Otthon / Szórakozás

4 cuki, gyógyítós, interaktív gyerekkönyv

4 cuki, gyógyítós, interaktív gyerekkönyv

A mesék fontos viselkedési mintákra is megtanítják a gyerekeket. Azok az édes, gyógyítós mesekönyvek, amiket összegyűjtöttünk gondoskodásra, felelősségre, odafigyelésre tanítanak. Az állatok világában barangolva a gyerekek a gyógyítás, a vigasztalás, a szeretet erejéről tanulhatnak. A könyv varázsa még mindig hat. Mert megfogható, hurcolható, személyes tárgyként elkísérhet generációkat. 4 édes, nemrég megjelent, interaktív könyvet mutatunk, amik biztosan lekötik a gyermeket.

Legyél te is állatorvos!

Imádtam gyerekként az olyan könyveket, amikből ki lehetett vágni valamit, vagy kifejezetten arra sarkallt, hogy kezdjek vele valamit a lapozgatáson kívül. A Legyél te is állatorvos! könyv ilyen. Névre szólóvá tehető.

Van benne kártyajáték, poszter, matrica, sőt egy ló csontvázának a modellje is összerakható belőle. A könyv egy Állatorvosi Akadémia, ahol hemzsegnek az állatok.

A kedvességre, türelemre, körültekintésre tanító Akadémián rengeteg, játékos formában elsajátítható, megtanulható tanács, ötlet várja az apróságokat. A kisállatok, állatkerti állatok, haszonállatok külön fejezeteket kaptak. Egy kis állatorvosi táska is ajándék az állatorvos-tanoncoknak. A személyessé, egyedivé tehető könyvben tesztek, feladványok színesítik az olvasást.

Az 3 éves kortól ajánlott interaktív gyerekkönyv az állatokról való gondoskodás mellett az érzelmekről és a testmozgásról is tanít.

Megfújni, és tapaszt rá!

A tündéri kis bibiskönyv 5 lemosható, újraragasztható játéktapasszal hívja babusgatásra a kicsiket.

A Varró Dani fordításában olvasható versikék egy-egy állat kis balesetéről szólnak. A bibiket pedig meg kell fújni, aztán tapaszt kell rájuk tenni! A 2 éves kortól ajánlott mesekönyvben a gyerkőcöknek fel kell ismerni, hogy melyik tapaszt melyik állatra ragasszák, a mondókákból és a rajzból pedig rá kell jönniük arra is, hogy az állatka hol sebesült meg.

A kutyus a mancsára zuhan a nagy futkorászásban, a majom nekivágódik egy fának, a fején púp nő, a birka a hasán lesz bibis, az elefánt rálép az ormányára, a mackó tüskébe ül. A hatalmas, jól felismerhető figurákkal illusztrált gyógyítós könyv végén mindenki meggyógyul.

A tapaszokat egyébként a kicsik magukra is ragaszthatják.

Első orvosi táska könyvem

A legkisebbek is játszhatnak orvosost, ezzel kicsit tompíthatják a dokihoz járás félelmét, izgalmát.

Az orvosi táska formáját idéző, táskaszerű füllel ellátott, meglepetés puzzle-elemeket tartalmazó könyv szövegét Tóth Krisztina ültette át magyarra.

A papírból készült, kivehető orvosi eszközök közt például a valóságban olyan félelmetes injekciós tű is ott van, ami így a kicsik kezében szinte megszelídül.

A nézegetős-verselős, orvosos kiskönyv strapabíró, hurcolható.

Samu, az életmentő

Samu nem akármilyen kisfiú, ő a galaxis vándora. Ez a nagyon élénk színekben úszó mesekönyv a környezettudatos, Földért felelős, a világ működését megérteni akaró gyerkőcöknek készült. Kicsit komolyabb, mélyebb összefüggésekre is rávilágít.

Samu például a jegesmackók globális felmelegedés miatti élelemszerző küzdelmét is megismeri, segít a maciknak.

Az űrvándor utazgat a Naprendszerben, a gyerkőcök szépséges rajzokon keresztül ismerhetik meg a Szaturnuszt, a Jupitert, a Marsot. Samu egy picurka cicussal, azaz egy minirobottal igyekszik mindig a Földön oda, ahol szükség van az emberfeletti erejére.

A Noé 201 bolygó az ő menedékbolygója. Mert mindenkinek kell egy menedék, ahol rendbe jönnek a dolgok.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást