Életmód / Egészség / Lélek

6 különleges, néhány perces gyakorlat, amivel békésebb lesz a lelki világod

Néha úgy érezhetjük, hogy túlvállaltuk magunkat, és a nagy rohanásban még egy levegővételnyi időnk sincs pihenni. Pedig mindössze néhány apróságra kellene időt hagynunk, hogy lelkileg és mentálisan is képesek legyünk feltöltődni. Mutatunk néhány apróságot, amit te is megtehetsz az egészségedért!

Telefonálj egy ismerősödnek

Manapság az internet világában már arra sincs időnk, hogy telefonon beszélgessünk másokkal. Hiszen mennyivel egyszerűbb üzenetet írni, amikor van egy szabad percünk a buszon!

Pedig valójában egy valódi társalgás hatalmas lélekemelő tulajdonsággal bír, még akkor is, ha nem szemtől szemben, hanem mobilon keresztül történik.

Hetente egyszer hívj fel valakit, akivel nincs lehetőséged találkozni; egy távoli rokont, vagy a gyerekkori barátodat. Mindegy, hogy kit, a lényeg, hogy olyan személy legyen, akire a hétköznapokban nincs elég időd. Meglátod, rengeteget számít a közérzetednek!

Mondj nemet egy szokásodnak

Mindannyiunknak vannak káros szokásaink – aprók és nagyobbak is. Ezek nemcsak az egészségedre, de az általános közérzetedre is rosszul hatnak. Ahhoz, hogy lelkileg sokkal egészségesebb lehess, ideje, hogy valamelyiknek búcsút ints.

Naponta többször is megeszel egy-egy szelet csokit, mert nem bírsz ellenállni a kísértésnek? Folyton nézegeted az exed adatlapját a Facebookon? Addig halmozod a mosatlant, míg teljes káosz lesz a konyhában?

Olvastad már?  5 ok, ami a fáradtságod mögött állhat – és nem az, hogy nem aludtál eleget

Mindegy, mi ez a rossz szokás, válassz ki egyet, és próbálj meg tenni ellene.

Írd össze a legnagyobb félelmeidet

Sokszor azért vagyunk stresszesek és idegesek, mert rengeteg félelem rejtőzik bennünk.

Félünk, hogy nem felelünk meg a munkahelyi elvárásoknak, hogy elveszítjük a párunkat, sőt, néha olyan apróságok miatt is aggódhatunk, hogy idő előtt őszülni kezdünk.

Ami valójában ördögi kör, mert minél stresszesebb életet élünk, annál hamarabb lesz szürke a hajunk. Gyűjtsd össze egy papírra, te mitől félsz – majd írd le azt is, hogyan vennéd fel velük a küzdelmet, ha kívülálló lennél.

Ez egy szuper módszer a szorongás leküzdésére, hiszen azáltal, hogy látod, a legrosszabb eshetőségre is van megoldás, sokkal nyugodtabbá válsz.

Mi az a három dolog?

Esténként, mielőtt elalszol, gondold át az elmúlt 24 órát. Milyen események történtek veled? Hogy érezted magad? Mi az a három dolog, amiért a legboldogabb vagy, hogy átélhetted?

Ez azért is jó módszert, mert a hálának bizonyítottan pozitív hatása van a mentális tudatra.

Különös belegondolni, de még a lehető legrosszabb napon is tudunk találni legalább három olyan dolgot, ami boldoggá tett minket.

Olvastad már?  5 dolog, amit a férfiak sosem fognak megérteni a női lélekkel kapcsolatban

Végre kisütött a nap, nagyon finom kávét ittál, vagy jót beszélgettél valakivel – így látod meg igazán, mennyi apróság teszi szebbé a napjaidat!

Legyen mit várnod

Az egyik legszuperebb dolog, ami segít lelkesnek maradni a húzós napok alatt, ha a távoli jövőben van mit várnod.

Épp ezért, állj össze az egyik barátnőddel, és foglaljatok le közösen egy koncertjegyet, vagy egy hétvégi kirándulást – de mindenképpen néhány hónappal későbbre.

Bizonyított tény, hogy ha valami klassz esemény vár ránk, képesek vagyunk a rosszabb időszakokban is pozitívan gondolkodni.

Mindegy, mi történik épp az életedben, így tudod, hogy valami nagyon izgalmas vár rád a jövőben.

Menj ki a szabadba

Nem számít, hogy épp esik az eső, vagy százágra süt a nap; akkor is hagyj magadnak egy kis időt arra, hogy egyedül kimenj a friss levegőre. Sétálj egy kicsit, merülj el a gondolataidban, akár fülhallgatón zenét is hallgathatsz.

A lényeg, hogy ezt az időt kifejezetten saját magadra fordítsd, anélkül, hogy pittyegne a telefonod, vagy menne a háttérben a tévé.

Ez az egyszerű módszer bizonyítottan segít csökkenteni a stresszt, a friss levegő felélénkít, és sokkal aktívabbank érezheted magad.