Szerelem / Párkapcsolat

6 mondat, amit soha ne mondj szakítás után a barátnődnek

Épp most szakított a barátnőd és szeretnéd megvigasztalni? Jól teszed, ha megpróbálod, de csak óvatosan: vannak olyan mondatok, amelyeket inkább ne mondj neki. Lehet, hogy épp az ellenkezőjét éred el vele és csak feltéped a sebeit. Cikkünkben most eláruljuk, mit ne mondj soha szerelmi bánat idején a barátnődnek!

„Mindig is utáltam”

Nem kedvelted a barátnőd párját, de eddig soha nem mondtad el neki? Akkor most már ne is tedd!

Hidd el, szegényt egyáltalán nem fogja vigasztalni, ha közlöd vele a tényt: utáltad az exét. Bár lehet, először jó ötletnek tűnik, mert úgy gondolod, barátnőd egy tündér, a volt párja pedig egy gonosz sárkány, mégse tedd.

Először várd meg, míg kibeszéli fájdalmat és elpanaszolja a gondjait, majd amikor már eljut arra a pontra, hogy ő maga mond rosszakat az exéről, nyugtasd meg, megérted őt.

„Úgyis találsz jobbat”

Még túl sincs a szakításon, de máris egy új kapcsolatra célozgatsz? Ezt nem fogja jó néven venni és a bánata sem lesz ettől kisebb.

Természetes, hogy jót akarsz neki és külső szemlélőként objektíven látod az eseményeket, mégis túl korai egy leendő szerelemről beszélni neki.

Olvastad már?  4 jel, hogy neked is szakításfóbiád van - pedig lépned kellene

Inkább segíts neki a felejtésben, de ne úgy, hogy egyből kombinálsz és új pasit keresel neki.

Inkább légy ott vele a szabadidejében, ne unatkozzon és tereld el a gondolatait, ugyanis szinte biztos, hogy egyébként az exén és a félresiklott kapcsolatán gondolkodna.

„Láttam az exedet a boltban”

Ez az egyik legrosszabb mondat, amit csak mondhatsz a barátnődnek a szakítás után.

Szegény épp azon van, hogy elfeledje exét, te pedig még emlegeted is. Ezzel csak feltéped a még be sem gyógyuló sebeit. Bár lehet, kötelességednek érzed jelenteni, hogy láttad őt, mégse tedd.

Azt pedig talán mondanunk sem kell, mi a teendőd akkor, ha épp egy másik nővel láttad az illetőt: bármennyire is szeretnéd, hogy tudjon róla, lehet, hogy jobb, ha csak kicsit később értesül a tényekről.

„Szólj, ha bármire szükséged van”

Igazán kedvesen hangzik, de a legjobb, ha ezt inkább nem mondod.

Ilyenkor ugyanis nem beszélni kell, hanem cselekedni: ne várd meg, hogy ő kérjen meg valamire, valószínűleg úgy sem tenné, inkább te magad lépj, és ajánld fel neki, hogy menjetek el vásárolni vagy csináljatok együtt egy izgalmas közös programot.

Olvastad már?  Ő már rég elfelejtett téged, de te nem tudod kiverni a fejedből? Akkor ezt tudnod kell

Bár lehet, hogy kicsit noszogatni kell, mert legszívesebben inkább otthon ülne és magányosan tévézne, mégse hagyd, hogy túl sok ideje maradjon az egyedüllétre, mert akkor biztosan csak saját magát emésztené.

„Gyere, bulizzunk egyet”

Említettük, hogy mennyire jó ötlet, ha nem hagyod szomorkodni a barátnődet és szervezel neki programokat, érdemes azonban átgondolni, hova menjetek és mit csináljatok.

Ha azt mondod neki, hogy menjetek el és bulizzatok egy nagyot, hidd el, nem fog örülni az invitálásnak.

Nem jó ötlet, ha bánatosan vetitek bele magatokat az éjszakába, hidd el, ennek még nem jött el az ideje. Inkább kiránduljatok egyet vagy menjetek el jógázni.

„Tudom, min mész keresztül”

Úgy gondolod, tudod, hogy min megy keresztül? Már te is átestél pár fájdalmas szakításon?

Hidd el, nem igazán fogja vigasztalni ez a tény, így felesleges is ezt mondanod neki.

Elég neki a saját problémája, ne tereld magadra a szót, hagyd, hogy saját maga gondolja át az életét. Adj időt neki és szép lassan enyhül majd a fájdalma és elengedi az exét.