Életmód / Család

5 szuper tipp, amivel lekötheted a kutyád figyelmét, ha nem vagy otthon

Ha a munkád vagy egy szombati kiruccanás miatt szinte egész nap magára kell hagynod a kutyádat, fontos lenne, hogy gondoskodj neki elegendő szórakozásról. Egy idő után ugyanis az alvás unalmassá válik, neki pedig ingerekre és stimulálásra van szüksége. Az alábbi néhány tipp segít, hogy akkor se unatkozzon a kutyád, amikor te nem tudsz otthon lenni vele.

Játékos nasi

A kutyádnak biztosan nagyon hiányzol, amikor nem vagy vele, épp ezért kellene elterelned a figyelmét.

Szerezz be ezekre a napokra neki olyan rágókás játékot, amibe egyúttal jutalom falatot rejthetsz, amit neki ki kell szednie.

A kis kedvenced egy ideig le tudja kötni magát azzal, hogy megpróbálja megenni belőle a nasit, és nem unatkozik, amíg téged vár.

Akár te is készíthetsz neki, de előtte alaposan nézd át, mit javasolnak más gazdik, nehogy balesetveszélyes legyen.

A boltokban kapni kifejezetten erre a célra létrehozott rágókás játékokat, így inkább szerezz be neki egy olyat!

 

Labdára fel

Még ha te nem is vagy otthon, hogy eldobd neki a kedvenc labdáját, ő akkor is lekötheti vele magát.

Olvastad már?  Szépek és különlegesek: 5 új kutyafajta, amiről még lehet, hogy nem is hallottál

Ezekre az esetekre érdemes beszerezned egy olyat, ami kifejezetten rágásra is alkalmas, így nem merülhet fel az a gond, hogy az első délután szétrágja a kedvenc focilabdádat, és többé nem is tudtok vele játszani.

Sokkal jobb, mint a hétköznapi rágókás játékok, hiszen ezzel ő maga is elfocizhat, és nem csak egy helyben fekve játszhat vele.

 

Készségfejlesztő játékok

A kutyáknak is szükségük van az olyan elfoglaltságokra, amelyek a gondolkodásukat veszik igénybe, hiszen az agyi készségeik folyamatosan nőnek és fejlődnek, ezért muszáj foglalkozni velük, és segíteni őket ebben.

Azokra az alkalmakra, amikor nem tudsz otthon lenni vele, vegyél neki egy olyan játékot, ami egyúttal készségfejlesztő is.

Ilyenek lehetnek a különféle memóriajátékok vagy intelligenciajátékok.

Utóbbi azt jelenti, hogy különféle szellemi kihívások elé állítják a feladatok megoldásával a kutyákat, akik minden sikeres teljesítés után ki tudnak szabadítani egy jutalomfalatot a készülékből.

Érdemes körbenézni a neten, hiszen rengeteg ilyen van!

 

Nyugtató táp

Ha a kutyád kimondottan szorongós alkat, és aggódik, ha nem vagy vele, a megfelelő élelemmel segíthetsz neki a probléma leküzdésében.

Olvastad már?  8 kisméretű kutyafajta, ami nem csak aranyos, de kiemelkedően intelligens is

A boltokban nagyon sok megoldást lehet kapni ilyen esetekre; például vannak stresszoldó hatású jutalomfalatok, de nyugtató hatású nyakörv is, ami cicáknak és kutyáknak egyaránt segít.

Persze ezeket sosem szabad túlzásba vinni, de ha tudod, hogy a kis kedvencedet megviseli az egyedüllét, te pedig kivételesen hosszabb időre magára hagyod, mint általában, érdemes lehet bevetni.

 

Kamerázd be

Ha nem érzed magad nyugodtan, míg a kutyád egyedül ül otthon, szerezz be egy kamerát, amin keresztül online folyamatosan nézheted, épp mit csinál a kedvenced.

Ma már lehet olyan készüléket is venni, amivel nem csak te látod őt, de akár beszélni is tudsz hozzá, így a hangod hallatán megnyugodhat, és nem érzi azt, hogy egyedül van otthon.

Így te is lekötheted a figyelmét, ha éppen rosszalkodna vagy nagyon unatkozna, ráadásul sokkal nyugodtabb is lehetsz, míg haza nem érsz hozzá.