Tech és kütyük / Szórakozás / Otthon

6 dolog, amit soha ne csinálj a Facebookon – Ha nem akarod, hogy töröljenek

A facebookozásnak is vannak íratlan szabályai, amelyekkel sokan nincsenek tisztában. Lehet, hogy te magad is elkövetsz a közösségi oldalon olyan dolgokat, amelyekért az ismerőseid letiltanak? Ha nem szeretnéd, hogy törlés legyen a vége, olvasd el cikkünket, amelyben felsoroljuk, mit ne csinálj soha a Facebookon!

Ne változtasd meg a neved viccesnek tűnőre

„Kovács Hajni Cicuka”, „Superman Dávid” vagy „Vivi Sütike”. Valld be, téged is idegesítenek azok az emberek, akik nem a valódi nevükkel vannak fent a Facebookon!

Lehet, hogy egy ideig viccesnek tűnhet, hogy kiírd azt a nevet, ahogyan a barátaid többsége vagy a kedvesed hív, vagy ha esetleg felvennéd a kedvenc hírességed vezetéknevét, mégse tedd!

Mások nem biztos, hogy érteni és értékelni fogják, ráadásul hidd el, a munkaadók szemében is rossz színben tűnhetsz fel, ha éppen munkát keresel és valamelyik HR-es rád keres a Facebookon…

Ne tegyél fel olyan kérdéseket, amire a Google is megadja a választ

„Tudja valaki, mikor zár a szomszédos pláza?”, „Meddig kell megcsinálni az adóbevallást?” – ezek mind-mind olyan kérdések, amelyekre a Google-ben is megtalálod a választ, épp ezért nem érdemes kiírnod a Facebookra.

Lehet, hogy akadnak segítőkész ismerőseid, de néhánynak biztosan felszalad a szemöldöke, ha meglátja, hogy ilyeneket kérdezgetsz a közösségi oldalon.

Olvastad már?  Élet a social media után: ez történik, ha letörlöd magad Facebookról

Ha nincs kedved a Google-ben keresgélni, írj privát üzenetet egy olyan barátodnak, aki tudhatja ezekre a választ.

Ne próbálj meg „titokban” üzengetni

„Elképesztő, hány bunkó ember van mostanság!”, „Egyeseknek semmi nem számít!”, „Még egy ilyen rossz napot… De azért sem hagyom, hogy elrontsák a kedvemet!” – ha belegondolunk, az ilyen üzeneteknek az égvilágon semmi értelme.

Látható módon üzenni próbálnak vele valakinek, mások számára viszont teljesen értelmetlen a kiírás, hiszen nincs benne tartalom.

Vannak, akik az ilyen bejegyzésekre azért kedvesen megpróbálnak reagálni: „mi történt?”, de erre többnyire vagy azt a választ kapják, hogy „áh, hagyjuk…” vagy hogy „majd elmesélem”… Nos, akkor tulajdonképpen miért is írta ki, ha a részletekbe nem akar belemenni nyilvánosan?

Te ne kövesd el ezt a hibát!

Ne küldj játékfelkéréseket

Szerencsére ma már egyre ritkább, hogy játékfelkérésekkel bombázzanak bennünket, de azért bizonyára a mai napig mindenkinek van olyan ismerőse, aki elvétve mégis küld egy olyan értesítést, amely arra buzdít, játssz te is.

Ez néha nagyon idegesítő tud lenni, mert azt gondolod, biztosan valami fontos dologról kaptál értesítést, ehelyett pedig ez vár rád. Szerencsére a Facebook erre is kínál megoldást, letilthatod az adott játékot vagy az ismerőst, aki küldte a meghívást.

Olvastad már?  4 dolog, amit sosem lenne szabad kiposztolni a közösségi oldalakra, mégis megteszed

Ne ossz meg mindent, amit látsz

Sokan esnek abba a hibába, hogy minden érdekesnek tűnő hírt vagy fontosnak vélt felhívást megosztanak.

Sajnos az álhírek is ilyen módon terjednek, vannak, akik azonnal elhiszik azt, amit az interneten olvasnak és azonnal tovább akarják adni másoknak is. Pedig az internet nem szentírás, sőt!

Ha pedig állandóan elveszett tárgyakkal, menhelyes kutyákkal vagy nyereményjátékokkal tűzdeled tele az üzenőfalat, biztos lehetsz benne, hogy az ismerőseid előbb-utóbb megunják ezt és vagy letiltanak vagy törölnek.

Ne posztolj túl sok esküvős, babás és nyaralós fotót

Megértjük, hogy életed legszebb és legboldogabb pillanatait szeretnéd megosztani a nagyvilággal, mégis elégedj meg azzal, hogy csak egy-egy képet teszel ki az üzenőfalra.

Akár egy albumba is rendezheted a fotóidat, a lényeg, hogy több napon keresztül ne csak a te fotóidat lássák az ismerőseid, mert egy idő után elegük lesz belőle.

Gondold át, biztosan mindenkinek látnia kell a legmeghittebb pillanataidat is?

Gondolj bele továbbá abba is, hogy te sem örülsz annak, ha állandóan csak nyaralós és kisbabás fotókat látsz, miközben te éppen szingli lányként túlórázol…