Stílus / Arc

5+1 hatalmas szemöldök-baki, ami öregít

Minden nőnek van olyan fiatalkori fényképe, amire ránézve csak hitetlenül a fejét rázza, ha a szemöldökét látja. A divattal együtt a szemöldök-fazonírozás is folyamatosan változik, de vannak olyan alapvető szabályok, amik minden korban és minden esetben csak rontanak a megjelenésünkön. Bármennyire is fáj kimondani, harminc éves korunktól testünk elkezd öregedni, így ezután még jobban oda kell figyelnünk arra, hogy ezt ne hangsúlyozzunk még jobban smink- vagy divathibákkal. Az idő sajnos a szemöldökünket sem kíméli, úgyhogy kerüld el az alábbi hat szemöldök-bakit, ami idősebbnek mutat.

Túl vékonyra szedett szemöldök

Régebben a vékony szemöldök volt a divat és még ma is vannak fiatalok, akik a kezdeti ügyetlenség miatt ceruzavékonyságúra szedik a szemöldöküket.

Gond akkor van, ha ezek a szőrszálak nem nőnek vissza, márpedig ez gyakran előfordul.

A ceruzavékony szemöldök viszont köztudottan öregít, így fontos, hogy egy kihegyezett szemöldök ceruzával szépen visszadúsítsuk optikailag a szőrzetünket.

 

Túlságosan „megcsinált” szemöldök

Ezt a trendet főleg az influenszereknél figyelhetjük meg: a borotvaélesen megrajzolt, mesterien satírozott és világos púderrel műgonddal keretezett szemöldökben sok munka van és kétségtelenül művészi is az eredmény.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy jól is mutat rajtunk, sőt, a legtöbb esetben kifejezetten öregíti viselőjét.

Az indok egyszerű: több kilométerről látszik, hogy a „mű” mesterkélt, megrajzolt, azaz nem természetes.

 

Kiszőkített szemöldök

Ez olyannyira nem teória, hogy tudományos kutatásra lehet alapozni: 2017-ben ugyanis azt vizsgálták, hogy a szemöldök színe milyen irányban befolyásolja viselője korát.

A résztvevőknek ugyanarról a nőről mutattak két ugyanolyan képet, az egyetlen különbség mindössze az volt, hogy az egyik fotón világosabbra fotoshoppolták a szemöldökét.

Az emberek döntő többsége – egészen pontosan 80 százaléka – mondta azt, hogy a hölgy a sötétebb szemöldökű fotón néz ki fiatalabbnak.

Ez pedig azért van, mert ahogy öregszünk, szemöldökünk – ahogy hajunk, bőrünk és a szánk színe is is – veszít a pigmentjeiből és egyre fakóbb árnyalatúvá válik.

 

Túl sötét szemöldök

Ez a pont főleg a világos hajú és bőrű nőkre vonatkozik, egy koromfeketére festett szemöldök ugyanis nekik sosem fog olyan jól állni, mint akinek eredetileg sötét a haja és fekete a szemöldöke.

Olvastad már?  5+1 szépség divat, amit a nők imádnak, de a pasik ki nem állhatják

A túl pigmentált szemöldök viselőjét komornak és mérgesnek, ezáltal pedig koránál idősebbnek láttatja.

Ugyanakkor magától értetődő, hogy őszen nem szabad hagyni a szemöldököt, azonban ha festeni kell, a világos hajú nők mindig próbáljanak meg természetesebb színekkel operálni, mint a világos- vagy sötétbarna.

 

Túl élesen ívelt szemöldök

A szemöldök íve rendkívül fontos az arc keretezésében és ideális elhelyezkedését úgy kapjuk meg, ha az orrcimpánk tövéből húzunk egy képzeletbeli vonalat a pupillánkon keresztül és a szemöldökünkig hosszabbítjuk: ahol a vonal metszi a szemöldököt, oda kerüljön az ív legmagasabb pontja.

A túl sarkos ív azonban természetellenes hatást kelt és öregít, így azzal vigyázzunk.

Érdemes megemlíteni, hogy az ív nélküli, teljesen egyenes szemöldök sem mutat jól.

 

Hézagos szemöldök

Nem mindenkit áldott meg a sors dús, szabályos szemöldökkel: van, akinek az eleje kopottas, valakinek a vége hiányzik, míg másoknak lehet, hogy az egész szemöldöke fog- azaz „szőrhíjas”.

A kozmetikusok szerint a szemöldök végének hosszúsága különösen fontos, mert ha az hiányzik, a szem fáradtnak és lelógónak tűnhet.

Ha egy heg vagy némi szőrhiány miatt a szemöldök nem egyenletes, rajzold meg a hiányzó szálakat szemöldök ceruzával.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást