Egészség / Életmód

5 edzős applikáció, ami megkönnyítheti az életed

5 edzős applikáció, ami megkönnyítheti az életed

Az egészséges életmódhoz hozzá tartozik, hogy nem csak az étkezéseinkre és a bevitt tápanyagokra figyelünk oda, hanem bizony rendszeresen edzünk is! Attól függően, hogy mely mozgásformát preferáljuk jobban, haladóként könnyedén összeállíthatunk magunknak akár rövidebb, akár hosszútávú edzésterveket, melyekkel elérhetjük kitűzött céljainkat. Kezdőként azonban nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy miből, mennyit érdemes végezni, és milyen időközönként. Emellett a gyakorlatok kivitelezése sem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk, aminek nem ritkán az a végeredménye, hogy a tapasztalatlanok lesérülnek. Vannak bizonyos applikációk, melyek segítségével bárki kialakíthatja a saját életritmusát, legyen szó kezdőről vagy haladóról. Többségük olyan edzésgyakorlatokat vagy opciókat kínál, melyek akár otthonunk kényelmében is elvégezhetők, de emellett főként szabadtéri vagy edzőtermi környezetre vannak optimalizálva. Mindegyik segíthet abban, hogy megtanuljuk a különböző mozdulatok helyes kivitelezését, nyomon követhessük a fejlődésünket és egyszerűbben alakíthassuk ki az edzésterveinket. Nézzük tehát, mely 5, többségében ingyenes applikáció az, mely megkönnyítheti akár a Te életedet is. Az alkalmazások Android-ra és iOS-re is letölthetőek!

Nike applikációk

A márka közel hatvan éves fennállása óta a mozgás elkötelezett híve. Az utóbbi években rengeteg kampányuk épül arra, hogy a legkülönbözőbb embereket is edzése ösztönözzék, ami főként annak köszönhető, hogy Amerikában és most már Európában is, egyre növekszik a kóros elhízások száma. Azért, hogy a mozgást elérhetőbbé és szórakoztatóbbá tegyék, a Nike+ kiadott több applikációt is.

A NRC a futás szerelmeseinek kínál kiváló megoldást, hiszen amellett, hogy rögzíti az edzések adatait – megtett kilométer, elégetett kalória, teljesített idő, stb. –, mindezeket megoszthatják a barátaikkal is, ezzel létrehozva saját kis közösségeket.

Ezzel szemben a NTC egy fitnesz program, mely egyszerre kínál erősítő-, nyújtó- és állóképességi gyakorlatokat, illetve legújabban már jógázási lehetőséget is. Megannyi edzésterv közül válogathatunk, melyeknek minden egyes komponensét részletesen bemutatja az applikáció, így azok kivitelezése is sokkal egyszerűbbé válik. Vannak időlimites és darabszámos edzések, nehézségi szintre és helyszínre bontva.

A Nike+ Fuel segítségével pedig minden edzésünk és mozgásunk adatait összesítve láthatjuk.

Asana Rebel

Ha a fent említett applikáció jógás része nem kielégítő számunkra, akkor rengeteg, kifejezetten erre a mozgásformára épülő alkalmazást találhatunk.

Ezek közül az egyik legkiemelkedőbb az Asana Rebel, mely számtalan jóga és fitnesz gyakorlatot rejt magában, amik közül edzettségi szintünknek megfelelően válogathatunk.

Megannyi oktatóvideó található benne, így a kezdők is könnyedén felfedezhetik ezt a világot, a helyes légzéstől kezdve, a tökéletesen kivitelezett gyakorlatokig.

Az applikáció csak részben ingyenes, de a fontos dolgokra előfizetés nélkül is megtanít!

Sweat with Kayla

Kayla nevét külföldön már nagyon jól ismerik, és hazánkban is kezd egyre népszerűbbé válni. Az ausztrál leányzó egy igazi fitneszguru, aki eleinte Instagram-on és Youtube-on osztott meg rövidebb edzősvideókat, mára pedig már saját applikációja van, és egy hihetetlenül nagy követőtábora, akik a #bbg hastag használatával találhatnak egymásra.

Maga az alkalmazás 7 napig ingyenes, ezt követően pedig húsz dollár per hónap. Megannyi edzéstervet, receptet és tanácsot tartalmaz, melyek folyton frissülnek, emellett pedig időről-időre kihívásokat is készít a követői számára.

Eredetileg otthon végezhető gyakorlatokra épültek a programjai, de most már kifejezetten edzőtermi változatok is megtalálhatóak az applikációban.

Second Pro

Ez az alkalmazás nem kifejezett edzésterveket tartalmaz, sokkal inkább segít a már meglévő edzéseidet érdemben teljesíteni.

A Second Pro ugyanis egy jól összerakott időmérő eszköz, amin beállíthatod az adott programod időtartamát, az aktív részekkel és a pihenőkkel együtt, illetve megadhatod a gyakorlatok és körök számát is.

Az alkalmazás hangjelzésekkel figyelmeztet, ha közeledik egy etap vagy a pihenőidő vége, így nem kell folyton az órádat lesni edzés közben. Főként az időlimites gyakorlatsorokhoz kiváló megoldás!

Az applikációnak egyébként létezik ingyenes és fizetős verziója is.

Stretching Sworkit

Sokan vannak, akik szeretnek megfeledkezni a nyújtás részről az edzésük végén. Nekik, és azoknak, akik szeretnének hajlékonyabbá válni, kiváló választás lehet a Stretching Sworkit, ami lényegében különböző nyújtógyakorlatok összessége.

A fizetős verzió teljesen reklámmentes és plusz tartalmakat kínál, de az ingyenes is magában hordozza a lényeget, tehát megannyi oktató anyagot a helyes kivitelezéshez, és a rugalmasság eléréséhez.

Egy-egy edzést követően a program jelzi, hogy mennyi időt töltöttél nyújtással, és ez alatt mennyi kalóriát égettél el. A NTC applikációhoz hasonlóan, ez is rendelkezik beépített stopperrel.

+1 – WaterMinder

Egy alkalmazás, mely nem kifejezetten az edzésedhez tesz hozzá, sokkal inkább az egészséges életmódodhoz.

A WaterMinder segítségével pontosan nyomon követheted a folyadékbeviteled.

Az applikáció zsenialitása, hogy külön be tudod állítani, mennyire élsz aktív életet, mekkora a súlyod, a magasságod, és az egyéb adataid, ő pedig kikalkulálja számodra a szükséges fogyasztást. A beállított időpontokban pedig hangjelzéssel tudatja veled, hogy innod kéne!

Az alkalmazás fizetős, de bizonyos időszakokban ingyenesen is letölthető, illetve vannak teljesen ingyenes változatai is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást