Háztartás / Otthon

12 praktikus dolog, amire a fürdőszobában heverő hajlakkodat felhasználhatod

12 praktikus dolog, amire a fürdőszobában heverő hajlakkodat felhasználhatod

Még ha nem is használsz túl gyakran hajlakkot, szinte biztos, hogy a fürdőszobádban rejtőzik egy darab, kivételes alkalmakra. De azt gondoltad volna, hogy ezt a terméket nem csak a frizurád fixálására használhatod fel, hanem az alábbi 12 dologra is szuper?

1. Szemöldökfésű

Valószínűleg neked is van olyan szempillaspirálod, ami már kiürült, és semmire sem használod. Ennek a keféjét érdemes elöblíteni vízzel, majd ha megszáradt, lefújni némi hajlakkal. Megkeményedés után nyugodtan használhatod például szemöldökfésűnek!

2. Varrásnál

Téged is idegesít, hogy csak sokadik próbálkozásra tudod a tű aprócska lyukán áthúzni a cérnát? Legközelebb próbáld ki azt, hogy hajlakkal befújod a cérna elejét, hogy keményebb legyen; így gyorsabban át tudod fűzni rajta, és nem kell percekig vacakolnod vele!

3. Rajzok fixálásához

Szénceruzával egészen új élmény rajzolni, így ha érdeklődsz a művészetek iránt, érdemes ezt is kipróbálnod. Ha pedig elégedett vagy az alkotásoddal, és szeretnéd még sokáig megőrizni, egy hajlakkal szuperül tudod fixálni a rajzot!

4. Függönyökre

Ha neked is eleged van abból, hogy milyen sok por kerül a függönyökre, sötétítőkre egyetlen szellőztetés során, érdemes lefújnod őket hajlakkal. Ez meggátolja, hogy könnyen megtapadjanak rajta a levegőben szállingózó szemcsék!

5. Tinta a ruhán

Összekented véletlenül a hófehér pólódat tintával, és fogalmad sincs, hogyan szedd ki belőle? A legjobb módszer, ha fújsz rá egy kis hajlakkot, majd ezt hagyod hatni pár percig, és a megszokott fokozaton kimosod a mosógépben. Így egyáltalán nem látszik majd a tinta!

6. Hullámcsatok

Ha hullámcsatokkal szeretnéd félretűzni a hajad, érdemes lefújnod őket is egy kis hajlakkal. Így sokkal jobban megállnak a tincseidben, és nem fognak félóránként szétcsúszni.

7. Kutyaszőr ellen

Az öledbe vetted a kutyádat, emiatt pedig tele lett szőrrel a nadrágod és a pólód? Ilyenkor érdemes egy papírtörlőre némi hajlakkot fújnod, majd ezzel áttörölni a ruháidat; meglátod, azonnal leszedi a szőr nagy részét! Szuper megoldás olyan helyzetekre, amikor nincs otthon szöszhenger.

8. Magassarkú

Észrevetted már, hogy egyes magassarkú cipőkben (főleg a pánt nélküli darabokban) a lábad folyton kijár a cipőből, és csúszkál benne? Hogy ezt megakadályozd, szimplán fújd be a talpadat hajlakkal, ez ugyanis tapadást biztosít a cipő belső felületén is.

9. Harisnyákhoz

Te is utálod, amikor felszalad egy szem a harisnyádon, és tudod, hogy hamarosan az egész kiszakad? Akkor legközelebb megelőzésképp fújd be a harisnyát hajlakkal, mivel ez megakadályozza az anyag sérülését! Ne várd meg, hogy elkezdjen felszaladni a szem!

10. Virágok

Szeretnéd, hogy a vágott virágok sokáig díszítsék az otthonodat, és ne hervadjanak el alig két-három nap alatt? Akkor erre is használhatod a hajlakkot! A szirmokat alulról fújd be vele, és meglátod, sokkal tovább lesznek színesek és élénkek.

11. Cipőfűzőhöz

A cipőd fűzője gyakran kikötődik? A hajlakk segíthet abban, hogy megelőzd ezt a problémát. Miután befűzted a cipőfűzőt, végezetül fújj rá némi hajlakkot, ez ugyanis fixálja az anyagot, és sokkal nehezebben jön szét a fűző.

12. Körömfestésnél

Befestetted a körmeidet, de lassan száradnak, neked pedig ezer dolgod van? A száradás folyamatát is felgyorsíthatod egy kis hajlakkal; keveset fújj belőle a manikűrödre, és így máris hamarabb nekiállhatsz a dolgaidnak.

Képek forrása: chatsimo/depositphotos.comNomadsoul1/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást