Egészség / Életmód / Lélek

4 dolog, amivel elvesztegeted a 20-as éveidet, és még csak észre sem veszed

4 dolog, amivel elvesztegeted a 20-as éveidet, és még csak észre sem veszed

A húszas éveid megalapozzák a jövődet, a gondolkodásmódodat, és rengeteg csodálatos, vagy éppen szomorú emléked származik innen. Ez az időszak a tökéletes lehetőség arra, hogy azt csináld, amit csak szeretnél, és kiélvezd az életet; ám nagyon sokan az alábbi négy módon észrevétlenül szabotálják ezt az időszakot.

Túlságosan a szerelemre fókuszálsz

Elkerülhetetlen, hogy a szerelmi életed ne legyen a gondolataid középpontjában, különösen a húszas éveid második felében.

Ilyenkor a környezetedben ugyanis mindenki elkezd megállapodni, gyerekeket vállalni, a társadalmi normák miatt azt érzed, hogy te le vagy maradva. Emiatt állandóan ezen stresszelsz, próbálsz ismerkedni, és nem érted, miért nem talál rád a szerelem.

Nem töltesz minőségi időt a családoddal, nem tanulsz új dolgokat, nem foglalkoztat még a karriered sem annyira, mert úgy érzed, a párkapcsolat töltheti fel boldogsággal az életed.

Miután megismersz egy pasit, akivel komoly kapcsolatba kerülsz, belátod, hogy mennyire elvesztegetett idő volt mindaz, amit aggodalmaskodással töltöttél!

 

Túl sokat vagy online

Talán ez az egyik legkönnyebb módja a stressz levezetésének: elzárkózni a nagyvilág elől a szobádba, és netezni, hogy bár ne érezd magad egyedül, mégse kelljen társaságba menned.

Azonban emiatt sokan elkövetik az a hibát, hogy a valódi programok helyett inkább az internet világába menekülnek; ezzel indul a napjuk, a telefonjukat böngészik a munkaszünetben, majd hazaérve már indítják is a laptopot.

Ha most fel kéne idézned, mivel telt el a legtöbb délutánod és hétvégéd a húszas éveidben, mi lenne a válasz?

 

Túl sokáig megrekedsz egy munkában

A húszas éveid elején érthető, hogy magad sem tudod, mivel szeretnél foglalkozni, és a kötelező fizetnivalók miatt elvállalsz egy olyan munkát, amit egyáltalán nem szeretsz csinálni.

Egy-két évig ez még belefér, de ha már 4-5 éve ugyanott vagy, és csak panaszkodsz, eljött a tovább lépés ideje.

Sokan viszont nem merik meglépni ezt, mert attól félnek, nem találnak jobbat, sőt, sok esetben szimplán csak az ismeretlentől való félelem tartja őket vissza.

Pedig megannyi lehetőségük lenne, ám a komfortzónájukon kívül nem mernek keresgélni!

 

Állandóan másokhoz hasonlítod magad

Az emberek hajlamosak arra, hogy mindig egy kicsit elégedetlenek legyenek, és mindig egy kicsit jobbat akarjanak a jelenleginél.

Ez különösen igaz akkor, ha azt látják, hogy a környezetükben valaki másnak jobb dolgok adattak meg: szebb lakás, menőbb autó, jobb karrier, boldogabb kapcsolat…

A húszas éveidben valószínűleg te is elköveted ezt a hibát, hiszen ekkor jössz rá először arra, hogy az élet nem olyan egyszerű, mint amilyennek megálmodtad.

És az állandó összehasonlításban észre sem veszed, hogy valójában a te életed is milyen klassz – minderre csak utólag döbbensz rá.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást