Kikapcsolódás / Szórakozás / Otthon

5 romantikus film, ami realisztikusan mutatja meg, milyen a szerelem

Imádjuk a romantikus filmeket, de tény, hogy a legtöbb nem felel meg a valóságnak, és inkább hasonlítanak tündérmesére, mintsem igazi szerelmi történetekre.

Ha viszont az utóbbira vágynál, ezeket a realisztikus alkotásokat kell megnézned!

Két szerető

Noha sokan nem értenek egyet a filmhez választott befejezéssel, kétség sem férhet ahhoz, hogy igazán érdekes alkotásról beszélünk.

A főszereplő Leonard Kraditor (Joaquin Phoenix), aki egy tönkrement kapcsolat után hazaköltözik szüleihez.

Azonban rövidesen döntéshelyzet előtt találja magát, amikor románcba keveredik az izgalmas személyiségű szomszédnővel, és a lánnyal, akivel a szülei akarják összehozni.

A sztori nem csak felhívja a figyelmet a mentális problémákra, de azt is megmutatja, milyen komplex is a szerelem valójában, és mi az, amit mindannyian keresünk a társunkban.

 

Bízz a szerelemben

A szerelem egészen más attól függően, milyen korban és életszakaszban jársz.

A film három különböző történetet mutat meg, eltérő generációkban, főszerepben egy édesapával, az exnejével és a gyerekeivel.

Ahogy mindannyian megtapasztalják, milyen csodálatos érzés a szerelem, egészen más utat járnak be, más problémákkal és élményekkel ötvözve.

A film nagy előnye, hogy csodálatos zenékkel van tele, így ha kedved van egy romantikus vígjátékhoz, ami a felületesség helyett kicsit mélyebb, valósabb szemszögből mutatja meg az eseményeket, ezt ajánljuk figyelmedbe.

Olvastad már?  Túlzottan ragaszkodsz hozzá? 3 dologra utal, ha minden idődet vele akarod tölteni

 

Exek és szeretők

Eva egy elvált édesanya, aki tinédzser lányát neveli egyedül.

Élete nem sok izgalmat tartogat magában, mígnem egy partin megismerkedik Alberttel, majd a költő Mariannéval.

A férfi elkéri a telefonszámát, és bár fizikailag nem vonzódik hozzá, Eva mégis elmegy a randira.

Ahogy telik az idő, úgy kezdi megkedvelni Albertet, miközben friss barátságot köt Mariannéval.

A gondok ott kezdődnek, amikor kiderül, új barátja nem más, mint Albert volt felesége, és a két ex egyáltalán nem kedveli egymást.

De mi a teendő egy ilyen helyzetben? Vajon a barátságot kell választani a szerelem helyett, vagy épp fordítva?

Eva is ebben a nehéz helyzetben találja magát, és bár a film tele van komikus jelenetekkel és poénokkal, a komolyabb témákról sem fél beszélni.

 

Őrülten hiányzol

Ez a film a bizonyíték arra, hogy alacsony költségvetés mellett is lehet szuper mozikat készíteni.

Egy aranyos, de ugyanakkor kissé frusztráló filmről van szó: amikor a brit származású Anna egyetemre megy, talán nem is számít arra, hogy rátalál a szerelem.

Azonban amikor megismeri Jacobot, teljesen egymásra hangolódnak, és emiatt megszegi a vízumra vonatkozó szabályokat, és tovább marad az országban, mint kellene.

Olvastad már?  4 dolgot köszönj meg rendszeresen a szerelmednek, és a hála nem marad el

Amikor hazatér, Angliában szembe kell néznie a következményekkel, a bíróság pedig kimondja, hogy évekig nem utazhat vissza az USA-ba.

De mit tehet két fiatal, ha őrülten szeretik egymást, ám a távolság közbeszól? A féltékenység, az intimitás hiánya, a konfliktusok mindent megnehezítenek, a film története pedig ismerős lehet azoknak, akik éltek már távkapcsolatban.

 

Mielőtt lemegy a Nap

Jesse és Celine Bécsben töltenek együtt egy felejthetetlen napot, majd kilenc év telik el addig, míg újra találkoznak. Ez idő alatt elég sok dolog történt velük: a nő mesés karriert futott be, míg a férfi családot alapított.

Amikor Jesse Párizsba utazik, hogy új könyvét promótálja, egyszer csak ott áll előtte a sorban Celine. Rövidesen beszélgetni kezdenek, és a néző hamarosan elfelejti azt, hogy egy filmet néz.

A rendezés, a képi világ egyaránt olyan, mintha a kávézóban ülnél, és meghallanál két embert beszélgetni, majd belefeledkezel mindabba, amit mondanak.

A történet elgondolkodtatja az embert: vajon milyen lett volna Celine és Jesse élete, ha akkor nem válnak külön, és együtt maradnak? Ha neked is van hasonló személy az életedben, biztos, hogy felvet benned pár kérdést ez a film!