Jelentkezzen, akinek nem kihívás változatos és egészséges szendvics-alapokat készíteni zöldségekből úgy, hogy a gyerekek és a család férfi tagjai egyaránt imádják! Adunk pár tippet, hogy ősszel mindenképpen kitörhessünk a vaj–körözött–tömlős sajt unalmas hármasából.
1/6 Padlizsánkrém
Három gyönyörű, feszes héjú padlizsánból a világ legfinomabb kencéjét tudjuk kikeverni, ha alaposan megsütjük – lehetőleg szénen –, majd megtisztítjuk, hagyjuk lecsöpögni és közben előkészítjük a többi hozzávalót.
A friss padlizsánkrém még meleg, amikor a foszlós bélű házi kenyérre kerül. Csak arra kell vigyáznunk, ne együk túl magunkat belőle!
Mikor lecsöpögött a levétől, fa vagy üveg aprítóval felvágjuk, vágott lilahagymával, sóval, borssal ízesítjük és elkezdjük kikeverni olajjal. Az olajat fokozatosan, kis adagokban tegyük hozzá, folyamatos kevergetés mellett.
Annyi jár bele, amennyit felvesz, tehát nem szabad kicsapódnia és teljesen fellazulnia sem. Érdemes kóstolgatni, hogy ízlésünknek megfelelő állagot érjünk el. Tálaláskor petrezselyemmel is megszórhatjuk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!