Egészség / Életmód / Lélek

6 kérdés, amit tegyél fel magadnak, ha elégedetlen vagy az életeddel

6 kérdés, amit tegyél fel magadnak, ha elégedetlen vagy az életeddel

Valld be, neked is volt már olyan időszak az életedben, amikor szinte semmivel nem voltál elégedett. Emlékszel még rá, mi segített akkor? Általában a nehéz periódusokból vagy az unalmasnak tűnő évekből egy-egy drasztikus változás jelentheti a kiutat. Nézzük, melyek azok a kérdések, amelyeket érdemes akkor feltenned magadnak, ha elégedetlen vagy az életeddel!

Jót tenne a környezetváltozás?

A költözés egy igen drasztikus változás, ám amikor úgy érzed, megcsömörlött az életed, lehet, hogy érdemes lenne új lappal kezdened egy teljesen új helyen.

Gondold át, mi az, ami az adott városhoz köt, kit vagy mit kellene otthagynod, megérné-e áldozatot hozni és milyen előnyei lennének a költözésnek.

Ha épp egy fájdalmas szakításon vagy túl vagy épp munkahelyet keresel, lehet, itt az ideje a környezetváltozásnak. Merj lépni, lehet, hogy életed egyik legjobb döntése lesz, ha egy másik várost választasz lakóhelyednek!

Elégedett vagyok a munkámmal?

Sokan elégedetlenek az életükkel és még csak nem is sejtik az okát. Ilyenkor érdemes átgondolni, mi az, ami miatt nem érezzük jól magunkat a bőrünkben.

A változás csak azután történhet, ha megtaláljuk a kiváltó okot. Az egyik ilyen lehet a munkahely.

Ha állandóan túlórázol, ki nem állhatod a főnöködet vagy ellenségesek a kollégáid, akkor ne csodálkozz rajta, ha lassan úgy érzed, mindenből eleged van.

Bár sokan ragaszkodnak a biztoshoz és a jól megszokotthoz, lehetséges, hogy eljött az ideje a váltásnak és egy új munkahelyen sokkal több sikered és boldog pillanatod lesz.

Több barátra lenne szükségem?

A dolgos hétköznapok sajnos gyakran azzal járnak, hogy megfeledkezünk a barátainkról. Ha pedig túlságosan elhanyagoljuk őket, előbb-utóbb teljesen eltűnnek az életünkből.

Miután lemorzsolódtak a barátaid, magányossá és frusztrálttá válhatsz. Hogy ezt elkerüld, bármennyi dolgod is van, próbálj meg néha időt szakítani rájuk.

Egy-egy koccintás és egy kis pletykálkodás a barátnőkkel bele kell, hogy férjen az életedbe. Hidd el, szükséged van társaságra és lehet, hogy a barátaid révén új ismeretségeket is szerezhetsz.

Jól érzem magam a párkapcsolatomban?

Lehet, hogy észre sem veszed, de az elégedetlenségedet és azt, hogy nem érzed magad jól a bőrödben, köszönheted akár a párkapcsolatodnak is.

Amennyiben csak megszokásból vagy a pároddal, vagy azért, hogy legyen társaságod és nem akarsz magányos lenni, akkor biztos lehetsz benne, hogy rossz irányba tart az életed.

Ne félj a változástól, néha szükség van a szakításra, hogy később újra ránk találhasson a boldogság és a szerelem.

Jót tenne nekem egy háziállat?

Magányos vagy, vagy egyszerűen csak változásra van szükséged? Lehet, hogy érdemes lenne egy háziállatot beszerezned.

Elsőre lehet, hogy gyerekesnek tűnik, de rengeteg tudományos bizonyíték van arra, mennyire jó hatással van az életünkre egy háziállat. Gondozásuk nagy felelősséggel jár, de ha azt érzed, képes vagy őket felnevelni, büszkeség tölt majd el és sokkal jobban fogod érezni magad.

A játék a kis kedvenceiddel visszahozza majd egy kicsit a gyermekkorodat és jó érzés fog átjárni, ha tudod, hogy várnak odahaza.

Rám férne egy kis nyaralás?

Bármennyire is maximalista vagy munkamániás vagy, hidd el, a munkahelyi sikerek mellett szükséged van kikapcsolódásra is.

Nincs pénzed hosszabb vakációra? Sebaj! Ma már rengeteg egy-két napos kirándulásra is befizethetsz, sőt a fapados repülőtársaságoknak hála az eredeti ár töredékéért eljuthatsz bárhova!

Egy új táj látványa, egy helyi ínyenc fogás kipróbálása vagy új ismerősök szerzése energiával tölt majd fel. Vágj bele!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást