Otthon / Utazás

5 csodálatos európai úti cél, ahol még egy nászút sem kerül csillagászati összegekbe

5 csodálatos európai úti cél, ahol még egy nászút sem kerül csillagászati összegekbe

Egy esküvő mindig hatalmas kiadásokkal jár, még akkor is, ha csak kis létszámú vendégsereggel, visszafogott körülmények között tartjuk meg. Épp ezért sokan úgy gondolják, hogy a drága nászútra már nem marad pénz, és inkább eltekintenek tőle, mint hogy mínusz forduljon át a bankszámlájuk. Pedig valójában Európa hatalmas és gyönyörű, ráadásul bizonyos részein ma már nagyon olcsón el lehet tölteni néhány napot.

Róma, Olaszország

Valójában Olaszországnak szinte bármelyik városa szóba jöhet, hiszen nagy anyagi különbségek nincsenek közöttük. Közelsége miatt repülővel másfél-két óra alatt oda lehet érni a legtöbb városba, ehhez pedig számos oldalon találhatunk kedvezményeket. Sok helyen ha egy csomagban foglalod a szállást és a repjegyet, 20-70 euró kedvezményt is adnak.

Ezen kívül vonattal és autóval is megközelíthető, ami szintén lefaraghat a költségekből, ráadásul a szállások tekintetében is lehet nagyon korrekt helyeket találni: Rómában például már fejenként 5 ezer forintért is megszállhatsz.

Velence, Róma, Milánó egytől egyig gyönyörűek, a városnézés ingyenes, ráadásul lehetőség nyílik olyan kártya vásárlására is, ami nem csak a tömegközlekedést tartalmazza, de két nevezetességhez ingyen, soron kívül be lehet jutni.

Málta

Elsőre talán te is azt gondolod, hogy Málta már túl messze van, és a repülőút miatt hatalmas költségekbe vernétek magatokat, de a jó hír, hogy erről szó sincs. Valójában minél előbb lefoglaljátok az utat, annál olcsóbbak a jegyek, szállás pedig a szigeten már kimondottan jó áron is található (például 3500 Ft/éjszaka).

Ide azoknak érdemes ellátogatni, akik a városnézés mellett legfőképpen a strandolással töltenék az idejüket, hiszen általában 30-40 fokos hőség uralkodik, és a kiránduláshoz nem marad így túl sok erejük a turistáknak.

Persze egyébként erre is van lehetőség bőven, hiszen csodálatosak a tájak, a naplemente a nyugati partokon gyönyörű, és a szomszédos szigetekre is el lehet látogatni hajós körútakkal.

Szlovénia

Ha egésznapos strandolás helyett aktív nászútra vágynál, ahol rengeteg a kirándulás és a túrázás, érdemes Szlovénia kevésbé felkapott területeit felfedeznetek.

Közelsége miatt autóval is megjárható, sőt, ez egyébként azért is javasolt, mert könnyebben megközelíthetitek azokat a helyeket, ahová tömegközlekedéssel nem is lehetne eljutni. Első körben Bledet javasolnánk, ami azért is szuper választás, mert kevésbé felkapott, mint például Ljubljana, viszont gyönyörű hely.

A gleccservájta tó az elsődleges nevezetesség, de a közelben nemzeti park is található a természet szerelmeseinek. Bovecben (festői tájon) rengeteg izgalmas programot szerveznek, kezdve az egyszerűbb gyalog- és biciklis túráktól egészen a vadvízi evezésekig. De a Kozjak-vízesést és a híres cseppkőbarlangokat is érdemes meglátogatni a felejthetetlen emlékekért.

Lisszabon

Hiába van Portugália fővárosa messzebb tőlünk, mint például Spanyolország, anyagilag mégis jobban megéri ide ellátogatni. Egyelőre még kevésbé olyan felkapott, mint például Barcelona, ugyanakkor viszont tényleg csodálatos hely.

Nyáron kellemes hőség uralkodik az országban, így tökéletes lehetőséget biztosít a strandoláshoz, de az a legjobb, hogy ugyanakkor rengeteg a látnivaló is. Délelőtt leugorhattok a partra, délután pedig bejárhatjátok a Szent György várat és a művésznegyedet.

Akárcsak Máltánál, úgy itt is a gyorsaságon múlik a repülőjegyek ára, szállásokat pedig már egy éjszakára 5-8 ezer forint között is találhatsz két főre. Az sem gond, ha csak néhány napot tudtok eltölteni itt, mivel akik már jártak a városban, állítják, hogy nagyjából 3-4 nap alatt bejárható a legtöbb nevezetesség, így még csak hiányérzetetek sem fog támadni.

Prága

Noha Prágára nem gondolnánk elsők között, ha nászútra mennénk, valójában nagyon jó ötlet azoknak, akik tényleg nem szeretnének sokat költeni a mézeshetekre. Vonattal nagyjából hat óra alatt lehet eljutni a városba, a szállások pedig kimondottan jó áron vannak: már a belvárosban, néhány perc sétára a nevezetességektől is lehet találni olyan szobát vagy komplett studiólakást, ami fejenként mindössze párezer forintba kerül.

Prágában leginkább múzeumokat lehet meglátogatni, valamint felfedezni a várost, ami kimondottan sétálóbarát, így autókölcsönzésre sem lesz szükségetek. Ez már csak azért is pluszpont, mert a cseh söröket nem szabad kihagyni idelátogatásod során, de rengeteg finom étterem és cukrászda is található a város szinte bármelyik pontján.

Ez az úti cél kimondottan jó választás azoknak, akik nászútjuk során nem tengerparti üdülésre, hanem turistáskodásra és városnézésre vágynak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást