Szerelem / Párkapcsolat

5 dolog, amire fel kell készülnöd, ha gyermekes pasival kezdesz randizni

Mindegy, hogy a húszas éveid elején jársz, vagy már rég betöltötted a harmincat, az élet bármikor összehozhat egy olyan férfivel, akinek van már legalább egy gyereke. Ezzel nincs semmi gond, azonban van pár dolog, amit jó tudnod, mielőtt komolyra fordul közöttetek a dolog!

Tudnod kell, mennyire tervezel komolyan

Egészen más kötelezettségei vannak egy gyermekes pasinak, szemben azokkal, akik mindenféle értelemben szabadak. Neki sokkal kötöttebb az élete, mint például a tiéd, hiszen valószínűleg pontosan megbeszélik a gyermeke anyjával, ki mikor vigyáz rá.

Így könnyen előfordulhat, hogy a hétvégéken programja van, sőt, néha délután ő megy el az iskolába elé. Épp ezért van az, hogy ők többnyire nem keresnek futókalandokat; szükségük van a megbízhatóságra.

Számodra ez mennyire megfelelő? Képes vagy elfogadni, hogy nem te leszel az életében az elsőszámú prioritás? Mert csak akkor szabad belemenned egy ilyen viszonyba, ha ezt meg tudod érteni.

Az exe mindig jelen lesz az életében

Még ha nincsenek is jóban, sajnos akkor is elkerülhetetlen, hogy állandó kapcsolatban legyen az exével a gyermek miatt.

Ez pedig egyenes úton jelenti azt, hogy a te életedben is folyton ott lenne a volt barátnője/felesége.

Bizony fogsz látni közös fotókat róluk, és nagyon gyakran fognak telefonon beszélgetni; ahogy arra is fel kell készülnöd, hogy a közös gyermekük sokszor fogja emlegetni az anyukáját.

Amennyiben féltékeny típus vagy, ez a felállás hosszú távon nem fog működni számodra, mert mindegy, mennyire imád téged a pasi, ezen a helyzeten egyszerűen nem tud majd változtatni.

Meg kell ismerned az exet

Ha el tudod fogadni, hogy a pasid és az exe folyamatos kapcsolatban állnak, az azt is jelenti, hogy elkerülhetetlenül meg kell ismerkedned vele.

Ha jobban belegondolsz, ez érthető, hiszen ő is tudni szeretné, kivel tölt sok időt rajta kívül a gyermeke.

Ebben az esetben pedig az egyik legfontosabb feladatot, hogy megmutasd a volt barátnőnek, mennyire megbízható és tisztelettudó vagy.

Hidd el, az semmiben sem válik előnyödre, ha rossz a kapcsolatotok; ellenben ha sikerül kijönnötök egymással, az minden szempontból csak jól sülhet el.

 

Legyél türelmes

Előbb-utóbb a pasi be akar majd mutatni a gyermekének, neked pedig muszáj ilyenkor türelmesnek lenned.

Ugyanis sajnos gyakran előfordul, hogy a kisgyerekek nem az édesapjuk boldogságát látják az új barátnőben, hanem egy betolakodót, aki nem illik a családba (szerinte).

Előfordulhat, hogy az első néhány alkalom nem úgy sikerül, ahogy eltervezted, de fontos, hogy maradj bizakodó!

Idővel ő is megszokja a jelenléted, megkedvel téged, és még az is lehet, hogy második anyukájaként tekint majd rád.

 

Nem sok közös “első” marad

A pasi már apuka, ami azt jelenti, hogy rengeteg “nagy, első” pillanaton van túl. Sőt, az is elég valószínű, hogy már elvált.

Noha te és a kapcsolatotok egészen új számotokra, attól még tudnod kell, hogy ő már rengeteg mérföldkövet átélt valaki mással.

Tudja, milyen érzés megkérni valaki kezét, ahogy azt is, mennyire csodálatos, amikor világra jön a gyermeke.

Ha neked nagyon fontos, hogy a pároddal ezeket együtt tapasztaljátok meg, sajnos egy gyermekes férfivel nem fog működni a dolog.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW