Párkapcsolat / Szerelem

5 árulkodó jele annak, hogy a te energiavámpírod a pasid

5 árulkodó jele annak, hogy a te energiavámpírod a pasid

A szerelem vak, de azért idővel a negatív tulajdonságok is felszínre buknak – azonban nem mindig teljesen egyértelműen és nyilvánvalóan. Sajnos energiavámpírokat nem csak a hétköznapi életben, és a munkahelyünkön találunk: ott lehetnek a hálószobádban is. Ezek az árulkodó jelei annak, hogy a te energiavámpírod a pasid!

Egyértelműen ő a főnök

Bár korábban ez volt az alapvető, ma már egyáltalán nem „divat”, hogy a nők alárendelik magukat a férfiaknak – többségük ezt messze nem is várja el. Azonban a ti kapcsolatotokban egyértelműen ő a főnök, holott erre neked nincs igényed.

Szükséged van a biztos támaszra, de ugyanezt te is garantálni tudod számára, ha úgy alakul az életetek Illetve csak tudnád, mert a jelenlegi barátod leginkább csak dirigál, irányít, és olyan kényelmet vár el, amit te csak akkor tudsz teljesíteni, ha belerokkansz.

Ráadásul ez őt egyáltalán nem is érdekli, csak azt szeretné, hogy minden akkor és úgy alakuljon, ahogy ő elképzelte. Különben azt érezteti veled, hogy nem vagy elég jó nő, feleség, anya.

Elnyom

A főnökösködéssel már megtesz ezt, de más módszerekkel is háttérbe szorít. Például, ha nagy ritkán elmentek egy társasággal szórakozni, te gyakorlatilag szóhoz sem jutsz.

Belevág a szavadba, elsüti a te poénjaidat, és gond nélkül leint, ha valami nem tetszik neki. Létfontosságú számára, hogy körülötte forogjon minden, róla szóljon az este, és persze a kapcsolatotok.

Az elnyomásra jó példa az is, hogy nem veszi komolyan a te problémáidat. Úgy értékeli őket, mintha azok gyerekes gondok lennének, és rendszeresen az orrod alá dörgölni, hogy bezzeg, ha az ő cipőjében járnál, akkor megtudnád, hol kezdődnek az igazi nehézségek.

Folyton panaszkodik

Neki semmi és senki nem elég jó, nem érti, miért „vele történik minden”. Már-már rettegve rakod elé az ebédet, attól tartasz, újfent talál benne kivetnivalót. Előre tartasz tőle, mi van akkor, ha nem a kedvenc csapata nyer, vagy valaki kicsit is keresztbe tesz neki a munkahelyén.

Tudod, hogy az összes vélt, vagy valós problémáját hazahozza, és rajtad tölti ki azt a feszültséget, amit másokon képtelen. Már-már természetes számodra, hogy minden apró-cseprő dologba beleköt, hogy semmi sem jó neki, és hogy mindenért te vagy a hibás.

Utána persze békülékenyen közeledik hozzád, de általában már sem kedved, sem energiád nincs ahhoz, hogy normálisan eltöltsétek az estéteket – nem véletlenül!

Élvezi, ha gyerek lehet

A korábbiakból ez már részben kiderült, hiszen többnyire nem a nagybetűs férfiak, hanem a gyerekek szorulnak arra, hogy körbeugrálják őket. Ők azok, akik nehezen gondolkodnak reálisan, sokszor a rosszabb, fájdalmasabb dolgokra koncentrálnak, és külön fel kell hívni a figyelmüket az érem másik oldalára.

Nos, ha a te energiavámpírod a pasid, akkor élvezi, hogy gyerekként viselkedhet. Ez viszont azzal jár, hogy tőled elveszi az energiát – nem véletlen, hogy az anyukák általában hulla fáradtak, hiszen áldásos tevékenységük bizony sok erőt és türelmet felemészt.

De, lényeg a lényeg: a párod döntéseiben, viselkedésében, a vitákhoz, problémákhoz való viszonyulásaiban sokkal inkább gyerek, mint férfi.

Nem tudsz tőle megszabadulni

Ha a korábbiakat el is tűrted egy ideig, bizonyára azért megpróbáltál kilépni a kapcsolatból – főleg azért, mert a próbálkozások ellenére sem igazán működött a dolog. Ő azonban valahogy mindig akkor kap észbe, amikor szakításon töröd a fejedet.

Olyankor egy ideig összeszedi magát, normálisan viselkedik, kedveskedik és figyelmes. Ennek az az oka, hogy nem akarja elveszíteni a biztos energiaforrását, tehát ily módon ragaszkodik hozzád.

Érzelmileg zsarol (amiben igen könnyű dolga van, hiszen gyerekként viselkedik), és előadja a hattyú halálát, mely szerint nem tud nélküled élni. És ebben részben igaza is van… De nem szabad elfelejtened, hogy neked nem egy férfi nevelgetése, energetikus táplálása a dolgod, hanem egy olyan felnőtt kapcsolat kialakítása, amire lehet alapozni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást