Egészség / Életmód / Lélek

5 nagy igazság egy olyan empatától, aki már rengeteget látott a világból

5 nagy igazság egy olyan empatától, aki már rengeteget látott a világból

Az empatáknak megvan az a képességük, hogy egyedi látásmóddal rendelkeznek, egészen másképp dolgozzák fel az érzéseiket, és mesteri módon tudnak olvasni másokban. De tény, hogy ez nem jelent egyszerű életutat. Ezért nem csoda, ha egy idő után te is elfáradsz, és rájössz, hogy a világ sajnos nem mindig tökéletes.

Most egy olyan empata árult el öt erőteljes igazságot, aki élete során már rengeteg dolgot látott.

A valódi kapcsolatok ritkák

Az elmúlt évtizedekben biztos, hogy neked is rengeteg barátod volt, akikkel mára már elvesztetted a kapcsolatot. Természetes velejárója az életnek az, hogy ahogy haladunk előre, úgy bizonyos emberekkel kinőjük egymást, más utat járunk be, és nem beszélünk már annyit.

Azonban épp emiatt jössz rá előbb-utóbb arra, hogy az igazi, értékes és valódi kapcsolatok rendkívül ritkák.

Kevés olyan ember lép be az életünkbe, aki végig ott is marad, akire mindig számíthatunk, és aki tényleg azért szeret minket, akik vagyunk.

Ezért az empata javaslata az, hogy ha találkozol egy ilyen személlyel, ne kövesd el azt a hibát, hogy természetesnek veszed a jelenlétét. Fontos, hogy te is keresd a társaságát, és szakíts időt a személyes találkozásokra. Ennek hiányában ugyanis a legtöbb barátság véget ér.

A határokat muszáj megszabnod

Ha te magad is empata vagy, azaz könnyedén rád ragadnak mások érzései, akkor muszáj megtanulnod, hogyan szabj határokat. Mert ez a különleges képesség együtt jár azzal, hogy nagyon hamar elárasztanak téged az érzések; és nem csak a jók.

Sőt! A rosszak sokszor még erőteljesebben hatnak rád. Ha valakinek rossz kedve van, könnyedén azt tapasztalhatod, hogy neked is szomorú lesz a hangulatod, még ha erre nincs is okod.

Meg kell tanulnod azt, hogy egyáltalán nem baj, ha szükséged van az egyedüllétre, és arra, hogy legalább hetente néhány alkalommal csak magaddal foglalkozhass.

Ettől nem leszel antiszociális. Ettől valójában mentálisan tudatossá válsz, mert tisztában vagy azzal, mi kell a lelkednek. Ameddig ezt nem tanulod meg, könnyen lehet, hogy sokszor érzed magad túlterheltnek, fáradtnak és kiégettnek.

A szinkronitás mindenhol ott van

A kérdés már csak az, hogy te észreveszed-e. Néha idegesítő, máskor gyönyörű, ezek pedig mind üzenetek az univerzumtól arra vonatkozólag, hogy jó úton jársz. Mint amikor összefutsz egy rég nem látott ismerősöddel a lehető legváratlanabb helyen, például egy külföldi nyaralás során.

Vagy amikor mindenhol ugyanazt a szimbólumot látod, esetleg az órára folyton akkor pillantasz rá, amikor 11-est mutat.

Az emberek többsége azonban sokszor észrevétlenül elsétál ezek mellett, és meg sem próbál felfigyelni rájuk.

Pedig néha épp erre lenne szükségünk ahhoz, hogy tudjuk, milyen úton kellene tovább haladnunk, és egy kicsit erőt meríthessünk a hétköznapok forgatagában.

A megérzések nem a véletlen szüleményei

Az empata szerint az egyik legfontosabb tanulság az, hogy a megérzésekre érdemes hallgatni. Nem könnyű, mert sokszor a puszta tények vagy más emberek véleménye manipulál minket, pedig oka van annak, hogy a belső hangod egészen mást súg neked.

Hosszú időbe telik, különösen egy empatának az, hogy megtanulja, mi az, amit a saját lelke sugall felé, és melyek azok az érzések, amiket a környezetéből vesz fel, és szimplán csak átragadnak rá.

Ezek azok az alkalmak, amikor le kell ülnöd, egyedül, és mások tanácsa helyett azt megfogadni, amit te magad érzel a legjobb döntésnek. A végén látni fogod, hogy neked volt igazad!

Sosem vagy egyedül

A legtöbb empata hajlamos azt gondolni, hogy egyedül van, és senkire sem számíthat igazán. Hiszen úgy tűnik, mindenki érzéseivel te foglalkozol, a tiéd pedig folyton a háttérbe szorul.

Azt érezheted, hogy a környezeted nem képes megérteni, mi játszódik le benned, és egy idő után már beszélni sem akarsz róla.

Pedig fontos tudnod, hogy ezzel a helyzettel nem vagy egyedül. Rengeteg empata él a világban, akik tisztában vannak azzal, mit jelent ennyire erőteljesen ráhangolódni más emberek érzelmeire.

A kulcs az, hogy esélyt kell adnod másoknak, és nyitottan kell állnod hozzájuk. Mindig lesznek olyanok, akikre számíthatsz, csak észre kell venned őket!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást