Otthon / Utazás

5 európai úti cél, ahová szeptemberben a legjobb menni

5 európai úti cél, ahová szeptemberben a legjobb menni

A főszezon hivatalosan is véget ér, de ha még csak most, a turisták támadásának lecsillapodása után készültök nyaralni, vagy újráznátok egyet, és európai célpontot kerestek az őszi kikapcsolódáshoz, ezekben a tájakban biztosan nem fogtok csalódni!

Douro-völgye, Portugália

Arany, bronz és mély bordó, ráadásul mindez a gyönyörű víztükrön visszacsillogva, a ragyogóan kék ég alatt.

Így néz ki ősszel a Douro-völgye Portugáliában, amit sokan csak a Toszkán táj szépségéhez és gazdagságához tudnak hasonlítani.

Az őszi hónapokban az időjárás itt még mindig ideális, a turista viszont lényegesen kevesebb, így a természet közelségét is könnyebb élvezni, nem is beszélve arról, hogy ezer színű palettájával a völgy ilyenkor tudja igazán megmutatni, hogy micsoda szépség rejlik benne.

Róma, Olaszország

Nincs olyan hónap az évben, amikor az örök város ne lenne lenyűgöző, és ne lenne érdemes meglátogatni. A mi első találkozásunk azonban egy forró júliusi hétvégére esett, és ha nincsenek a nyilvános kutak, gyorsan beteljesítettem volna a Rómát látni és meghalni mondást.

A nyár közepén a város elképesztően forró tud lenni, míg ősszel ideális a hőmérséklet a romantikus kis utcácskák és hangulatos kávézók felfedezésére, ahogy a történelmi látnivalók bejárására is.

Arról nem is beszélve, hogy lényegesen kevesebb a turista, ami szintén nem hátrány egy olyan városban, ahol egy-egy népszerűbb látványosságért még így is órákat kell sorba állni.

Ha persze mindez nem a tűző napon, csak kellemes melegben történik, máris jobban megéri.

Pertshire, Skócia

Skócia ezen táját a nagy fák országának is nevezik, és mint ilyet, gondolhatod, hogy az őszi színkavalkád idején érdemes igazán felkeresni.

A skót vidék hangulatához egyébként is ez az évszak illik a legjobban, mintha a táj ilyenkor mutatná meg igazán, hogy mennyi szépség és misztikum rejlik benne.

Au úti könyvek túrázásra Knock Hill környékét ajánlják, mert itt biztosan lesz több olyan kilátópont is, amitől garantáltan tátva marad a szád!

Bajorország, Németország

Németország legnagyobb területű tartományát nem csak a sörfesztivál miatt érdemes felkeresni októberben, hanem már korábban, a nyári hónapok után is, mert tényleg lélegzetelállító, ahogy a végtelen alpesi erdők színkavalkádja kontrasztba kerül a hófödte hegycsúcsokkal.

Ráadásul ebben a rövid intervallumban a turista is kevesebb, mert a nyaralók már hazamentek, a sörfesztiválra érkezők pedig még nincsenek itt.

A nagyvárosok felkeresése mellett jó program lehet a környékbeli kastélyok felfedezése is, ahogyan a helyi borászatokban tett látogatások sem okoznak majd csalódást azoknak, akik ősszel keresik fel a bajor tartományt.

Aragónia, Spanyolország

Az autonóm spanyolországi közösséget északon a Pireneusok, délnyugaton a Meseta külső pereme határolja, és az egyhangú dombvidék a tikkasztó nyári időszakban, főleg, amikor megérkezik a forró calina (ún. szárazlégköri homály), szinte fojtogató lehet.

Ősszel viszont Aragónia egy egészen más arcát mutatja, a dombok tarka festményekké változnak, levegő pedig balzsamossá válik.

A Monte Perdido, Spanyolország első nemzeti parkja nem csak az őszi színek kavalkádjával kápráztatja el az ide érkezőket, de élővilága is rendkívül gazdag.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást