4 laktató csirkesaláta recept – Ha kiadós vacsorára vágysz

4 laktató csirkesaláta recept – Ha kiadós vacsorára vágysz

Címlap / Életmód / Receptek / 4 laktató csirkesaláta recept – Ha kiadós vacsorára vágysz

Ha már kifogytál az ötletekből, mit készíthetnél vacsorára, ami laktató és finom is, lepd meg magad egy nagy adag csirkesalátával! Cikkünkben összegyűjtöttünk neked 4 izgalmas receptet, olvasd el és már csak választanod kell, melyiket készítsd el hamarabb!

Cobb saláta

A Cobb salátánál finomabb és színesebb saláta talán nem is létezik! Felér egy laktató vacsorával és nem is kell vele sokat bajlódni. Próbáld ki!

Hozzávalók
25 dkg csirkemell, 8-10 db koktélparadicsom, 2-3 szelet bacon, 1-2 marék bébispenót, 1 tojás és fél avokádó

Elkészítés
Tegyük fel főni a tojásokat, közben pedig kockázzuk fel a csirkehúst és egy pici olajon süssük át. Készítsünk elő egy salátás tálat és tegyük bele a megmosott bébispenótot. Ha megfőttek a tojások, pucoljuk meg, kockázzuk fel és sorban rendezzük el a salátás tálban a spenótleveleken.

Mellé tegyük újabb sorban a felaprított bacont, a csirkehúst, a félbevágott koktélparadicsomot, végül a felkockázott avokádót. Tetszés szerint választhatunk hozzá öntetet, de akár anélkül is fogyaszthatjuk.

Egyszerű Cézár-saláta

Egy jó Cézár-salátának ki tudna nemet mondani? Mi biztosan nem! Hozzávalói remekül összeillenek és a végeredmény igazán laktató.

Hozzávalók
2 ek majonéz, 2 ek friss citromlé, 2 ek reszelt parmezán, 1 tk dijoni mustár, só és bors, 1/2 fej római saláta, egy sült csirkemellfilé és 1/2 csésze kruton

Elkészítés
Először készítsük el az öntetet: keverjük el a majonézt, a citromlevet, a reszelt parmezánt, a mustárt, a sót és a borsot. A salátát tépkedjük össze és tegyük bele egy salátás tálba. Erre tegyük a felkockázott csirkehúst és végül a krutont. Az egészet locsoljuk meg az öntettel és azonnal fogyasszuk!

Szőlős csirkesaláta

Ennek a csirkesalátának a különleges ízét a szőlő adja. Talán el sem tudnád képzelni, milyen lehet a kettő együtt! Pedig hidd el, tökéletes kombináció!

Hozzávalók
1 kockára vágott, főtt csirkemellfilé, 1 csésze apróra vágott zeller, 1 csésze piros szőlő félbevágva, 1/2 csésze pekándió aprítva, 1 csésze majonéz, 1/2 tk só és 1/2 tk őrölt fekete bors

Elkészítés
A csirkehúst a zellerrel, a szőlővel, a pekándióval, a majonézzel, a sóval és a borssal együtt tegyük bele egy tálba. Forgassuk jól össze és ha kedvünk tartja, díszítésként szórhatunk a tetejére aprított zellerlevelet is. Egy óráig pihentessük hűtőben, majd fogyasszuk

Vietnami csirkés káposztasaláta

Kedveled a keleti ízeket? A vietnami konyha remekeiért nem kell étterembe menned, akár te magad is kipróbálhatsz néhányat. A követező saláta egyáltalán nem bonyolult, meglátod, imádni fogod!

Hozzávalók
2 csésze főtt, felkockázott csirkemell, 2 és 1/2 csésze felaprított káposzta, 3 mogyoróhagyma szeletelve, 2 közepes sárgarépa reszelve, 3 ek citromlé, 2 ek halszósz, 1 ek cukor, 1 ek rizsborecet, 3 ek sós mogyoró apróra vágva és 1/4 csésze menta apróra vágva

ElkészítésKeverjük el egy kis tálban a citromlevet, a halszószt, a cukrot és az rizsborecetet, míg a cukor fel nem oldódik. A felaprított csirkét, káposztát, mogyoróhagymát és sárgarépát tegyük bele egy salátás tálba. Az öntetet öntsük a salátára, majd forgassuk jól össze. Végül forgassuk bele a mogyorót és a mentát is. Fogyasztásig tartsuk hűtőben.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!