Szerelem / Párkapcsolat

5 faktor, ami szerepet játszik abban, hogy még mindig szingli vagy

Minden szingli életében eljön az a pont, amikor már nem akar tovább egyedül lenni. Ilyenkor pedig beleveted magad az ismerkedésbe, regisztrálsz a társkeresőkön, de mégsem kopogtat be az ajtódon a szerelem. Ha hasonló cipőben jársz, érdemes tudnod, hogy ez az 5 faktor szerepet játszik abban, miért vagy még mindig egyedülálló.

Sosem kezdeményezel

Mindig megvárod, míg a pasi teszi meg az első lépést? Azt gondolod, ha felveszed vele a szemkontaktust, esetleg minden alkalommal megnézed, mit posztolt Insta-sztoriba, majd venni fogja a lapot?

Sajnos nem.

Sokszor a férfiaknak ennyi jelzés nem elegendő, így könnyen lehet, hogy anélkül áll tovább, hogy tudta volna, te nyitott vagy az ismerkedésre. Ha tényleg azt akarod, hogy végre megtaláljon a szerelem, néha muszáj neked lépned, ha azt látod, hogy a másik fél ezt nem igazán teszi meg!

Nincs ebben semmi rossz, sőt, a férfiaknak még imponál is, ha időnként nem nekik kell betölteni az irányító szerepét.

Elrejtett érzések

Volt már olyan, hogy direkt nem akartad kimutatni a pasinak, hogy mennyire tetszik neked? Órákig vártál a válasszal a Facebookon, nem lájkoltad a fotóját, és kicsit még távolságtartó is voltál vele a randin – csakhogy ne sejtse, mit érzel valójában.

Sokszor hallottuk már azt, hogy a férfiak szeretnek vadászni, de ez nem mindenkire igaz.

Vannak olyan személyiségű emberek, akik ebből azt vonják le, hogy nem érdeklődsz, és így nem is próbálkoznak tovább az ismerkedéssel.

Ne űzz játékokat! Inkább vállald fel magad, mert aki valóban veled szeretne lenni, értékelni fogja.

Túl gyorsan továbblépsz

Volt már olyan, hogy randizgattál valakivel, aztán megszakítottad a dolgot, mert észrevetted, hogy más lányok fotóit lájkolja?

Vagy egy buliban beszélgetni kezdett valakivel, és veled alig foglalkozott?

Valószínűleg azt gondoltad, nincs benne teljesen az ismerkedésben, és közben másfelé is nézelődik, ezért esélytelen, hogy komolyabbra forduljon a viszonyotok.

Pedig az igazság sokszor egészen más! Lehet, hogy szimplán csak az a típus, aki aktív a közösségi oldalon, vagy rendkívül barátságos, és hátsó szándék nélkül köt új ismeretségeket.

Mielőtt kitalálnád, mi lehet az ok, a legjobb, ha hagysz egy kis időt kettőtöknek!

Sosem mozdulsz ki

Sajnos bármennyire is klassz lenne, ha bekopogtatna álmaid férfija az ajtón, ez nem fog megtörténni. Még a filmekben sem.

Ahhoz, hogy megtaláld a szerelmet, nem elég regisztrálni a Tinderre, jobbra húzni pár srácot, és beszélgetni néhány napon keresztül a neten.

Muszáj kimozdulnod otthonról, találkozni a barátaiddal, elmenni egy koncertre vagy megnézni egy kiállítást; mindegy, mi érdekel, a lényeg, hogy ne a négy fal között ülj minden hétvégén.

Néha az életedbe épp akkor toppan be valaki, amikor a legkevésbé számítasz rá!

A kapcsolati státusz

Jó lenne, ha rögtön az első három randi után ki lehetne jelenteni, hogy együtt vagytok, de a kezdetekben ez nem így lesz. Ha megismersz valakit, aki komolyan érdekel téged, az első pár hétben biztosan nem lesz kimondva, hogy ti bizony egy párt alkottok.

Sokan viszont épp itt rontják el. Mert azonnal elkezdenek idegeskedni azon, hol is állnak jelenleg, ez a feszültség pedig gyorsan tapinthatóvá válik.

Arról nem is beszélve, hogy a srác talán úgy érezheti, sürgetni szeretnéd, és épp emiatt dönt úgy, hogy jobb, ha külön folytatjátok.

Maradj türelmes, mindössze pár hétről van szó, és utána biztosan tisztább képet kapsz a helyzetetekről!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást