Tech és kütyük / Szórakozás / Otthon

5 jel, hogy téged is elkapott a social media pánik

Manapság már sehova nem indulunk el a telefonunk nélkül, sőt mondhatni életünk egyik legfontosabb kelléke lett. Az okostelefonok korában pedig megtehetjük, hogy minden lépésünkről beszámolunk a social media népének, majd várjuk a kellő érdeklődést legújabb képünk, vagy videónk iránt. Egy bizonyos pontig ez teljesen jól van így, de mi történik akkor, ha nem érezzük mennyi az elég, és bedarál a social media?

Kezdjük a napot őszinteséggel

Hihetetlen, de manapság már igazi ufónak számít az, aki nem a telefon csekkolásával kezdi a napot. Mert, hogyan is indulhatna el a napod anélkül, hogy ne tudnád mit reggelizik a kedvenc sztárod, vagy mi a legújabb fitnesz őrület.

Na meg akkor a barátok üzeneteiről még nem is beszéltünk, hiszen persze, hogy meg kell írnod a legjobb barátnődnek, hogy éppen melyik pasival álmodtál, esetleg kivel töltötted az éjszakát.

Szóval tedd a szívedre a kezed és valld be, hogy te is így indítod a napod.

A folyamatos nyomkodás

Ó te jó ég! Mi történik akkor, ha nem veszed észre az értesítőt egy új live bejelentkezésről?

Most lehet, hogy nevetsz, de sokan élnek meg egy-egy ilyen esetet tragédiaként, ugyanis azt érzik, hogy lemaradtak valamiről.

Olvastad már?  Így változtasd át a magányt hasznos egyedüllétté

Nyilván ez egy extrém példa, de a lényeg, hogy el kell fogadnod a tényt, hogy képtelenség lépést tartani a social media-val. Persze vannak lelkes próbálkozók, akik megállás nélkül a telefonjukat nyomkodják és szinte egy percre sem teszik le.

Az pedig felejtős, hogy töltő nélkül induljanak el otthonról.

A meg nem történt edzések…

Ugye már te is hallottad azt a mondatot, hogy, ha nem posztoltál az edzőteremből, akkor gyakorlatilag meg sem történt az edzés?

Nos, minden edzőteremben fellelhetők azok a személyek, akik szépen kisminkelve, stílusosan felöltözve kezdik meg a testmozgást, aztán szépen lassan persze lebuknak, hiszen el sem mozdulnak a tükör mellől és nyilván, hogy a telefonjuk is folyamatosan a kezük ügyében van.

Ha erre te is hajlamos vagy, akkor ideje csökkentened az edzős szelfik számát, hiszen ezt a kis időt sokkal jobb dolgokra is fordíthatnád. Például a tested formálására.

A folyamatos bejelentkezések

Persze egy baráti összejövetel, vagy nyaralás sem telhet el úgy, hogy ne posztolnál róla, hiszen a világnak tudnia kell, hogy mennyire jól érzed magad és, hogy milyen csodás helyeken jársz éppen.

Olvastad már?  Úgy bánsz rosszul magaddal, ahogy azt annak idején veled tették! Így tanuld meg szeretni önmagad

Ezért az sem áll távol tőled, hogy órákig szerkeszted a képeidet, hogy minden tökéletesen nézzen ki rajtuk. Sokak szerint ez az egész szemfényvesztés, de azért nem kell ezt ennyire komolyan venni.

Mindenki szereti a legjobb formáját mutatni és ez így van jól. A probléma talán azzal lehet, ha valaki ettől várja saját magabiztosságát és a visszajelzést, hogy elég jó. Nem, mindenki úgy tökéletes, ahogy van és ebből kell kihozni a maximumot.

Hol van a határ?

Nem szeretnénk neked arról papolni, hogy mikor, hol és mennyit kellene posztolnod, hiszen ezt mindenki saját maga érzi, de jobb, ha tudod, hogy bármennyire is mindenkinek csodálatos az online élete, valójában ez csak illúzió.

Mindenkinek meg vannak a saját problémái, de nyilván ezek az oldalak nem azért vannak, hogy negatív tartalmakkal töltsük fel.

A végére pedig egy jó tanács: soha ne pocsékolj el egy jó pillanatot egy jó képért!