Életmód / Ezotéria

4 módszer, amivel megszabadulhatsz a negatív energiáidtól

Mindenkiben lappanganak a negatív érzelmek, kikben erőteljesebben, kikben kevésbé, ráadásul az aktuális élethelyzetek is nagyban befolyásolják ezeket az energiákat. Ami biztos: érdemes tőlük minél előbb megszabadulnod neked is, mert akár teljes mértékben is rátelepedhetnek az életedre. De milyen módszerekkel érdemes próbálkoznod?

Minden a tápláléktól indul

Furcsa, hogy erről beszélünk a lelki dolgok kapcsán? Mégis, iszonyúan fontos, hogy a táplálkozást is megemlítsük, ugyanis rengeteget nyom a latban, mit eszel. Elég, ha arra gondolsz, mikor nehéz, zsíros ételeket fogyasztasz, mennyire nyomottnak érzed magadat, másra sem vágysz, mint lepihenni.

Ez egyáltalán nincs jól! Az étkezésnek pont az a szerepe, hogy feltöltsön, energiát adjon. Erre nem képesek az olajban sült, agyonfőzött élelmiszerek, de a legújabb kutatások szerint a túl sok fehérje és a hús is kifejezetten ront az energetikai állapotunkon.

Nem úgy a friss zöldségek, gyümölcsök és a teljes értékű gabonák… Ha nem is tudod elképzelni, hogy kizárólag ezekből fedezd a mindennapi táplálkozásodat, legalább túlnyomó részben hagyatkozz rájuk! Hetek elteltével garantáltan, de már napok múltán is felfedezheted, mennyi negatív energiától szabadulsz meg attól, ha bűntudat nélkül étkezel, és olyan alapanyagokkal táplálod a szervezetedet, ami valóban tápláló és hasznosítható.

Olvastad már?  Ez a Tarot kártya jellemzi a csillagjegyed

Mély belégzések

Amennyire banális, annyira jól működik ez az egyszerű módszer, ráadásul tényleg bármikor és bárhol bevetheted. Minden relaxációs, befelé fordulós mozgás, meditáció azzal kezdődik, hogy rendezed a légzésedet, így aztán érdemes legelőször is ehhez a lehetőséghez fordulnod, ha úgy érzed, túl sok benned a negatív energia.

A mélylégzés segít megnyugodni, felkészülni az előtted álló kihívásokra, feladatokra, ráadásul a testednek és a lelkednek is jót tesz. Ha van rá alkalmad, hogy kicsit elvonulj, érdemes picit relaxálnod, behunynod a szemedet, és arra koncentrálnod, hogy minden egyes kilégzéssel újabb és újabb negatív érzés, energiahalmaz távozik a szervezetedből.

Hidd el, hogy működik!

Idő magaddal

Ha tele vagy negatív energiával és érzésekkel, az már önmagában is éppen elég nagy baj. De hogyan érheted el, hogy nagyobb kárt már ne okozz magadnak? Hát úgy, ha kicsit félreteszed életednek ezen részét. Persze, nem könnyű és nem is mindig lehetséges, de amint időd adódik rá, vonulj félre!

A legjobban akkor tudsz megnyugodni, ha magadra szánod az időt, tehát egyedül tudsz lenni. Ebbe bizony beletartozik az is, hogy nem viszed magaddal a telefonodat, de még a kedvenc könyvedet sem. Sokan ezt már időpazarlásnak tartják, hiszen annyi a teendő és az inger, de pontosan ezek a körülmények felelősek azért, hogy sokszor úgy érezzük, túltelítődtünk a negatív energiákkal.

Olvastad már?  10 pontos útmutató a Szűz szerelméhez

Akár egy edzés zenével a füledben, akár egy séta az erdőben, vagy éppen relax a kádban, mindegy, mit választasz! A lényeg, hogy próbálj kicsit tudatosan kikapcsolódni és önmagaddal ismét harmóniába kerülni.

A szó ereje

A negatív érzelmektől egyszerre a legnehezebb és a legkönnyebb megszabadulni akkor, ha kimondjuk őket. Sokszor már az is segít, ha csak magadnak mondod, de ha valaki mást is érint a problémád, akkor őt is érdemes bevonnod.

Gyakori, hogy amint kimondod a gondolataidat, a negatív érzéseidet, azok annyira semmitmondónak, komolytalannak hatnak, hogy nem is érted, miért nyomasztottak.

Máskor persze nem ennyire egyszerű a helyzet, és akkor is fájdalmasak maradnak, ha kibeszéled őket, de sokkal kevésbé nyomják a vállaidat. Mintha a beszéddel magával megosztanád valakivel a saját terhedet, ami ezáltal nem csak a te lelkedre gyakorol hatalmas terhet.

Nem véletlen az se, hogy sok terapeuta az írást javasolja a gyógyulás részeként. Ez is tökéletes! Ahogy leírod, meg is fogalmazod és realizálod a gondjaidat. Ez legalább olyan jó, mintha elmondanád őket valakinek!