Életmód / Egészség / Lélek

4 idézet sikeres emberektől terveid megvalósításához

Valahogy a sikeres emberektől jobban elfogadjuk a tanácsokat, ami természetes is, hiszen ők már keresztülmentek azon, amin lehet, hogy te még csak most tervezel. Néha jól esik egy-két jó tanács ilyen emberektől, hiszen egy új lökést adnak céljaid megvalósításához. Kezdetnek mi összegyűjtöttünk neked néhány olyan idézetet, amitől biztosan szárnyra kelsz.

Fő a kitartás!

„A különbség a sikertelen és a sikeres ember között nem feltétlenül a tehetség, hanem a kitartás.” – Adam J. Jackson

Sokszor azt hisszük, hogy a legtöbb sikeres ember kiváltságos és azért tartanak ott ahol, mert szerencsés csillagzat alatt születtek.

Az igazság viszont az, hogy az esetek nagy részében kemény munka és kitartás áll a háttérben. Feladni sokkal könnyebb, viszont kitartani, mikor senki nem áll melletted és nem látod a kiutat, na az kegyetlen tud lenni.

A különbség az, hogy az utóbbi esetben megadod az esélyét annak, hogy valami fantasztikus várjon rád a kudarcok után.

Figyelj a gondolataidra!

„Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél. Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni. Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön. Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél. Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik.” – Lafayette Ron Hubbard

Pár éve berobbant a köztudatba az a felismerés, hogy mennyire fontos megválogatni gondolatainkat. Nem, mintha ezt addig ne tudtuk volna, de mivel az emberek egyre tudatosabban élnek, ezért jóval nagyobb figyelmet kapott ennek fontossága.

Olvastad már?  12 inspiráló idézet a harmóniáról, amit érdemes megszívlelni az új évre

Biztos már te is hallottál olyanokat, hogy az vagy, akinek hiszed magad, vagy, hogy a gondolataid határoznak meg téged.

Nos, ezek nagy igazságok, ugyanis sok sikeres ember vallott arról, hogy ők maguk már akkor sikeresnek látták magukat, mikor rajtuk kívül még senki más.

De hittek abban, hogy terveik megvalósulnak és nem hagyták, hogy a negatív történések túlságosan nagy befolyással legyenek gondolataikra.

Ha elbuksz

„Nem azoké a siker, akik sohasem buktak el, hanem azoké, akik elbuktak, és ismét felálltak belőle.”  – Kimi Raikkönen

Gondolj csak bele, mennyi álmatlan éjszaka és kemény munka kell majd ahhoz, hogy elérd a céljaidat. Szeretnénk felkészíteni, hogy az utad nem lesz sima és biztos, hogy jó párszor elgondolkozol majd azon, hogy feladod.

De ilyenkor gondolj arra, hogy még a legjobbak is elbuknak. Nem egyszer, nem is kétszer, hanem van, hogy százszor.

De tudod, hogy mitől lesznek ők mások a többi embernél? Nem érdekli őket a bukás.

Annyira eltökéltek, hogy csak a cél lebeg a szemük előtt és mennek előre, mint egy igazi buldózer. Fogadd meg tanácsunkat és ne félj a bukástól, hanem tanulj belőle, mert csak erősebb leszel általa.

Olvastad már?  5 dolog, amit a sikeres emberek sosem csinálnak