Stílus / Divat

6 melltartós trükk, amit mindenképp ismerned kell, ha kicsi a melled

Bármekkora is a melled, nehéz megtalálni a tökéletes fazont és méretet, hiszen lehet, hogy nagyon tetszik, szuper a fazon és elsőre kényelmesnek is tűnik, de valamiért mégsem válik be. Akkor sincs könnyű dolgod, ha nagyok a melleid, de nincs ez másképp a kis mellek esetén sem. Lássunk néhány egyszerű trükköt, amivel könnyebb lesz a melltartóvásárlás és amikkel végre megtalálhatod a tökéletes melltartót!

Tudd meg a valós méreted!

Valószínűleg minden nőre vonatkozik, hiszen akármekkora is a melled, a melltartóválasztásnál nagyon fontos, hogy a megfelelő méretet vásárold.

A legjobb, ha a vásárláskor valaki tud neked segíteni a különböző fazonok és méretek kiválasztásánál, de nem árt, ha te is tájékozódsz egy kicsit otthon.

Fontos, hogy ne csak ránézésre vagy tippre válassz méretet, hanem mérd meg otthon a valós méreteidet, és ha megvan a szám, utána már sokkal okosabb leszel!

Lássuk, hogyan!

A, B, C, D?

Na akkor számoljunk!

A melltartó méretek két részből állnak, a szám a mellbőséget, azaz a melled alatti részt, a betűk pedig a kosár méretét mutatják. Ahhoz, hogy megtudd a pontos méreted, fogj egy mérőszalagot és pont ott, ameddig a melltartód ér, mérd meg magad.

Ha furcsa számot kapsz, akkor kerekítsd egy nullára vagy ötre végződő számra, és már meg is van az egyik értéked.

A kosárméretekkel már egy kicsit nehezebb dolgod lesz, hiszen ez sokszor fazontól és a merevítéstől is függ. A lényeg, hogy érdemes többet felpróbálnod és kicsit mozognod benne, hiszen így látod majd meg, hogy bevág-e, túl bő-e vagy néhány perc után is jónak tűnik-e.

Tipp: Az is fontos, hogy a próbánál vedd vissza a felsődet vagy akár próbáld ki a melltartót több felsővel is, hogy lásd, hogy így is tetszik-e!

Kezeld rugalmasan!

Most, hogy valószínűleg megvan a pontos méret, azt tanácsoljuk, hogy légy rugalmas!

Szuper, hogy tudod, hogy a különböző fazonokat milyen méretben vidd be a próbafülkébe, de azért ne ragaszkodj hozzá foggal-körömmel, hiszen ahogy korábban említettük, a különböző fazonok és push-up megoldások csalókák lehetnek.

Ha úgy érzed, hogy a plusz szivaccsal együtt már nem olyan kényelmes a saját méreted, akkor próbálj fel egy nagyobbat, hiszen abból a pántok és a hátsó rész szűkítésével lehet, hogy épp a tökéleteset vetted le a polcról!

Tipp: Arról se feledkezz meg, hogy ha felszedsz vagy leadsz egy-két kilót, az befolyásolhatja a méreteidet, így új melltartó vásárlás előtt érdemes újrakalkulálni a számokat!

Különböző fazonok

Szerencsére már ezerféle melltartó közül választhatsz a boltokban, amik között persze elsőre lehetetlen kiigazodni, de a lényeg csak az, hogy tudd, hogy mi az, amit keresel és mi az, ami jól áll.

Ha kerek, egymáshoz közel álló melleid vannak, akkor próbálgasd a háromszög fazonokat, ha viszont távolabb állnak a melleid egymástól, akkor a klasszikus fazonok valószínűleg kényelmesebbek lesznek majd.

A fazonok mellett az sem mindegy, hogy a melltartód milyen anyagból van, hiszen a vékonyabb csipke vagy selyem anyagok kényelmesebbek, viszont lazább tartást adnak, a merevebb, erősebb anyagok viszont sokkal jobban tartanak majd!

Extra megoldások

Ha kicsi a melled, akkor biztosan ismerős a probléma, hogy vagy a pántok csúsznak le mindig a vállaidon vagy a melleid nem állnak úgy, ahogy szeretnéd.

Nehéz kérdés, hiszen egyszerre kell, hogy praktikus és kényelmes is legyen a melltartód.

Érdemes kipróbálnod egy-két extrább megoldást, például egy keresztpántos fazont, hiszen ebben az esetben a pántok biztosan nem csúsznak majd le, a melleid viszont ott emelkednek meg, ahol szeretnéd.

Tipp: Okos döntés, ha egy olyan fazont választasz, aminél fel-le tudod csatolni a pántokat, így, ha kell, akkor akár keresztpántos, pánt nélküli és klasszikus melltartód is lehet egyben!

Vigyázz rá!

A melltartó kérdésben nem csak az a nehéz, hogy megtaláld a tökéleteset, hanem az is, hogy úgy mosd, úgy tárold és úgy kezeld, hogy sokáig hordani tudd.

A szakértők azt javasolják, hogy ha találsz egy szuper kényelmes fazont, azt érdemes akár több színben is megvenni, így ugyanis elkerülheted, hogy minden nap ugyanazt a melltartót viseld.

Azaz több mint két melltartóra van szükséged, nem csak színben, de fazonban is, hiszen a mindennapos használat során a pántok feszessége és az anyag is elengedheti magát, így sokkal hamarabb cserére szorul majd, mint megfelelő használat mellett.

Tipp: Sokat számít a megfelelő mosás is, a legjobb ugyanis, ha nem minden alkalommal dobod rögtön a melltartókat a mosógépbe, elég körülbelül 3-4 hordás után kímélve, a többi fehérneművel együtt mosni!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást