyi rossztól, de vajon része a merevség egy boldog életnek?

Ne legyél mértéktelen!

Ez vonatkozik a pénzre, szeretetre, karrierre, de még az ételre is. Mindig, mindenben fontos a mértéktartás, annak a bizonyos arany középútnak a megtalálása, ami megvéd minket a végletektől.

Szoktuk magunkra mondani, hogy „a végletek embere vagyok”, de ez korántsem olyan laza kijelentés, amit félvállról kellene vennünk.

Gondoljuk csak végig, mit tesz velünk töménytelen mennyiségű pénz, a fojtogató szeretet, vagy egy olyan élet, amit feláldozunk a karrier oltárán? Mit tesz velünk a túlzásba vitt étkezés, vagy az, ha éppen „szeméttel” tömjük magunkat? A feladatod az, hogy megpróbálj középen maradni!

Tudjuk, hogy ez nem egyszerű, hiszen mindig többre és többre vágyunk, de kezdd el gyakorolni!

Ints búcsút a tökéletesnek!

Legyen szó párkapcsolatról, munkáról, önmagad szeretetéről, ne akard belevinni a tökéletességet! Tökéletes férfi nem létezik, ahogy tökéletes nő sem, viszont létezik helyette SZERETHETŐ férfi, aki megbecsül. Ne dőlj be a tündérmeséknek, mert ami jól mutat a mozivásznon, az a való világban maximum egy csúfos utánzat lehet.

Szeresd a testedet, amiben élsz, ne kritizáld, ne bíráld a kinézetedet, egyszerűen csak szeresd! Miért olyan nehéz ez? Azt hiszed, hogy nem vagy szép, kívánatos nő?

Mert ebben az esetben veled van a baj és nem a külvilággal, hiszen az mindig tökéletes összhangban van saját lelkivilágunkkal.

És a legfontosabb! Kezdd el MOST!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW