Otthon / Dekor

5 olcsó, de látványos trükk a fürdőszobád felújításához

A fürdőszobára sokan nem fordítanak kiemelt figyelmet, szemben például a nappalival vagy az étkezővel. Pedig a lakás egyik legkisebb helyisége is megérdemelné az alkalomszerű felújítást, frissítést, hiszen a mindennapjaink szerves részét képezi az itt eltöltött idő.

Innen se maradjanak ki a szobanövények

Sokan még mindig nem igazán tesznek a fürdőszobába virágokat, pozsgásokat vagy éppen fűféléket, pedig egészen más a hangulata a helyiségnek akkor, ha nem csak a szükséges holmikat tárolod benne.

Persze, ha nincs sok helyed, vagy éppen alig jut be fény, akkor alaposan leszűkül a kínálat, de egyébként vétek kifelejteni a fürdőszobából a szobanövényeket. Önmagukban is díszítenek, ha pedig szép kaspókat választasz számukra, akkor még tovább emelheted az összhatást.

Végső esetben a plafonról is alálógathatod őket egy tartóban, így ténylegesen nem foglalnak helyet, de a díszítő funkciójuk megmarad.

Mintha wellnessben lennél

Szintén nem túl nagy kiadás, de annál többet ad az összképhez, ha kicsit odafigyelsz a fürdőszobai kiegészítőkre. A rend érdekében alapszabály, hogy csak az legyen szem előtt, amit mindennap használtok, a többi holminak a fiókokban a helye.

Ennek megfelelően a polcokon maradó kozmetikumokat, kiegészítőket már könnyű lesz összehangolni: érdemes szettet venned a szappan- és fogkefetartóból, és az is sokat számít, ha egyforma színű törölközőkre ruházol be. Utóbbiakat szépen összegöngyölítheted, így tényleg luxushatást keltenek.

Olvastad már?  5 fürdőszoba felújító trükk fillérekből, amivel nagy hatást érhetsz el

Ezen felül jó lehetőség még, ha beszerzel egy kádra szerelhető tartót, ami nem csak könyvtámasz lehet: kerülhetnek rá gyertyák, poharak, illóolajok.

Cseréld le a burkolatot!

Nem a legolcsóbb lehetőség a felsorolásunkban a burkolatok lecserélése, de meg kell említenünk ezt is, hiszen már olyan újdonságok érhetőek el a piacon, mint amilyenek a vízálló tapéták.

Tény és való, hogy a hidegburkolatokat sem feltetetni, sem megvenni nem a legkedvezőbb megoldás, de érdemes pénzt áldozni erre a projektre, ha elhasználódtak a csempék.

Felújítás során pedig célszerű utánajárnod, milyen további lehetőségeid akadnak. Kedvező áron elérhetőek az említett víztaszító tapéták, amik annyira jó minőségűek, hogy akár a zuhanyzóba is teheted őket. Akadnak szintén vízálló faburkolatok, amik garantáltan látványosak lesznek a fürdőszobában.

Süllyesztett polcok

A süllyesztett polcok anyagilag nem jelentenek őrült nagy kiadást, bár az tény, hogy a szakember munkáját meg kell fizetni, de ezen felül csak a burkolat méretre vágására kell áldoznotok (ha csak festitek, mert nem éri őket víz, akkor még arra sem).

A süllyesztett polcok legnagyobb előnye abban rejlik, hogy térben nem vesznek el a helyiségekből, ellenben rengeteg holmit el tudnak nyelni.

Olvastad már?  Pici a fürdőszobád? Trendi helytakarékos ötletek

Bármilyen formában, méretben tudjátok őket kombinálni, és éppúgy betölthetnek díszítő, mint tárolási funkciót.

Díszítsd, mint a többi helyiséget

A fürdőszoba a legtöbb otthonban valahogy kimarad a dekorálásból, pedig ez a helyiség is megérdemli a kitüntetett figyelmet.

Manapság már szerencsére egyre elterjedtebb, hogy a fürdőszobákban is megjelennek a különféle faliképek, a pihe-puha szőnyegek, a díszes lámpák és egyéb, dekorációs célt betöltő kiegészítők.

Nyugodtan gondolj erre a lehetőségre te is akkor, ha új színt vinnél a fürdődbe!

Vásárolhatsz különlegesebb formájú polcokat, padlóvázákat és persze a frissen vágott virágból is tehetsz ide néhány szálat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást